(~215 B)
DIARY: weer naar school, longontsteking & vriendinnenweekend

DIARY: weer naar school, longontsteking & vriendinnenweekend

Zo, dat was me het weekje wel. Ik was vorige week al heel benauwd en besloot maandag toch maar even naar de dokter te gaan toen ik daar ook koorts bij kreeg. Helaas waren mijn longen weer heel moeilijk aan het doen en ging ik naar huis met de boodschap ‘weer een longontsteking’ en antibiotica en prednison voor vijf dagen. Mijn longontstekingen wisselen altijd; de ene keer ben ik echt doodziek; de andere keer vind ik het moeilijk om juist rust te houden. Dit keer hing ik er een beetje tussenin en wisselde het per uur. De hele week heb ik me zo koest mogelijk gehouden, aangezien het weekend mijn vriendinnenweekend met Anke gepland stond. Ze gaf me dit cadeau voor de Kerst en we waren al weken aan het aftellen.

Omdat ik vrijdag nog niet beter was en mijn medicatie al bijna op was, besloot ik toch nog even terug te gaan naar de huisarts. Ik kreeg een go om het weekend weg te gaan, maar ook een verlenging van de prednison en de berichten ‘hou je koest’ en ‘als het niet gaat moet je bellen.’ We hadden gelukkig geen plannen voor het weekend gemaakt en zijn geheel go with the flow gegaan. Niet zoals ik in eerste instantie voor ogen had met heerlijke boswandelingen en actieve shopsessies, maar al met al wel een heerlijk weekend samen met Anke in een fijn huis.

Ik heb mijn boek gelezen, we hebben samen een serie gekeken, heerlijk urenlang gegeten en gekletst, eten besteld en gelukkig had ik nog wel een beetje energie om op pad te gaan. We kregen een paar zaakjes (vooral horeca) getipt in Hilversum waar we naartoe zijn gegaan. Een beetje een horeca-route, haha. Lekker eten en ook nog gewoon veel zitten. Heel erg gezellig! Ik had dit voor geen goud willen missen en heb een heerlijk weekend gehad met Anke a.k.a. mijn verpleegkundige omdat ze zo goed op me lette en veel voor me deed, haha. Fijn om zo’n vriendin te hebben. Het weekend is misschien ook wel goed geweest omdat ik totaal niet in zorgmodus zat en de jongens bij Raymond waren. Ik kon me echt focussen op mezelf en het fijne gezelschap.

Helaas was ik het hele weekend wel heel duizelig, zweverig en vooral shakey. Ik voelde me zo vreemd en kende dit niet van eerdere keren. Na een telefoontje met de huisartsenpost zondag was ik iets gerustgesteld. Waarschijnlijk bijwerkingen van de medicatie en omdat ik nog heel benauwd ben, ben ik behoorlijk oppervlakkig aan het ademen waardoor ik ga hyperventileren. Ik hou het nog even in de gaten en moet woensdag, op mijn verjaardag nota bene, weer terug. De komende dagen hou ik me helemaal koest en heb ik al mijn afspraken in ieder geval tot woensdag afgezegd.

Het is nu zondagavond 19.00 uur. Raymond heeft de boodschappen even gehaald, ik heb lekker met de jongens geknuffeld en ik ga zo mijn bed in. Toch nog ziek en niet fit, maar wel met een heel mooie herinnering. En een nog mooier en dieper contact met Anke, denk ik zo. Laten we hopen dat ik snel opknap of in ieder geval dat nare gevoel kwijt ben. Woensdag ben ik jarig en staat de theatershow van Snelle met Skyler op de planning. Ook wil ik vrijdag uit eten met mijn ouders. Fingers crossed.

Maandag

De vakantie is weer voorbij en de jongens gaan naar school.

Ik kruip achter mijn fijne plekje om te werken.

Na contact met de huisarts over mijn situatie moet ik even langskomen en krijg ik de boodschap longontsteking. ‘Gelukkig’ heb ik een vast recept waar ik altijd wel redelijk snel van opknap. Wel gaan we, als ik beter ben, even op onderzoek uit qua astmamedicatie. Ik heb het nu wel heel vaak. De rest van de dag ben ik gewoon lekker thuis.

Dinsdag

Ik doe wat belangrijke dingen voor mijn werk.

Ook ga ik heel even met de auto naar een schadebedrijf om wat stormschade weg te laten poetsen.

De rest van de dag ben ik weer gewoon thuis.

Met de jongens, uiteraard.

’s Avonds kijken we Married At First Sight.

Woensdag

Op naar school.

Ik ga even een koffie drinken met Anke.

De rest van de dag ben ik lekker thuis met de jongens die om 12.00 uur uit zijn.

Maddox heeft zijn eerste vriendenboekje mee naar huis en probeert zijn naam te schrijven.

Hij wil geen pasfoto plakken maar een foto maken en printen met mijn Sprocket. Dit wordt hem, voor zijn beste vriend. Haha.

Donderdag

Ik breng de jongens naar school en wil een stukje wandelen, maar keer gelijk om. Dat wordt hem nog even niet.

Ik kon mijn abonnement verlengen en wil altijd wel een nieuwe iPhone. Ik koos voor de iPhone 13 Pro. Prachtig ding!

Ik ga even aan het werk.

Om 15.00 uur sta ik weer op het schoolplein. Deze twee zijn altijd onafscheidelijk, zo lief.

Skyler is weer blij want hij kan weer naar basketbal.

’s Avonds kijken we Expeditie Robinson zodra de jongens op bed liggen.

Vrijdag

Ik meld me weer bij de huisarts.

Ik heb een go dus we gaan op pad! Anke heeft me dit cadeau gegeven voor Kerst. Veel te gek, maar ook veel te leuk. Hoe tof is dit huis? We zitten bij de Hollandsche Rading, omgeving Hilversum. Echt tof.

Er zijn twee slaapkamers; Anke slaapt boven en ik beneden.

De badkamer.

De woonkamer!

Blij!

Om de hoek zit Café Moeke, dus daar gaan we heen voor een lunch. We delen een club sandwich en wat borrelhapjes.

‘We zien het wel’ is ons motto dit weekend. Na het borrelen gaan we lekker naar het huis terug. Joggingpakken aan en chillen.

We beginnen aan Inventing Anna.

We besluiten in het huis te blijven en bestellen heerlijk eten bij een Indonesisch restaurant. Om 21.30 uur liggen we in bed, haha.

Zaterdag

Goedemorgen! Even buiten genieten van de zon en koffie.

We willen heel graag ergens ontbijten en belanden bij Bij de Tuinman.

Bananenpannenkoeken. Lekker!

Als ik om tips vraag op Instagram hoor ik ontzettend vaak ‘cinnamonroll eten bij Sees!’ We rijden daar naartoe en als we binnenkomen, liggen er precies nog twee. Meant to be! Dit is dus onze lunch, haha.

Echt shoppen zit er niet in, maar een schoenenzaak lopen we wel even binnen. Ik zwicht voor deze toffe schoenen van Via Vai. Echt mijn favoriete schoenenmerk momenteel.

We rijden weer terug en vertoeven uren in het huis. Heerlijk zo. We kunnen heel goed kletsen en gezellig doen, maar ook gewoon zitten en lezen. Fijn zo. Uitrusten, op adem komen en gewoon genieten van de rust en het niets hoeven.

Anke wilde met liefde een tosti maken voor me maar ik wilde toch wel graag uit eten, haha. We belanden na tips bij Ninh Binh.

We delen de hele avond lekkere hapjes. Heerlijk!

Zondag

Zondag liggen we wat langer in bed en daarna eten we gezellig gewoon ‘thuis’.

We mogen om 12.00 uur uitchecken dus nemen het er nog even van. Koffie, zon, boek!

We besluiten toch nog even af te sluiten in Hilversum want we hebben iets nog niet gedaan, wat wél tientallen keren getipt werd…

MOUT! Een foodhal met verschillende zaakjes, maar waar je wel aan de tafel bediend wordt.

Hier lunchen we heel uitgebreid met zoete aardappelfrites, egg benedikt en churros als toetje. In fitte toestand waren we nog wel even gaan shoppen of wandelen, maar vanaf hier zijn we in de auto gesprongen en lekker naar huis gegaan. Wat een heerlijk weekend!

Thuis kom ik tegelijk aan met de mannen, zij waren gezellig met papa naar McDonalds en hebben ook een heerlijk weekend gehad. Maddox wijkt niet meer van mijn zijde. Ik ben even bang dat ik me moet melden bij de huisartsenpost, maar uiteindelijk belt de dokter me terug, overleggen we even en blijf ik toch lekker thuis.

Tot snel weer! X

Delen:
Secured By miniOrange