(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

De veranderingen in en om ons huis waar we mee bezig zijn

De veranderingen in en om ons huis waar we mee bezig zijn

De laatste tijd zijn we veel bezig met ons huis. Zowel de voor- als de achtertuin wordt momenteel onder handen genomen en daarnaast staan er nog meer afspraken in de agenda om wat zaken aan te laten pakken. We wonen inmiddels drie jaar in Aalsmeer en we wilden eerst binnen een beetje settelen. Dat is gebeurd, en nu willen we dingen gaan veranderen waarvan wij ontdekt hebben dat we dat toch graag anders willen zien. Ik praat jullie een beetje bij over de plannen!

Voor- en achtertuin

Samen met de buren hebben we onze voortuin aangepakt. we hebben niet echt een voortuin, maar een kleine strook voor onze deur waar we iets mee kunnen doen. Al sinds we hier kwamen wonen lagen er simpele grijze tegels die behoorlijk gezakt waren. We wisten al die tijd niet zo goed wat we wilden, maar ook had het geen prioriteit. Inmiddels hebben we samen met de buren mooie tegels uitgekozen en is onze voortuin mooi om te zien. Het is iedere keer weer prachtig als we aan komen rijden en het geheel zien.

Het was heel lief want toen de buren bezig waren met hun voortuin en wij gewoon aan het werk waren, hebben ze onze tuin ook een stuk gedaan. Wat een verrassing! Als dank ben ik naar Primera gegaan omdat we ze graag iets wilden geven. Ik twijfelde heel even over een vvv cadeaukaart maar niet veel later zag ik andere toffe doosjes hangen met daarin bonnen voor etentjes, high tea’s of borrels in zowel Nederland als Belgie. Omdat ze vaak tijd doorbrengen bij onze zuiderburen, hebben we gekozen voor de restaurant cadeaukaart. Echt een aanrader!

Oké, terug naar de werkzaamheden. Na de voortuin, waar we alleen nog wat mooie planten in een pot voor willen kopen, wilden we ook graag de achtertuin aanpakken. De vorige bewoners hebben er een flinke plantentuin van gemaakt en we missen een gedeelte waar we echt fijn kunnen zitten. Raymond is momenteel druk bezig en aan de rechterkant van de tuin zijn de planten eruit. Daar gaan we dezelfde tegels leggen als in de voortuin om een fijne zitruimte te creëren. We zijn ook nog op zoek naar een toffe loungeset waar we heerlijk kunnen zitten én eten. Gelukkig is er veel sale momenteel dus ik denk dat we eerdaags wel op iets tofs stuiten.

In de schuur heeft Raymond inmiddels een extra verdieping gecreëerd voor wat spullen en daar kunnen we lekker veel in opbergen. Achterin de tuin komt nog een overkapping en als het gedeelte voor de tuinset klaar is, gaan we daarmee aan de slag. Tot zover de tuinen!

Op zolder

Binnen willen we ook wat dingen veranderen. Zo krijgen we aan het eind van de maand een extra groot dakraam op zolder. Meer licht, meer ventilatie. We willen de zolder gaan afwerken, waardoor de wasruimte wordt gescheiden en we een echte kamer creëren. Nu is het een heel open ruimte. In de hoek staat nu een bureau en daar zou ik wel een heel tof werkplekje van willen maken.

Kamers voor de jongens

De kinderkamers zijn best klein vergeleken met de rest van ons huis. We zijn aan het informeren of we die misschien iets uit kunnen bouwen. Als dat lukt is dat fijn en verandert er voor de rest vrij weinig. Als dat niet lukt, willen we uiteindelijk zelf boven gaan slapen en de kinderkamers door gaan breken. Dan krijgt Skyler onze grote kamer en gaat Maddox aan de andere kant slapen. Dat zit allemaal nog in de brainstorm-fase, maar dat er iets gaat veranderen is sowieso zeker. Hoe en wat alleen nog niet.

Kleine veranderingen

En ja, dan heb je de kleine zaken nog. Ik wil nog steeds een nieuw groot vloerkleed en we willen een extra stukje bij de keuken zodat we een grotere koelkast krijgen met een vriezer. We hebben nu een vriezer op zolder staan en dat is méga irritant. Raymond was afgelopen weekend op pad om daar naar te informeren en dat zit er ook snel aan te komen. De mooie kast in de gang die op ons lijstje stond hebben we inmiddels, maar voor nu krijgen de grotere verbouwingen prioriteit. De voortuin is afgevinkt, de schuur ook. Nu de achtertuin afmaken én het dakraam erin op zolder. Daarna zien we het wel weer verder. Een huis is gewoon nooit af, en daar is niks van gelogen.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. 18 september 2019 / 09:49

    lekker bezig en lekker aan het plannen dus 😀 ik hou daarvan he dingen aanpakken in het huis!!! hier zijn we bezig met de zolder te gaan verbouwen, daar slaapt niomi nu en dat is zo groot, net zo als onze huiskamer en keuken dus daar willen we een woon en slaap gedeelte maken voor nio 😀

  2. DiDi
    18 september 2019 / 10:44

    Leuk om te lezen! een huis is inderdaad nooit af. Wij gaan nieuwe kozijnen laten zetten en over paar maanden boven de vloer vernieuwen . Wel echt leuk om steeds weer nieuwe dingen aan te pakken vind ik