(~215 B)
Deze boeken lees ik nu (en vertellen een hoop over de fase waarin ik me nu bevind)

Deze boeken lees ik nu (en vertellen een hoop over de fase waarin ik me nu bevind)

De laatste maanden ben ik een méga onrustige lezer. Ik heb enorm genoten van Zondagsleven en heb tussendoor niks anders opengeslagen, maar daarna ben ik in zes boeken gestart. Zes boeken waarin ik nog steeds aan het lezen ben en die ik met elkaar afwissel. Het zijn interessante boeken, maar vind het soms wel lastig om echt even door te zetten. Zondagsleven vond ik waanzinnig en ik genoot van iedere pagina; momenteel heb ik even geen favoriet boek en ben ik vooral heel erg onrustig. Ik lees rustig door en kies een boek waar ik me op dat moment fijn bij voel, maar het ziet er niet naar uit dat ik volgende week een boek op mijn leeslijst kan gaan afvinken. Is niet heel erg voor nu, maar hopelijk word ik toch iets rustiger en kan ik mezelf meer de tijd gunnen om echt boek voor boek uit te lezen. Van al die boeken door elkaar lezen word ik ook niet bepaald rustig, haha. Dat heb ik ook altijd met notitieboeken; zodra er een voor me ligt voelt dat veel prettiger als vijf lege notitieboeken voor mijn neus waar ik echt wat mee moet van mezelf. Nou ja, boeken dus. Deze zes lees ik momenteel en ze vertellen toch wel aardig veel over de fase waarin ik me nu bevind. Misschien moet ik in een fictieboek beginnen om deze boeken mee af te wisselen. Oh, wacht… Laat ik me eerst maar eens door deze exemplaren heen wurmen.

Jij bent een badass – Jen Sincero

Je bent blij met je leven, hebt leuke vriendinnen, een fijn huis, maar toch zijn er nog wel wat dingen die je anders zou willen, beter zelfs. Misschien wil je wel een nieuwe baan? Of een leuke man? Elke maand wat geld opzijzetten, je droom achterna of gewoon eindelijk een kitten in huis nemen? Wat je #lifegoals ook zijn, Jen Sincero neemt je mee en geeft je zoveel zelfvertrouwen dat je je dromen, plannen, relaties of je carrière een boost kunt geven. Ze verzekert je dat je alle geweldige dingen waar je naar verlangt, kunt krijgen.

Jij bent namelijk een badass en na het lezen van dit boek ken je jezelf nog beter. Je snapt waarom je bepaalde dingen doet, leert om te houden van de dingen die je niet kunt veranderen en de dingen te veranderen waar je niet van houdt. Dit doet Sincero met oneindig veel kleine dingen die je kunt doen, zoals elke avond opschrijven waarvoor je dankbaar bent die dag of door vaker ja te zeggen wanneer je misschien wel geneigd bent om nee te zeggen.

Ik vond achterin dit boek de kassabon en het blijkt dat ik dit boek al in 2016 heb gekocht. Echter, de eerste bladzijdes spraken me toen niet zo aan en ik legde het boek weg. Tot nu, want ik voelde dat het nu wel tijd was om hierin te beginnen en door te zetten. Het boek gaat over belemmerende overtuigingen, over kleine veranderingen die je kunt doorvoeren, over zaken in je mindset die je kunt aanpassen en ik vind het reflecterend en motiverend. Ik ga er langzaam doorheen, maar wel met een markeerstift omdat ik bepaalde zaken later nog eens terug wil lezen. Echt een boek waar ik een notitieboek bij nodig heb omdat ik veel zaken interessant vind.

Je vindt het boek hier.

De basisschooljaren – Hedvig Montgomery

De basisschooljaren worden ook wel de ‘gouden jaren’ van de kindertijd genoemd, terwijl deze niet vaak worden behandeld in de literatuur. Toch is dit een tijd vol uitdagingen, pieken en dalen, liefde, huiswerk, geheimen en onzekerheid. Je kind heeft je nodig om hier doorheen te worden geloodst, maar heeft ook behoefte aan ruimte om zelf op onderzoek uit te gaan. In deze fase zet jouw kind de eerste stappen in de volwassen wereld. Een periode waarbij veel emoties komen kijken die gepaard kunnen gaan met onrust. Het is jouw taak als ouder om je kind het vertrouwen te geven dat het deel uitmaakt van deze nieuwe wereld.

Skyler zit alweer een paar jaar op school en we merken aan alles dat vooral nu, nu hij in groep 4 zit, zijn leven behoorlijk begint te veranderen. Interesses, vrienden, gevoelens, emoties. Ik vind de boeken van Hedvig Montgomery heel erg mooi en naast het algemene boek over de stappen naar succesvol ouderschap, vind ik vooral dit een musthave nu we met Skyler in deze fase zitten. Ik zou ook nog graag het boek ‘van peuter naar kleuter’ willen hebben voor als Maddox gaat beginnen. Denk dat ik daar ook nog veel over kan leren!

Je vindt het boek hier.

De fontein, vind je plek – Els van Steijn

Je bent als mens veel meer verbonden met je familiesysteem dan je kunt bevroeden; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden en principes waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. Het patroon dat je in de familiefontein laat zien, herhaalt zich bijna altijd op andere vlakken in je leven, zowel in je relatie of eigen gezin als in je verdere privé en werkleven.

De theorie van de fontein legt in heldere taal uit wat jouw plek is. Vaak sta je niet op je eigen plek. Hoe herken je dat en welke consequenties horen daarbij? Voel je je snel schuldig, neem je structureel te veel verantwoordelijkheid op je en geef je meer dan je ontvangt? Heb je moeizame relaties, ben je erg kritisch op jezelf en anderen, heb je bewijsdrang of zie je dat je kinderen je patronen ook al overnemen? Met behulp van dit boek ben je zelf in staat om een mogelijke diagnose te stellen waarom bepaalde zaken in je leven niet zo lopen zoals je zou willen. Vervolgens wordt op praktische wijze toegelicht hoe je op jouw plek in de fontein komt en welke stappen je daartoe kunt nemen.

Als je leert om op de juiste plek te staan in de fontein, vind je rust en laat je het jezelf goed gaan. Je laat los wat van de ander is en ziet onder ogen wat van jou is. Hiermee stel je grenzen, blijf je in verbinding en neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven. Je leert ja te zeggen tegen al het goede en het minder goede wat er is, waarbij je je eigen primaire gevoelens gaat ervaren. Je zult merken dat je toegang krijgt tot een positieve spiraal waardoor de relatie met jezelf en je omgeving verbetert.

Dit onderwerp begin ik echt onwijs interessant te vinden. Ik ben een paar maanden geleden in dit boek begonnen maar omdat er een te lange tijd tussen zat, heb ik hem weer als unread gemarkeerd op mijn e-reader en ben ik net opnieuw gestart. Ik vind het heel interessant om te lezen over familieopstellingen, hoe de relatie met je ouders voor bepaalde patronen in je leven kan zorgen, hoe de band van de ouders met hun ouders van invloed is, etc. Onze familie is behoorlijk uit elkaar gevallen en er zijn veel contacten gesneuveld dus misschien vind ik dit onderwerp daarom wel iets waarover ik meer wil lezen. Maar ook binnen ons gezin en hoe de verhoudingen daar zijn. Echt een mustread!

Je vindt het boek hier.

Eenvoudiger leven – Mark Verhees

In een wereld vol chaos, onzekerheid en stress is het heerlijk om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Ontdek de fijne, positieve energie die van binnenuit stroomt. Maak het jezelf eenvoudiger. Juist nu. Bijzondere tijden bieden bijzondere kansen voor vernieuwing en verbetering. Van angst naar vertrouwen. Van stress naar zelfverzekerdheid. Van dichtklappen bij tegenslag naar veerkrachtig openbloeien.

Dit boek zag mijn moeder voorbij komen op Facebook en toen ze het me tipte, zag ik dat ‘ie al op mijn e-reader stond, haha. Ik hou wel van deze klassiekere zelfhulpboeken en vind het fijn om dit soort dingen te lezen op momenten dat ik onrustig ben.

Je vindt het boek hier.

The Artist’s Way – Julia Cameron

‘Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt. Ze raakten geblokkeerd – door een nare leraar, een afgunstige vriend of jaloerse ouders. Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop, en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken.’ Julia Cameron beschrijft in haar werkboek The Artist’s Way een praktische methode om in twaalf weken de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan, op te heffen.

Ik merk dat ik wat vastloop in mijn werk, dat ik zoekende ben en dat het ook met mijn boek niet zo soepel loopt allemaal. Ik vind dit boek leuk! Wel wat lastig soms om doorheen te komen, maar hoop er wel veel dingen uit te kunnen halen. Misschien moet ik nu echt eens met die morning pages gaan starten om te zien wat dat voor me doet.

Je vindt het boek hier.

Ginny werkt – Ginny Ramkisoen

Hoe vind je jouw droombaan, oftewel de baan die precies past bij wie jij bent en wat jij wilt? Ginny Ramkisoen gaat je daarbij helpen. Ze is de oprichter van Vacature Via Ginny, hét online platform voor werkzoekenden in de creatieve branche, en heeft dus veel ervaring – ook persoonlijk, want haar eigen carrière kende ook de nodige ups en downs. In Ginny werkt kom je er aan de hand van drie vragen achter wat je nu eigenlijk wilt. Het wordt tijd voor een baan die echt bij jou past en niet een baan die jouw omgeving of de maatschappij voor je heeft bedacht.

Tot slot dit boek, dat ik een tijd geleden in de boekhandel kocht. Alleen al voor de cover moet je deze in je bezit hebben, haha. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik iets anders wil gaan doen over niet al te lange tijd en ik hoop dat dit boek me een beetje gaat helpen met keuzes maken. Diep van binnen weet ik wel wat ik wil en hoe ik alles voor me zie, maar alles in gang zetten is een tweede. Ook ben ik wat onzeker omdat ik voor mijn gevoel geen werkervaring heb en dat er daardoor bedrijven zijn die mij niet willen hebben, maar ik heb genoeg kwaliteiten en de dingen die ik de laatste tien jaar heb gedaan is zeker niet niks. Ervaring met voor een baas werken heb ik dan niet; ervaring in de online wereld is zeker aanwezig en daar moet ik me bewust van blijven. Vind ik lastig! Ik hoop hiermee mijn kwaliteiten een beetje helder te krijgen en goed op papier te kunnen zetten waar ik naartoe wil.

Je vindt het boek hier.

Dat was hem! Ik zou bijna zeggen: ‘tip vooral boeken als je nog leuke titels weet!’ Maar de lijst wordt alleen maar langer…

Delen:
Secured By miniOrange