(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

De laatste schoolweek is aangebroken

De laatste schoolweek is aangebroken

Zo, nog vier dagen school en Skyler heeft zomervakantie. Groep 3 zit erop en volgend jaar mag hij de trap op naar ‘boven’, naar groep 4. Ik mag dan niet meer mee en moet beneden op het schoolplein afscheid nemen. Gelukkig hebben we hier al een beetje aan kunnen wennen: toen de scholen weer mochten starten na de Corona-stop, was het al niet meer mogelijk om mee naar binnen te gaan en moest er op het schoolplein afscheid genomen worden. Dat verliep allemaal prima, dus ik verwacht niet al te grote problemen. Maar halló, kleine mannetjes worden groot. Groep 4 staat op hem te wachten.

Mooi resultaat

Ik hoef jullie niet te vertellen dat afgelopen schooljaar een beetje gekker was dan normaal. Het eerste half jaar verliep alles volgens plan maar na de rapporten en het gesprek met de juf, gingen al snel de scholen op slot en was het tijd om thuis verder aan school te werken. Gelukkig heeft Skyler geen moeite gehad in groep 3 en kon hij prima meekomen. Hij had een prachtig rapport met allemaal gemiddeldes en op het gebied van taal een mooie uitschieter. Dat zie ik als iemand die graag met taal bezig is, natuurlijk als iets heel erg moois. De weken thuis waren daarom niet al te moeilijk. Natuurlijk waren de eerste weken leuker dan de laatste en vond Skyler het op een gegeven moment wel genoeg, maar over het algemeen hadden we niks te klagen, vond hij het schoolwerk allemaal prima te doen en heeft hij alles netjes afgerond.

Lezen en schrijven

Skyler heeft dit schooljaar leren lezen en schrijven. We moesten vorig jaar de keuze maken of we hem extra zouden laten kleuteren of over zouden laten gaan naar groep 3. Hij is jarig in november en dat maakt hem een twijfelgeval. Echter, de juf en wij als ouders hebben het goed ingeschat en de juiste keuze gemaakt. Hij was toe aan een volgende stap en heeft het heel erg naar zijn zin in groep 3 gehad. Van een paar letters naar het hele alfabet kennen en van niet kunnen lezen naar boeken lezen. Als ik ’s avonds voorlees en ik lees een stuk anders is het opeens ‘mama, dat staat er niet!’ en als ik met Raymond aan het appen ben kan hij soms meelezen met wat ik schrijf. Ik vind het bizar om te zien wat er in een schooljaar allemaal mogelijk is. Hij is bezig met taal, wil van alles weten, vraagt heel veel, kan goed rekenen en is helemaal kleuteraf.

Groep 4

Ik kan me af en toe niet voorstellen dat mijn kleine kind al zo groot geworden is. Dat hij dit jaar 7 wordt en dus ook naar groep 4 mag. In groep 4 wordt het werken nog iets serieuzer en wordt alles gefinetuned. Ik denk dat hij dan helemaal grote sprongen gaat maken. Als ik de verschillen per schooljaar zie, wil ik niet weten hoe groot hij volgend jaar de trap af gaat komen. Ik ben in ieder geval heel erg trots op Skyler, vind dat hij het fantastisch heeft gedaan het eerste half jaar en ben onder de indruk van dit tweede half jaar. Hij heeft het toch allemaal maar gedaan. Op naar groep 4. Op naar een nóg groter kind.

Share: