(~215 B)
DIARY: vakantiegevoel & lui weekend

DIARY: vakantiegevoel & lui weekend

Lieve mensen, ik wil dit dagboek graag beginnen met zeggen dat ik de reacties heb uitgezet. Ik word altijd ontzettend blij van jullie comments en vind het heerlijk om tips te krijgen of een gesprek aan te gaan, maar helaas zijn er mensen die andere bedoelingen hebben. Al jaren heb ik te maken met relschoppers die het nodig vinden om haatreacties achter te laten. Veelal over mijn figuur, mijn walgelijke vertoning, over het feit hoe ik mijn kinderen opvoed en meer. Ik heb er alles aan gedaan om dit tegen te gaan; de reacties moeten goedkeuren, bepaalde woorden blokkeren, een ban op ip-adressen, het gewoon laten staan, er juist op ingaan, die personen mailen. Het had allemaal geen nut. Onder valse namen, valse mailadressen en ook valse ip-adressen wisten ze de weg naar Mommyhood te vinden. De ene keer raakt het me totaal niet; een andere keer verpest het mijn dag en ben ik van slag. Afgelopen weekend heb ik de zoveelste reacties gelezen en was de maat vol. Dit was mijn grens en nu kon ik het niet meer negeren. Het spijt me voor de mensen die het leuk vonden om te reageren en ik ben dankbaar voor iedereen die de moeite heeft genomen om dat afgelopen jaren te doen. Negen van de tien keer werd ik onwijs blij van jullie woorden.

De keuze om de reacties te sluiten voelt fijn. En vooral heel veilig. Ik heb toch altijd de haatcomments in mijn achterhoofd tijdens het schrijven en als er een persoonlijk artikel online komt zoals mijn dagboek, outfits of afgelopen vrijdag mijn stuk over me-time, opende ik daarna toch wat angstig mijn comments. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik hoop dat jullie mijn keuze begrijpen en mochten jullie me iets willen vragen, iets met me willen delen of gewoon iets zou willen zeggen, kun je me altijd vinden via Instagram. Ik beantwoord altijd al mijn DM’s en zal dat blijven doen. Verwar haatreacties trouwens niet met kritiek. Ik ben afgelopen week ook gewoon met iemand in gesprek gegaan over de 1.5 meter die ik niet heb gehanteerd en daar kwamen mooie woorden uit. Echter, opmerkingen over dik zijn, falen, slecht ouderschap, afgerekend worden op nieuwe dingen proberen, vette benen en een lelijke kop tolereer ik niet meer. Dit is mijn grens en daar kwam deze keuze uit voort. De enige keuze. Ik heb namelijk een hoop ip-adressen moeten blokkeren, waaronder ook 3- en 4G-netwerken. Hierdoor heb je misschien problemen ervaren als je onderweg was en Mommyhood probeerde te bereiken. Inmiddels is dat dus weer mogelijk en kan iedereen mijn site weer bezoeken. Ook de haters. Blijkbaar vinden ze het na al die jaren toch nog best leuk om te zien wat ik uitspook.

Dat gezegd hebbende: kijk mee naar mijn fijne week. Het voelde als een soort mini-vakantie, ook al heb ik gewoon dagelijks gewerkt. In het weekend was ik vooral heel erg moe en waren we lekker thuis. Alvast bedankt voor het lezen en op naar meer mooie, persoonlijke en open verhalen zonder haat, verdriet en pijnlijke opmerkingen. Die tijd hebben we nu wel gehad.

Maandag

Goedemorgen! De wekker is al even gegaan maar Maddox heeft er moeite mee deze ochtend.

Toch op tijd op school om een dagje te spelen.

Ik begin de dag met een lange wandeling. Heerlijk!

Ik probeer een andere route en loop over een dijkje tussen twee grote wegen in. Zo leuk! Ik loop hier helemaal alleen en dat voelt enerzijds heerlijk, maar anderzijds toch een beetje spannend. Gelukkig kon ik dat gevoel snel loslaten.

Als ik thuis kom ga ik aan het werk en dat doe ik de hele dag omdat Skyler na school bij een vriendje gaat spelen.

Raymond is een dag op cursus en neemt Maddox mee vanuit school. Eenmaal thuis is hij zijn tut vergeten en dat is wel een kleine ramp hier thuis. Ik rij heel snel heen en weer en ben net op tijd om het vieze ding op te halen, haha.

’s Avonds begin ik in het boek van Marc de Hond.

Dinsdag

Op naar school weer.

Ik kreeg een verzoek van Maddox: ‘mama, ik wil Pijdermem pyjama’. Nu wil Maddox alleen een pyjama aan met een lange broek en lange mouwen en met die warmte is dat geen succes. Ik rij direct door naar Primark en vind het daar ook nog, met korte broek. Maddox is heel blij en gaat niet eens in protest, lol. Win win!

Ik ben aan het werk en om 14.00 uur haal ik Skyler op.

’s Avonds ga ik een les yin yang yoga proberen in het park en ik vind het heerlijk.

Ook geen straf zo.

Pijdermem!

Ik heb een nieuwe e-reader en lees verder in mijn boek. Ik schrijf later een review over de nieuwe Kobo en deel ook snel weer een boekenupdate.

Woensdag

Samen brengen we Skyler naar school.

Daarna ga ik met Raymond en Maddox even langs Anke.

Rondje wandelen.

Het is uiteindelijk zo gezellig dat we gaan lunchen samen.

Dit blijft toch ook wel heerlijk.

Als de vriend van Anke thuis komt, willen de mannen gaan varen. Maddox gaat mee en vindt het heel spannend, maar uiteindelijk ook heel leuk. Ik blijf lekker bij Anke in de tuin met Skyler.

Lievie.

En dan wordt het uiteindelijk zó gezellig, dat we ook maar gaan barbecueën. Van een playdate in de ochtend naar een hele dag samen. Dat kunnen wij.

Donderdag

Goedemorgen! Klaar voor deze zomerse stranddag!

Maddox gaat vandaag ook naar het kinderdagverblijf omdat ik nog wat ruildagen heb.

Raymond is thuis om Skyler op te vangen en ik ben de hele dag met deze twee leukerds in Wijk aan Zee.

Geen straf dit!

De lunch is ook heerlijk.

Het klinkt misschien stom maar ik heb dit echt nog nooit gedaan, met een vriendin lekker de hele dag naar een strandtent. Ik vond het echt genieten zo.

Nog even spelen met Maddox voordat het bedtijd is.

Vrijdag

Oma is er een vrijdag niet, dus Maddox neemt het ervan. Hij is moe van de drukke afgelopen twee weken en slaapt lekker uit.

Raymond is thuis dus ik breng Skyler even naar school.

Maddox wordt om 08.30 uur wakker en moet gelijk buiten kijken naar de grasmaaiers die bezig zijn.

We houden de dag rustig en gaan lekker thuis spelen.

Ik ben een beetje aan het werk.

’s Middags wil Maddox naar het bos.

Geen straf zo in de schaduw samen.

We zijn een beetje aan het dollen in de groepsapp die we met Anke en Jirka hebben en dat resulteert in een spontane barbecue.

Valt in de smaak!

En dan kan ik toch Norah nog even pakken, haha. Tsjah, als je er zelf geen een meer wil, dan moet je een andere baby maar gebruiken om mee te knuffelen.

Als onze vrienden naar huis zijn zitten Raymond en ik nog even buiten. Heerlijk zo.

Zaterdag

Ik start de dag weer met een lange wandeling. Ik ben ongesteld en heb veel hoofdpijn, dus in plaats van te sporten maak ik wat meer wandelingen deze week.

Maddox checkt me even en na wat ‘vieziegeit’ in de oren en ‘ja, koorts!’ ben ik uiteindelijk na een zalfje weer gezond.

’s Avonds kijken we naar Marcella. We hadden even geen zin in een serie afgelopen week maar we hebben dit weer opgepakt. Vind het toch wel leuk!

Zondag

Boodschappen doen.

De mannen spelen Animal Crossing samen.

Maddox speelt.

Skyler is blij met deze luie dag waarop hij lekker zijn eigen ding kan doen. Dat resulteert trouwens in een dag vol met iPad en Nintendo. Moet kunnen.

En ik vermaak me met een nieuw boek, ‘dagboek van een verloskundige‘. Zo leuk!

Dat was hem weer. Bedankt voor het lezen! X

Delen:
Secured By miniOrange