(~215 B)
Een kijkje in onze woonkamer (na 1.5 jaar)

Een kijkje in onze woonkamer (na 1.5 jaar)

Dit betreft een samenwerking.

Zo’n anderhalf jaar geleden kregen we de sleutel van ons huis in Aalsmeer. En wow, wat zijn de afgelopen maanden voorbij gevlogen. Ondanks dat we een prachtig appartement hadden in Amsterdam Osdorp werd het voor ons tijd voor een nieuwe stap; niet alleen wilden we groter, ook waren we er echt aan toe om het appartement te verruilen voor een eengezinswoning met tuin. Wat dat betreft geldt het cliché wel een beetje voor ons; we waren ouders geworden en snakten naar ietsje meer rust, iets meer ruimte en de mogelijkheid om meer naar buiten te kunnen. Uiteindelijk keken we rond in Amstelveen en Aalsmeer en niet veel later vonden we een droompaleisje. Omdat het alweer een tijd geleden is dat ik ons huis heb laten zien, ik enorm blij ben met hoe de woonkamer nu is én er het één en ander veranderd is ten opzichte van de eerste housetour, deel ik vandaag nieuwe foto’s van onze woonkamer.

Het wordt steeds mooier en steeds meer naar ons smaak. Zo verruilden we onze eettafelstoelen voor mooie, leren exemplaren, kochten we twee grote, nieuwe lampen voor boven diezelfde tafel, deden we onze witte salontafel weg om vervolgens een geweldige houten met ijzer onderstel aan te schaffen én moesten we een beetje schuiven vanwege de box die nu in de woonkamer staat. Skyler heeft lekker de ruimte om te spelen, ik heb mijn hoekjes om lekker op los te gaan en Raymond heeft nog steeds zijn ‘muurtje’ met het belachelijk grote aquarium. Maar hé, wel met een foto van mij en Anouk aan de zijkant tegen de muur, haha.

DSC_6085

DSC_6086

DSC_6087

DSC_6088

DSC_6089

DSC_6091

DSC_6092

In het begin vertelde ik nog dat we misschien een nieuwe bank wilden hebben. Ik had mijn oog laten vallen op een leren camel exemplaar maar vooralsnog volstaan onze grijze IKEA-banken perfect. Wat dat betreft denk ik dat grijs toch mooier hier in huis staat dan camel, aangezien de vloer ook al van hout is en ik te bang ben dat het allemaal wat bruin gaat zijn met ook nog eens de houten tafels en de bruine eettafelstoelen. De banken zijn eerst een tijdlang gebruikt door mijn ouders en nu hebben wij ze alweer heel wat jaartjes in huis staan. Thanks, mam! Aangezien de banken al zoveel jaar meegaan, zijn ze helaas niet meer te koop bij IKEA. Wel jammer, want ze zijn zo fijn! Lekker groot, zitten (en liggen!) perfect, matchen goed in ieder huis en de kwaliteit is werkelijk fantastisch. We hebben nog nooit de hoezen vervangen maar met een beetje groene zeep valt alles goed te reinigen en zien ze er weer uit als nieuw. Zelfs met een kindje, dat toch met enige regelmatig een koekje eet en wat drinken morst. Ze zijn al zeker tien jaar oud maar kunnen de komende tijd nog wel even mee. Zo zie je maar dat IKEA niet alleen veel betaalbare spullen kent, maar ook nog eens kwalitatief erg goede meubels verkoopt. We hebben dus veel dingen langzaamaan vervangen maar deze banken blijven nog wel eventjes staan bij ons.

Voor de rest zie je nog een open haard met daaromheen een grijs ‘meubel’. Ik krijg hier ontzéttend vaak vragen over, maar ik moet iedereen teleurstellen; het zijn betonblokken die de vorige bewoners geïnstalleerd hebben. Ik ben er heel blij mee en het geeft net wat extra sfeer mee in de woonkamer. In de hoek hebben wij een lamp en een mand vol met plaids en kussentjes. Ook staat hier de plant, die eerst in de andere hoek stond. En in die andere hoek; daar staat nu de box!

DSC_6093

DSC_6094

DSC_6101

DSC_6102

DSC_6103

De andere kant is dus een soort kinderhoek geworden en dat vind ik helemaal niet erg. Er wonen hier straks twee kindjes in huis en er mag best geleefd worden. Zo heeft de baby dus de box voorlopig nog wel even staan en zijn we nog steeds enórm blij met de houten speeltafel. Skyler heeft er omheen ook nog wel wat bakken met speelgoed staan die we zo nu en dan vervangen met wat spulletjes van boven. In het midden van de woonkamer hebben we niks en dat is heel bewust; zo is er lekker veel ruimte om te spelen, treinbanen te bouwen en voor Skyler om zich lekker uit te leven.

Aan de andere kant van de woonkamer staat onze eettafel, die tevens dient als werkplek voor mij. Toen we hier net kwamen wonen wilde ik nog een ruimte boven inrichten voor mezelf maar dat is echt totaal niet handig. Misschien op maandag en dinsdag als ik alleen thuis ben maar aangezien ik ook werk op momenten dat Skyler gewoon thuis is, werk ik toch het liefst beneden zodat ik hem ook goed in de gaten kan houden. En ach, ik werk overal wel goed als ik mijn computer heb!

Voor nu was dat het. Qua accessoires wissel ik regelmatig en daar geef ik dan ook niet zo heel veel geld aan uit. Wat betreft meubels zijn we wel heel vast en wisselen we dus vrij weinig, alhoewel we de laatste tijd wel flink wat dingen, zoals de eettafelstoelen en de salontafel, vervangen hebben. Het wordt steeds meer ons en ik word enorm blij van het totaalplaatje. Ik heb even moeten wennen aan Aalsmeer en het huis maar het voelt nu helemaal als thuis.

DSC_6096

DSC_6098

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 4 april 2017 / 16:45

  Leuk dat een huis echt veranderd en groeit he gedurende de tijd? Het ziet er mooi uit allemaal!

 2. 4 april 2017 / 19:02

  Ik vind het er zo ontzettend mooi uitzien, ook de banken inderdaad 🙂 past mooi! Vind het ook zo mooi zo’n open haard 🙂

 3. 5 april 2017 / 08:48

  Die tafel bij de bank met dat stoeltje vind ik te leuk voor woorden. Maar ja je huis veranderd mee en dat vind ik toch altijd heel mooi om te zien!

 4. 5 april 2017 / 09:40

  jullie hebben een heerlijk huis en vind de stijl ook heel erg gaaf !! en kan nie wachten tot ik weer een rondje in je keuken kan rennen hahahaha

 5. 5 april 2017 / 12:12

  Wat een heerlijk huis, volgens mij kan je prima een dag lekker thuis rommelen, spelen en werken! En fijn toch zo’n kinderhoek! Wij hebben 2 hoekjes gemaakt wat het speelgoed door het hele huis beperkt en Floris kan lekker zijn gang gaan.

 6. Mandy
  5 april 2017 / 13:39

  Heel mooi! Het doet heel warm en gezellig aan!

Secured By miniOrange