(~215 B)
Het schooljaar loopt ten einde

Het schooljaar loopt ten einde

Het schooljaar loopt ten einde. Vandaag is de laatste officiële ‘normale’ dag, morgen mogen de jongens met hun zwembroek onder de kleding naar school voor een waterfestijn, donderdag gaan ze gezelschapsspelletjes spelen en vrijdag is het voor Skyler een kwestie van afronden en voor Maddox speelgoeddag. Allebei de jongens zijn over naar de volgende groep en dat betekent dat Maddox eind augustus start in groep 2 en Skyler in groep 6. Wow, hoe snel is dat gegaan?

Rapporten

Gisteren kwamen ze allebei heel trots uit school met hun rapporten. Zonder er al te veel op in te gaan kan ik zeggen dat ik twee kinderen heb die veel plezier hebben in school en vrij gemakkelijk leren. Bij Maddox stelt het natuurlijk nog niet zo heel veel voor, maar hij was trots op al zijn groene bolletjes. ‘Kijk mama, die oranje is nu ook op groen!’ Hij heeft goed leren rijmen en is ontzettend veel bezig met vormen. Je kan wel zien dat de juf daarop gefocust heeft en dat hij dat nu allemaal uit elkaar kan houden, haha. Skyler gaat als een trein; hij is onwijs slim, leest op een veel hoger AVI, is goed met spelling (ik hou ervan dat hij weet wanneer hij d/t moet schrijven, haha) en kan beter rekenen dan ik. Hij zit wel echt heel hoog qua niveau en ook al zijn we daar thuis helemaal niet zo veel mee bezig en vinden we dat echt niet het belangrijkste; het is wel fijn om te weten dat het goed gaat en dat het een goede keuze is geweest om hem als vroege leerling door te laten gaan. Hij blijft de jongste van de klas en wordt pas in november 9, maar qua niveau kan hij het dus prima aan. Met dat fijne gevoel gaan we de vakantie in!

Groep 6

Ik vind groep 6 wel echt een dingetje. Ze spreken echt van bovenbouw en alles wordt nog serieuzer en uitgebreid. Een negenjarig kind schijnt ook echt wel in een gigantische ‘sprong’ (om even in de babytermen te blijven) te komen en qua ontwikkeling hard te gaan. Ze noemen het wel eens de pre-puberteit en we merken daar soms nu al wat van. In combinatie met al dat moeten op school, ben ik heel benieuwd hoe dat zijn uitwerking gaat hebben. Ik heb ook begrepen dat ze eind groep 6 al een beetje gaan kijken naar wat het toekomstig schooladvies wordt op basis van de resultaten. Hoe dan? Mijn kind is toch pas net geboren?!

Groep 2

Maddox gaat naar groep 2 en ik ben blij dat hij het zo leuk vindt op school. Hij heeft veel vrienden, vindt het sociale aspect heel erg leuk en interessant, is het liefst iedere dag na school aan het afspreken en vindt het allemaal wel best qua nieuwe dingen leren. Je merkt wel dat ‘ie leergierig is en veel dingen wil weten. Tellen, vormen, rijmen, letters leren. In groep 2 is hij opeens niet meer de kleinste en dat zal hem wel goed doen. Hij is graag een ‘goed hulpje’ en als hij dingen aan een ander kan leren of vertellen of een klusje mag doen, is ‘ie dolgelukkig. Ik ben benieuwd waar hij eind groep 2 staat, want het verschil in dit eerste jaar is al bizar groot.

Trots

Ik ben trots op mijn twee kinderen. Ze gaan blij naar school, komen goed mee, vermaken zich goed, hebben leuke vrienden, kunnen fijn leren en er zijn geen dingen qua achterstand, moeilijkheden of problemen. Dat gun ik ze, een fijne basisschooltijd. En mezelf ook, ik heb al genoeg grijze haren van het feit dat ze zo snel groot worden!

Delen:
Secured By miniOrange