(~215 B)
Dit vind ik het leukst aan mijn werk

Dit vind ik het leukst aan mijn werk

Ik werk alweer ruim tien maanden op kantoor. De tijd vliegt! Elke keer als we weer een magazine hebben afgeleverd, besef ik hoe snel de weken gaan. Terwijl ik erin ging met de gedachte ‘ik ga het een maand proberen en kan altijd weer weg’ omdat ik dacht dat het écht niks voor mij was, werk ik er nu alweer bijna een jaar met veel plezier. In al die tijd zijn er misschien twee dagen geweest dat ik even geen zin had. En één daarvan was zelfs omdat ik een beetje grieperig was en weinig energie had. Dat zegt wel iets. Ik zit op mijn plek en vind mijn werk fantastisch. Ik heb vaak geschreven over het feit dat ik het enorm leuk vind om weer naar kantoor te gaan, in teamverband aan iets moois te werken en de waardering te krijgen. Maar wat vind ik nu écht leuk en fijn aan de werkzaamheden die ik verricht?

Verhalen met verschillende mensen

Met stip op één: ik spreek zoveel verschillende mensen. Nu ben ik natuurlijk de afgelopen jaren vrij uitgesproken geweest over mijn introversie en ben ik nooit zo goed geweest met contacten leggen en gesprekken voeren, maar ik heb mezelf verrast in deze functie. Van een kleine ondernemer tot een bekende topsporter en van een radio-dj tot een Dolly Dot. Ik heb al heel wat mensen mogen interviewen en dat vind ik onwijs leuk om te doen. Ik ga nooit heel voorbereid een interview in en noem het altijd gewoon een gezellige babbel. Daar ga ik veel beter op en dat waarderen de mensen die ik spreek ook. Al die verschillende verhalen, ambities, dromen, mooie zaken, informatie over hun opvoeding. Ja, ik geniet hier onwijs van en ik denk dat het daarom niet verveeld. Een week is nooit hetzelfde.

Vrijheid

Ik heb vrijheid heel hoog op mijn waardenlijstje staan. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat ik hier veel waarde in hecht en dat dat me meer waard is dan wat dan ook. Ik voel met mijn werk helemaal geen beperking en dat is echt heel prettig. En dat bedoel ik in de breedste zin van het woord. Ik heb de vrijheid in het aandragen van onderwerpen, ik heb de vrijheid in de opzet van de interviews, ik heb de vrijheid in de opmaak, foto’s en correcties. Ik heb de vrijheid in mijn hele eigen werk. Maar ik heb ook de vrijheid in mijn week. Ik maak elke maand mijn eigen rooster en kan dit combineren met de jongens. Ik ben bereid een stap extra te zetten, maar als de jongens vrij zijn heb ik ook de mogelijkheid om thuis te blijven. Of thuis te werken. Ja, ik voel me wel schuldig als ik moet zeggen dat ik niet kom omdat er een kind ziek is, want ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar ik weet ook dat mijn collega’s het niet erg vinden. Dat ze weten dat ik thuis net zo goed presteer als op kantoor. Dat vind ik voor mezelf een fijn geweten, maar mijn collega’s weten ook wat ze aan me hebben.

Het enige dat ik echt nodig heb, is een goede verbinding. Een goede internet en televisie verbinding, maar ook een goede telefoon. Voor de rest kan ik eigenlijk werken waar ik maar wil. Het liefst ga ik persoonlijk langs voor interviews, maar ik had afgelopen week een interview via videobellen en dat ging eigenlijk ook goed. Als internet hapert ben ik niet zo heel gezellig, maar dat kan natuurlijk op kantoor ook gebeuren. Ik heb de afgelopen maanden nog nooit zo veel gebeld als alle jaren ervoor. Ik vind bellen nog steeds wel lastig, maar dan vooral als er mensen om me heen zijn. Als ik iemand moet bellen en ik ben alleen, dan gaat dat helemaal prima. Van mensen interviewen naar bellen; ik ben een heel ander persoon opeens, haha. Ik blijf erbij dat het goed is voor mijn ontwikkeling deze job en dat ik echt een enorme groei heb doorgemaakt.

Samenwerken met verschillende mensen

Van samenwerken met mijn collega’s tot samenwerken met de fotografen om samen tot het juiste beeld te komen. Van samenwerken met de vormgever tot samenwerken met de mensen die ik interview. Zolang ik zorg dat het een beetje in balans is en ik niet drie afspraken op een dag plan, haal ik er veel energie uit. Ik plan vaak een afspraak op een dag, zodat ik die daarna in alle rust kan uitwerken. Heerlijk! Met een team werken aan een mooi eindproduct is toch wel iets waar ik veel voldoening uithaal. De weken zijn ook heel wisselend, maar daar hou ik wel van. Van rustig op zoek naar onderwerpen tot de eind’stress’.

Correcties

Ik denk dat mijn collega’s hard moeten lachen als ze dit lezen, omdat ze het zelf geen leuke week vinden. Maar die laatste week, als alles van de vormgever terugkomt naar ons en ik me kan storten op tekstcorrecties, vind ik heerlijk. Lekker spelfouten vissen, alle koppen checken, paginanummers en onderschriften corrigeren. Ik hou er heel erg van en kan ook wel zeggen dat ik er goed in ben. Tijdens mijn studie nam ik deze rol al op me en keek ik alle projecten na. Fijn om dat naast het interviewen, schrijven en opmaken ook nog te mogen doen. Het hele proces, van een onderwerp zoeken tot de laatste correcties en naar de drukker, vind ik waanzinnig. Met gemak haal ik het jaar bij AmstelveenZ . Time flies when you are having fun. En ik heb het onwijs naar mijn zin.

Delen:
Secured By miniOrange