(~215 B)
DIARY: Enschede, Sint-Maarten & weekend in het ziekenhuis

DIARY: Enschede, Sint-Maarten & weekend in het ziekenhuis

Zo, dat was me het weekje wel. Ontzettend druk gedurende de week en helaas belandde ik vrijdag met Maddox in het ziekenhuis omdat hij weer heel benauwd was. Precies een jaar geleden waren we er ook en dit keer kwamen we er weer niet onderuit. Op dit moment ben ik net thuis dus ik maak dit dagboek en dan ben ik er later weer met een ander artikel. Even bijslapen en Maddox oplappen…

Maandag

Goedemorgen! Tijd om weer naar school te gaan.

Ik sleep mezelf naar de sportschool maar dat gaat niet van harte.

De rest van de dag werk ik flink wat deadlines weg. Om 15.00 uur komen de jongens weer uit school en ik heb het boekje van het Sinterklaas journaal gehaald. Maddox is dol op dit soort tijdschriften.

Na het verjaardagsweekend zijn beide kinderen heel moe dus we slaan voor een keer zwemles over en chillen op de bank.

Mijn nieuwe schoenen komen binnen. Zo tof vind ik ze!

Jaja, het Sinterklaas journaal begint weer. De jongens zitten er helemaal in. Ook Skyler gelooft nog in de Sint.

We hebben nog wat taart over dus een lekker toetje.

Dinsdag

Ik maak niet alleen de trommels voor de jongens, maar maak ook een pakket voor mezelf. Ik ben namelijk de hele dag op pad.

Ik breng de jongens naar school en Maddox staat altijd lief te wachten op zijn vriendinnetje. Daarna rij ik door naar…

Enschede! Na twee uur rijden ben ik bij Briljant Baby.

Ik werk nu een tijdje voor ze en we bespreken de plannen die komen gaan. Ik neem iemand over tijdens haar zwangerschapsverlof maar ze kunnen wel een extra handje gebruiken. Ik blijf voorlopig nog wel even. Zo leuk!

Om 16.30 uur ben ik weer in Aalsmeer. De jongens zijn met hun vrienden mee naar huis gaan. Fijn dat dat zo kon. Maddox haal ik op bij zijn vriendinnetje en Skyler komt vanaf zijn beste vriend naar huis gelopen.

Weer herenigd en klaar voor het journaal.

’s Avonds zit ik met Raymond weer klaar voor Expeditie Robinson.

Woensdag

Ik werk de ochtend en zit om 10.00 uur klaar voor een call voor een nieuwe opdracht. Ik mag een proefartikel schrijven en hoop met heel mijn hart dat het doorgaat. Duimen jullie voor me? Ik ben nu niet zo fit na een heftig weekend en moet het morgen (vandaag voor jullie) al inleveren. Hoop dat het me lukt want dit wil ik wel heel erg graag.

Om 12.00 uur haal ik de jongens op.

Maddox heeft geregeld dat hij bij een vriendje kan spelen als ik met Skyler naar zwemles ga. Doet ‘ie goed, haha. Ik breng hem daarheen.

Ik begin in dit boek.

Tijd om Maddox weer op te halen.

We eten nog steeds HelloFresh en dit is een maaltijd die heel snel klaar is en mega lekker smaakt.

Dit is ‘m!

Raymond is er een avond niet en ik lig lekker om 20.00 uur al in bed, haha.

Donderdag

Ik breng alleen Skyler naar school want Maddox is niet zo lekker.

Hij wil iedere aflevering van Sinterklaas drie of vier keer kijken dus dat doen we. Hij is benauwd en het voelt niet goed om hem naar school te brengen.

Even een spoedje voor My Lovely Notebook tussendoor.

Ik rij met Maddox even naar Amsterdam want Debbie is jarig. Een beetje frisse lucht zal Maddox goed doen ook.

Nikies!

Maddox is ondertussen lekker aan het spelen in de speeltuin en lijkt weer op te leven.

We krijgen een mooi pakket van Play doh binnen. Ik gooi alle oude klei weg en breng de hele klei-bak weer op orde.

’s Avonds voelt Maddox zich redelijk oké dus we kunnen een klein rondje Sint-Maarten lopen.

Samen met zijn vriendin staan ze voor de grote jongens uit volle borst te zingen, haha.

Expeditie!

Vrijdag

Ik breng Skyler naar school.

We rijden even langs Anke voor koffie.

Mijn moeder is er ook weer na een paar weken ziek zijn. Fijn!

Uiteindelijk stort Maddox helemaal in en gaan we via de huisarts door naar de eerste hulp.

Ze gaan hem vernevelen maar ik heb er niet zo’n goed gevoel over. Dat blijkt wel aan het feit dat ik mijn lichte kleine koffer met spullen al in de auto heb staan om daar te blijven slapen.

Het is inderdaad niet best dus we krijgen een kamer boven op de kinderafdeling. Aan de monitor dan maar en ieder uur vernevelen. We worden getest op covid maar dat is gelukkig niet het geval.

Zaterdag

We proberen het te voorkomen maar Maddox is doodop en redt het niet meer zelf. Ze geven hem zuurstof en dat lijkt hem iets te helpen, ook al vindt hij het zelf vreselijk. We weten wel dat dit betekent dat we sowieso twee nachten moeten blijven.

De hele nacht is het dit. Ieder uur vernevelen en halverwege de nacht mogen we naar om de twee uur. Maddox slaapt tussendoor steeds wel iets, maar ik lig hem alleen maar in de gaten te houden.

Samen een spelletje spelen.

Het hele Sint-weekend (met het Pietenhuis in Aalsmeer waar we naartoe zouden gaan) valt in duigen, maar gelukkig kunnen we de intocht kijken (en kan Skyler met Raymond zodat hij nog wel wat kan doen). Met ijs, want drinken gaat dramatisch en als hij dat niet goed doet, moet hij een infuus. Dat wil ik absoluut voorkomen (en gelukkig hoeft dat uiteindelijk niet) en vechten we de laatste ml’s naar binnen vlak voor de ‘deadline’.

Na twee dagen niks eten wil hij macaroni. Wordt geregeld, vriend!

Skyler heeft de middag een partijtje gehad maar wil ’s avonds toch nog even langskomen gezellig.

Zondag

Goede nacht! Zuurstof helemaal eraf en vernevelen om de drie uur. Sinterklaas is ook nog geweest vannacht!

Ontbijten en Sinterklaas terugkijken.

In de middag heeft onze eigen kinderarts dienst. Zo ontzettend fijn. We bespreken alles en met een strikt schema, genoeg Ventolin, prednison, neusdruppels en het telefoonnummer voor de afdeling zelf mogen we naar huis.

Heerlijk! Het hele weekend is het restaurant dicht in het ziekenhuis. We kregen gewoon onze maaltijden, maar ik miste toch wel de extraatjes. Niks zo fijn als thuis! Ook al vind ik Amstelland echt een top ziekenhuis qua personeel en liefde die je ontvangt. Niks meer dan lof voor alle mensen op de kinderafdeling. Ze herkenden Maddox van vorig jaar en waren ontzettend lief en geduldig. Het is echt prettig om je zo op je gemak te voelen in zo’n nare situatie. Ik kon me veel beter overgeven dan vorig jaar, omdat ik wist wat er stond te gebeuren en wist welke mensen er weer naast zijn bed kwamen te staan. Het was dan ook echt mega prettig dat zondag onze eigen kinderarts dienst had. Voelde goed om het zo af te ronden en met haar toestemming naar huis te kunnen.

Het enige dat belangrijk is.

De komende week staat in het teken van mijn proefopdracht inleveren om hopelijk de klus binnen te slepen en daarnaast is alle aandacht op Maddox. Hij blijft nog even thuis van school vanwege de medicatie en hopelijk is hij snel weer de oude. En hopelijk maken we er geen ‘drie keer is scheepsrecht’ van. Ik vond deze tweede keer binnen een jaar tijd eigenlijk wel genoeg… Over twee weken gaan we op controle bij de kinderarts en hopelijk is dan alles weer als vanouds. Astma is een b*tch.

Tot volgende week! X

Delen:
Secured By miniOrange