(~215 B)
Dit waren voor ons echte musthaves op de camping

Dit waren voor ons echte musthaves op de camping

Vorig jaar kampeerden we voor het eerst met onze eigen caravan. Eerst een paar weekenden op een boeren camping in Hoogwoud en vervolgens nog drie weken in Duitsland. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het allemaal wennen vond. Het is toch anders dan met zijn vieren naar een hotel. Echter, we vonden het toch leuk genoeg om dit jaar weer de caravan te pakken. We vonden het zelfs zo leuk, dat we onze oude caravan hebben verkocht en een nieuwe hebben gekocht, zoals jullie eerder konden lezen. Wat ik vandaag met jullie wil delen, zijn vijf absolute musthaves. Vijf dingen die voor ons kamperen een stuk makkelijker hebben gemaakt. Dan heb ik het niet over campingservies, een tafel, hangmat of speelgoed, maar vijf dingen die we extra hebben aangeschaft zodat het kamperen voor ons nog fijner werd. Ze voegden voor ons echt iets toe. Kijk mee.

Extra koelkast

De koelkast in de caravan is fijn en handig, maar echt veel kan er niet in. Omdat we geen zin hebben om iedere dag boodschappen te doen en we toch wel veel dingen koud willen houden zoals drinken, vlees en ijsjes, hebben we al gelijk vorig jaar een extra koelkast aangeschaft. Dit is echt een topding! Mega koud, veel ruimte en in de voortent staat ‘ie helemaal prima. Dit zou echt een gemis zijn als we dit niet meer hebben. In de nieuwe caravan is de koelkast groter dan wat we hadden, maar nog steeds zouden we daar niet genoeg aan hebben.

Heater

Vorig jaar tijdens onze zomervakantie verbleven we in het zuiden van Duitsland waar we vrijwel iedere dag prachtig weer hadden. ’s Avonds koelde het wel af, maar met een sweater ging het helemaal prima. Onze weekenden in Hoogwoud waren ’s avonds wel heel fris. Ook dit jaar tijdens onze vakantie in Haaksbergen koelde het ’s avonds flink af. Overdag kenden we toen geen hittegolf en was het zo’n 20 a 22 graden, maar ’s avonds is dat dus wel een flink stuk kouder. Omdat we toch graag buiten zitten, of in ieder geval in de voortent, kochten we een kleine heater. Wat een wereld van verschil! Het is een kleine dus het duurt even voordat de hele ruimte verwarmd is, maar het haalt absoluut het koude randje uit de voortent waardoor het heerlijk vertoeven is.

Droogmolen

Vorig jaar kwamen we tot de conclusie dat we geen droogrekje mee hadden. Gelukkig waren we dat jaar met mijn ouders op vakantie en konden we die van hen gebruiken. Inmiddels hebben we achter onze caravan een touw gespannen van handgreep naar handgreep waar we handdoeken aan kunnen laten drogen, maar we misten we een klein rekje voor wat schoon wasgoed. Tijdens ons bezoek aan Obelink zwichtten we voor de droogmolen die op de dissel gemonteerd kan worden aan de voorkant van de caravan. Ideaal! Neemt voor ons dus geen extra ruimte in beslag en we hebben toch flink wat ruimte om onze schone was of zwemkleding aan te laten drogen. Echt een goede koop!

Skottelbraai

Tsjah, zijn er uberhaupt kampeerders zonder skottelbraai? Dit is zo ideaal, dat we hier eigenlijk al ons eten op maken. Je kunt er op barbecueen, maar ook gewoon een pan met water op laten koken, iets roerbakken en grillen. Met verschillende platen kun je alle kanten op. Naast deze rakker hebben we ook nog een eenpits gastoestel in de voortent staan. Deze kochten we bij Action en die hebben we ook heel veel gebruikt omdat we het niet lekker vinden om in de caravan te koken. Als je een skottelbraai hebt kun je al veel kanten op en met een extra gastoestel kun je eigenlijk alles maken. Ideaal!

Luifel

Vorig jaar hadden we alleen de voortent opgezet met wat stukken eruit, zodat we een halve voortent/halve luifel hadden. Tijdens deze vakantie hadden we zowel de voortent als de luifel opgezet en dat was een perfecte keuze. Ik vond de luifel zo ontzettend fijn! We zaten er vaak onder te ontbijten en ’s avonds konden we hier ook lekker zitten. Dan hoef je toch niet helemaal naar binnen, je zit toch buiten en nog wel uit de zon en de kou. Het was een verademing toen Raymond deze had opgezet en ik vind het tijdens volgende vakanties echt een onmisbaar ding! Gelukkig zit het ook weer bij onze nieuwe caravan en gaat hij er zeker weer aan tijdens de zomermaanden!

Delen:
Secured By miniOrange