Gelezen boeken van januari (5/30)

Gelezen boeken van januari (5/30)

Begin dit jaar stelde ik een doel voor mezelf: ik wil graag 30 boeken lezen in 2019. Moet te doen zijn want vooral tijdens vakanties lees ik al zo tien boeken weg. Toch is de challenge ook best een uitdaging, want ik vind het lastig om er thuis tijd voor vrij te maken. Daar is de afgelopen weken wel iets verandering in gekomen. Zo lees ik ’s avonds meer in plaats van dat ik op mijn telefoon zit, pak ik er regelmatig een boek bij in het weekend en heb ik voor mezelf de regel dat ik het boek gewoon niet verder lees als ik het niet leuk vind. Eerst moest en zou ik altijd ieder boek uitlezen en soms bleef ik dan weken in een boek hangen. Ik vond het helemaal niet meer leuk om mijn e-reader te pakken en was binnen no time mijn leesflow kwijt. Dat wil ik dus niet meer.

Januari ben ik goed begonnen. Ik had een paar fantastisch leuke boeken waar ik doorheen vloog en dat zorgde ervoor dat de teller al gauw op vier boeken stond. Door boek nummer vijf kwam ik al wat minder snel heen maar uiteindelijk las ik hem toch uit.

Je ziet bovenin bij de titel van dit artikel ook de stand staan: 5/30. Zo hou ik zelf ook een beetje bij hoe het gaat. Via Goodreads kun je me volgen om mijn gelezen boeken te zien. Nou, dit zijn de vijf boeken waar ik 2019 mee begonnen ben!

9200000095348484

Happy Life 365 – Kelly Weekers

Ik begon het jaar met een dosis positiviteit. Het boek van Kelly Weekers geeft je handvatten om gelukkiger in het leven te staan. We hebben nu eenmaal tegenslagen, diepe dalen en klote dagen, maar dat betekent niet dat we met de pakken neer hoeven te zitten. Je mindset is alles en bepaalt iedere keer weer het geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties vertelt Kelly nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert. Met praktische opdrachten en goede voorbeelden kun je zelf aan de slag. Ik vond het een leuk boek en las hem binnen no time uit. Het is geen abracadabra en veel dingen zijn voor de hand liggend, maar een reminder kan absoluut geen kwaad en soms heb je gewoon even wat hulp nodig om uit een negatieve spiraal te komen. Leuk boek!

Schermafbeelding 2019-01-29 om 09.55.33

Zwaar verliefd/Zwaar beproefd/Zwaar verguld – Chantal van Gastel

Ga ik er gelijk maar drie boeken tegenaan gooien; deze serie van Chantal van Gastel vond ik heerlijk. Een goed geschreven chicklit, leuke personages, lekker klungelig en veel romantiek. Het zijn toch wel boeken waar ik het meest van geniet en als het dan een hele reeks is (zoals de boeken laatst van Lisette Jonkman), dan lees ik dat gewoon erg graag. Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond? Het hele verhaal draaien ze lekker om elkaar heen, haha. In deel 2 en deel 3 lees je verder over Isa en Ruben en in die tijd ben ik wel een beetje van ze gaan houden. Ik mis ze nu al! Enorm genoten van deze boeken.

9200000094366558

De aanloopman – Martine de Jong

Veel van mijn boeken ga ik lezen naar aanleiding van andere bloggers of Instagrammers en dit boek, De aanloopman, ben ik gaan lezen door Cynthia. Ik was getriggerd door het onderwerp en toen ik zag dat ‘ie via Kobo Plus gelezen kon worden, ben ik er direct in begonnen. Johanna leidt een veilig, teruggetrokken bestaan op het uitgestrekte Groninger platteland. Haar dochters zijn verhuisd naar Amsterdam, haar echtgenoot is al twintig jaar dood. Op een maartse winterdag staat er een jonge man voor haar deur, als een verdwaalde hond. Johanna laat hem binnen – niet alleen in huis, maar ook in haar leven. Dat de komst van Kasper niet alleen haar eigen bestaan opschudt, maar onderdeel is van iets groters, realiseert ze zich pas veel later. Het verhaal begint al vaag en naarmate het boek vordert, wordt het alsmaar gekker. Althans, dat vond ik. Toch wilde ik dolgraag weten hoe het afliep en ben ik maar gaan lezen en lezen. Eenmaal uit was ik nog steeds een beetje in de war. Wat een vaag boek, wat een vaag verhaal. Ik weet niet zo goed wat ik er van vind. Ik vind het geen goed boek, maar ook geen slechte. Het verhaal begon interessant maar had helaas niet het ‘wow-effect’ waar ik uiteindelijk op hoopte.

Momenteel lees ik Fuck Beauty van Nunu Kaller. Een soort Body Positive Power, maar dan net iets anders. Vooralsnog vind ik het vooral een slap aftreksel, meer gericht op persoonlijke informatie en niet heel erg goed onderbouwd. Ik kom er niet zo lekker doorheen. Mocht je dus een boek over dit onderwerp willen lezen, blijft het boek van Bodyposipanda favoriet en een goede mix van persoonlijk en heel informatief met de juiste onderzoeken. Maar dit boek neem ik verder mee in februari, die ga ik in januari niet meer uitlezen. Gevalletje ‘ik kom er niet zo goed doorheen, maar wil hem vanwege het onderwerp wel uit lezen’. Misschien moet ik er een boek naast gaan lezen ter afwisseling. Ben benieuwd waar de teller op komt te staan na februari!

Share:

6 Reacties

 1. Naomi
  31 januari 2019 / 09:06

  Aaah, ik vond de ‘Zwaar-serie’ van Chantal van Gastel ook zo leuk. Mocht je nog tips willen: de ‘I Heart-serie’ en de ‘Tess-serie’ van Lindsey Kelk zijn ook heerlijke chicklits die in Nederland nog niet zo bekend zijn, maar wel heerlijk weglezen. Van eigen bodem vond ik de Barista-reeks van Elsbeth Witt erg leuk. Daarnaast hou ik ook van de romantische boeken van Mariëtte Middelbeek, vooral ‘Crash’ vind ik erg mooi. Maar misschien heb je nog een hele lijst klaar staan die je wil lezen 🙂

 2. 31 januari 2019 / 09:54

  ik ben soms gewoon jaloers op je haha waar haal je het geduld vandaan 😀

 3. N
  31 januari 2019 / 20:31

  Het is bewezen dat je mindset niet volledig je geluksgevoel bepaalt. Gevaarlijke mythe vind ik dat. Som kun je je mindset niet veranderen, en dat is niet erg.

  • Shirley
   Auteur
   31 januari 2019 / 20:43

   Ze geeft wel handvatten om er in ieder geval mee aan de slag te gaan. Ik ben een opper pessimist en sta ‘s ochtends na een mega slechte nacht al op met de gedachte dat ik geen zin heb in de dag, en heb toch wel wat aan haar oefeningen gehad om er het beste van te maken en creëer dan wel fijne momenten waardoor ik de dag als goed beschouw. Net als met andere zelfhulpboeken zul je er voor jezelf uit moeten halen wat je belangrijk vindt!

 4. Lotte
  31 januari 2019 / 23:15

  Chantal van Gastel heeft nog een paar van die geweldige boeken geschreven. Als je snel de 30 wil halen zeker aanraders

  • Shirley
   Auteur
   1 februari 2019 / 07:27

   Heb er al een aantal van haar gelezen de voorgaande jaren. Nu staat haar nieuwste op mijn e-reader 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.