Hoera, we hebben een nieuw huis!

Hoera, we hebben een nieuw huis!

Toen we bijna twee jaar geleden ons huis te koop zetten, hadden we niet verwacht dat het zo lang zou duren om deze te verkopen. Er kwamen zo nu en dan wel bezichtigingen, maar daarna hoorden we nooit meer wat van de kijkers. Er stonden maar liefst zeven huizen te koop in ons appartementencomplex en dat was ontzettend veel. Zoveel huizen zijn het namelijk niet. Keer op keer gingen we aan de slag met alles van top tot teen schoonmaken en opruimen als we weer eens een kijker verwachtten. En keer op keer was het weer een teleurstelling als we daar vervolgens niks meer van hoorden. Eén keer hebben we maar liefst drie kijkers gehad in 1.5 week. Drie keer dezelfde mensen, om precies te zijn. ‘Daar komt het eerste bod’, dachten we nog. Helaas bleef die uit en na een week bleek dat ze het huis boven ons hadden gekocht. Ontzettend zuur. Maar afgelopen maand was daar dan eindelijk iemand die geïnteresseerd was en na wat onderhandelingen kon ons Te Koop-bord van het balkon worden gehaald. Ons huis was verkocht!

In al die maanden dat ons huis te koop stond hadden we zelf al wat op het oog. We wisten in welke buurt we wilden wonen, reden regelmatig door de wijken en hadden lijstjes met potentiële huizen. Hier en daar belden we zelfs al voor een bezichtiging. Toen we hoorden dat ons huis verkocht was, belden we dan ook direct naar het huis dat bovenaan ons lijstje stond. En shit, die was net daarvoor verkocht. Ik weet dat je niet te hard van stapel moet lopen en niet te emotioneel betrokken moet zijn bij een woning voordat je het hebt, maar stiekem zagen we ons hier al wonen. Het weekend daarvoor hebben we zelfs gekeken naar scholen en winkels in de buurt, hoe de parkeergelegenheid was, etc. De klap was dan ook groot.

Diezelfde avond hielden Raymond en ik een Funda-speurtocht en selecteerden we drie huizen. De volgende dag belden we voor bezichtigingen en twee daarvan konden we ook al afstrepen. Oók verkocht. Het andere huis was gelukkig wel het huis dat bovenaan ons lijstje stond. Na twee bezoekjes brachten we dan ook een bod uit. Helaas waren hier veel anderen gegadigden en hebben we het na wat onderhandelen niet ‘gewonnen’ van de anderen. Het huis staat momenteel nog te koop dus blijkbaar kwamen de andere mensen er ook niet uit, maar de verkopers waren nogal standvastig. Het huis was definitief afgestreept.

De weken daarna bezochten we wat huizen die het het niet waren en eenmaal wél iets in ons straatje, liep het stuk bij de onderhandelingen of kwam er net een dag later ‘verkocht onder voorbehoud’ op Funda te staan. Het zat ons dus niet mee. We besloten onze zoektocht uit te breiden. We riepen altijd dat we naar Amstelveen wilden maar de markt trekt aan en het is nu eenmaal een aantrekkelijke stad. We keken in de plaatsen er omheen en uiteindelijk zagen we een huis in Aalsmeer. Een héél mooi huis in Aalsmeer. Twee bezichtigingen later, heel wat biedingen verder en zelfs een afwijzing na twee weken; uiteindelijk kwam daar dit weekend het verlossende telefoontje. Ze gaan toch akkoord en het huis is van ons. Woehoe!

Het huis is prachtig. Een prachtige vloer, super grote woonkamer, een geweldige keuken, heerlijke badkamer, drie ruime kamers, een gigantische zolder en, heel belangrijk, een mooie tuin. Het is nog steeds in de buurt en daarom is het voor zowel Raymond (werk), mij (werk/stad) én Skyler (creche nog steeds in de buurt/school om de hoek) de perfecte plek voor ons. Iets anders dan we in ons hoofd hadden maar zoals ik wel vaker zeg; alles gebeurt met een reden. En misschien moest het wel zo zijn dat wij in Aalsmeer belandden.

De komende tijd zal wat rommelig gaan verlopen. Zo moeten we begin september uit ons oude huis en krijgen we begin oktober de sleutel van ons nieuwe paleisje. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat dit geen ideale situatie is. Zo gaan alle spullen in de opslag, moeten we een postbus aanvragen voor de sites en persoonlijke post en verblijven we tijdelijk bij mijn ouders in Hoorn. Ik hou ontzettend veel van hen, maar het zal gewoon even wennen zijn allemaal. We hadden ook een maand kunnen gaan huren, maar ik wil dat alles heel rustig en normaal verloopt voor Skyler. Bij mijn ouders heeft hij een eigen kamer en zijn eigen spulletjes. Ik denk dat dat het beste is. Daarnaast gaat Skyler even niet naar het kinderdagverblijf, heb ik geen afspraken in Amsterdam en zie ik Raymond weinig omdat ‘ie werkt en veel reistijd heeft van Hoorn naar zijn werk. Maar alles is voor een goed doel; in oktober beginnen wij aan een nieuw hoofdstuk in ons leven; een nieuw huis waar we hopelijk heel gelukkig en heel oud gaan worden samen!

Share:

36 Reacties

 1. 13 juli 2015 / 09:24

  Wat fijn dat jullie een nieuw huis gevonden hebben! Ik ben heel benieuwd!

 2. 13 juli 2015 / 09:37

  Wat goed, gefeliciteerd! Ons huis staat al bijna zeven jaar te koop en hebben we nu verhuurd. Weet daarom heel goed hoe het voelt.

 3. Lara
  13 juli 2015 / 09:44

  Zo fijn voor jullie! De komende weken wordt misschien even bikkelen, maar het wordt alleen maar beter en mooier moet je maar denken! Veel succes met alles!

 4. 13 juli 2015 / 09:58

  Gefeliciteerd! De overgang zal even lastig zijn denk ik, maar wat fijn dat jullie iets gevonden hebben wat helemaal past!

 5. 13 juli 2015 / 09:58

  Wat fijn! En een mooie tijdelijke oplossing voor een maand. Veel succes, geluk en plezier!

 6. 13 juli 2015 / 10:01

  Super fijn! Nogmaals gefeliciteerd! Even een maandje wat anders, maar daarna heel veel geluk in jullie nieuwe huisje!

 7. 13 juli 2015 / 10:15

  Wat fijn! Gefeliciteerd met jullie nieuwe stekje!

 8. 13 juli 2015 / 10:15

  Van harte gefeliciteerd! Ben heel benieuwd naar jullie paleisje.

 9. Jackie
  13 juli 2015 / 10:24

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning!

 10. Ingrid
  13 juli 2015 / 10:24

  Gefeliciteerd! Ik ben wel benieuwd waarom jullie ervoor kiezen Skyler niet naar het kinderdagverblijf te laten gaan die periode.

  • Shirley
   Auteur
   13 juli 2015 / 10:29

   Simpelweg omdat het te ver is om van Hoorn naar het kinderdagverblijf te rijden 🙂 met de files in de ochtend en avond zal dat bijna 1,5 uur zijn. Dat vind ik echt een beetje te lang en vind het niet nodig dat Skyler (en ik) dan drie uur in de auto zit voor een dagje crèche, haha. Dus even op hold en eenmaal in het nieuwe huis gaat hij weer. Zelfde plekje, zelfde groep 🙂

 11. Sanne
  13 juli 2015 / 10:45

  Wat grappig, aan je foto’s te zien ga je vlakbij mijn ouders wonen!
  Zit zelf in een soortgelijke situatie, we moeten in september ons huis uit en krijgen pas in November! de sleutel waarna we ook nog moeten gaan verbouwen!
  Ik woon vlakbij dus mocht je zin hebben in een kopje koffie, ik weet waar je moet zijn 😉

  Groetjes Sanne

  • Shirley
   Auteur
   13 juli 2015 / 11:00

   De buurt waar wij nu gaan wonen heb ik nooit laten zien 😉 voorlopig laat ik dat ook even zo!

   • Sanne
    13 juli 2015 / 21:25

    Haha ik dacht het pas te zien aan het tuincentrum en wat kleine dingetjes die je schreef maar misschien heb ik het mis dan 😉

 12. 13 juli 2015 / 10:55

  Gefeliciteerd, heel erg leuk en een maand is te overzien. Heel veel plezier en woon geluk

 13. 13 juli 2015 / 11:16

  Gefeliciteerd! Heel veel geluk gewenst in Aalsmeer!

 14. Renee
  13 juli 2015 / 11:23

  Yeahh! Gefeliciteerd! En leuk dat je straks even vlakbij mijn werk zit… 😉

  • Shirley
   Auteur
   13 juli 2015 / 11:58

   Daar gaan we gebruik van maken 😉

 15. Angela
  13 juli 2015 / 11:36

  Gefeliciteerd super leuk! Wij zitten in een soort gelijke situatie, huis verkocht, nieuwbouw huis gekocht, maar nog niet af… we zijn afgelopen weekend verhuisd naar ons tijdelijke huurhuis, gelukkig wel in dezelfde plaats. Succes met de komende spannende tijden!

 16. 13 juli 2015 / 12:01

  Wat goed! Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning x

 17. 13 juli 2015 / 12:08

  Wat een fijn nieuws. Tijd voor weer een nieuw hoofdstuk, gefeliciteerd!

 18. 13 juli 2015 / 12:40

  Gefeliciteerd!! Wat een ontzettend fijn nieuws.

 19. sandra
  13 juli 2015 / 13:00

  Gefeliciteerd….ik heb heel lang in Aalsmeer gewoont…geen idee waar jullie heen gaan..maar veel plezier!!!

 20. 13 juli 2015 / 15:45

  Echt heel erg fijn! Ik ben ontzettend benieuwd naar je nieuwe huus! Veel geluk gewenst!

 21. Anne
  13 juli 2015 / 17:04

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning!

 22. Maartje
  13 juli 2015 / 17:36

  Proficiat wat een geweldig nieuws voor jullie!

 23. 13 juli 2015 / 19:38

  Oh wat fijn zeg, eindelijk!! Gefeliciteerd met dit mooie nieuws en alvast veel succes!

 24. 13 juli 2015 / 20:48

  Wat fijn dat jullie, ondanks al het gedoe, toch een geschikt huis hebben gevonden! In Aalsmeer nog wel, of all places. Ik zeg: welkom, dorpsgenootje(s)!

 25. 14 juli 2015 / 07:17

  Wat ontzettend fijn dat het huis verkocht is en jullie een nieuw paleisje hebben gevonden. Is misschien even wennen maar komt vast goed allemaal! Fijn hoor je eigen huis met tuin.

 26. 14 juli 2015 / 11:52

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Het gaat vast goed komen met de overbrugging bij je ouders, maar kan me voorstellen dat het even wennen is en dan helemaal fijn zodra jullie je eigen nieuwe plek hebben!

 27. petra
  14 juli 2015 / 20:46

  Ik zie dat alle vragen die ik zojuist onder je Diary op Styleguide stelde hier zijn beantwoord!
  Misschien is dit niet het ideale plaatje qua verhuizing en doorloop, maar zoals je ook zegt; alles gebeurt met n reden! Succes de komende tijd!

 28. 25 juli 2015 / 05:07

  Geweldig dat jullie woning verkocht is en dat jullie zo snel toch een mooi huis hebben gevonden. Wij hebben ook een aantal keer achter het net gevist toen we een woning wilden kopen. Gelukkig hebben we uiteindelijk een ander prachtig huis gekocht in dezelfde buurt met een veel betere ligging. Het had zo moeten zijn! Succes met al het geregel, daarna lekker genieten!! En wat is een tuin heerlijk voor de kleine!

 29. 26 juli 2015 / 21:44

  Gefeliciteerd! Het zal even passen en meten worden, maar dan hebben jullie straks ook iets moois 😀
  Fijn dat jullie zo lang bij je ouders kunnen inwonen. Succes met verhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.