(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

4 x zo krijgt de kleding van de jongens een tweede leven

4 x zo krijgt de kleding van de jongens een tweede leven

Dat ik niet vies ben van shoppen is inmiddels wel duidelijk. Vooral voor de jongens vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te kopen. Echter, ze hebben beiden al het hele jaar dezelfde maat. Skyler hangt al eeuwen op maat 116 en draagt dus ook al een tijd dezelfde kleding. Maddox heeft dezelfde kleding in maat 86 al een jaar aan en gaat nu eindelijk naar maat 92. Vorige week in Bataviastad hebben we dus een aantal nieuwe items gekocht om even een frisse wind door de garderobe te gooien. Maar wat doen we nu eigenlijk met de oude kleding die er nog goed uit ziet?

Verkoop via een Facebookgroep

Al een aantal jaar heb ik een eigen Facebookgroep met honderd leden waar ik binnen no time mijn spullen verkoop. Vaak kleding van mezelf, maar ook zeker items van de jongens. Ik maak foto’s, zet het erop met een duidelijke omschrijving en de eerste die reageert met ‘verkocht’ mag het item overnemen. Ik heb grote enveloppen in huis, genoeg postzegels en zodra ik het geld heb ontvangen verstuur ik het naar de koper. Dit werkt snel en effectief. Ik verkoop alles per stuk en dat is soms wel wat veel werk, maar vaak willen mensen ook een hoop overnemen. Ik loop dan met een heel stapel kleding naar mijn favoriete Post-NLpunt, vraag of ze de boel willen wegen, koop een brievenbusdoosje of een grote doos en verstuur dan alles in een keer. Ik heb al flink wat geld verdiend met kleding doorverkopen en vind dat echt een fijne manier van kleding een tweede leven geven. Dit doe ik eigenlijk al sinds Skylers babyperiode.

Van Skyler naar Maddox

Skyler en Maddox zijn twee totaal verschillende kinderen. Zowel qua karakter als qua bouw kennen ze geen overeenkomsten. Skyler was een lekkere volle baby en ook toen hij peuter was, had ‘ie behoorlijk wat vetjes. Maddox is heel erg smal en daardoor staan veel dingen bij Maddox niet terwijl het bij Skyler zo favoriet was. Ik heb dan ook veel kleding van Skyler verkocht omdat het een lachertje was bij Maddox. Inmiddels bewaar ik alle goede dingen van Skyler wel omdat dat heel basic items zijn. Maddox verandert ook en de stijlen trekken een beetje naar elkaar toe. Qua babyspullen heb ik dus vrijwel niks doorgeschoven; qua peuter- en kleuterkleding hebben we wel wat boxen bewaard. Vandaar dat ik het nu niet erg vind om voor Skyler iets duurdere items te kopen. Sweaters van Tumble ’n Dry komen wel weer Maddox’ kant op voor een tweede leven. Spijkerbroeken kopen we wel vaak wat goedkoper; die overleven een seizoen niet zonder gaten.

Vrienden met een iets jonger kind

Vrienden van ons hebben een derde kind en dit jongetje zit precies een maat achter Maddox. Zodra zij naar ons komen of wij naar hen, kunnen ze weer struinen door de kleding van Maddox om te kijken wat ze leuk vinden. Ik hoef daar nooit geld voor te hebben en in plaats daarvan kopen zij eens in de zoveel tijd wat leuks voor Maddox of krijg ik een cadeaubon. Zo komt het toch weer goed terecht!

Kinderkledingbank

In plaats van naar de kringloop, breng ik het liefst kleding naar de kinderkledingbank. Alle kleding die nog goed is en niet wordt doorgeschoven naar Maddox of bijvoorbeeld kleding die Maddox te klein is, geef ik aan mijn moeder zodat zij dat daar naartoe kan brengen. Mijn broertjes vriendin werkt bij een moeder-kindhuis en ik weet dat zij daar vaak naartoe gaan met de moeders zodat ze kleding kunnen uitzoeken voor hun kind. Een prachtig initiatief waar ik graag aan meewerk. Zo weet ik zeker dat het bij mensen terecht komt die het heel hard kunnen gebruiken. Hetzelfde doe ik inmiddels ook met speelgoed. We zijn al flink aan het ruimen en ook Skyler en Maddox helpen mee. ‘Dit mag wel naar de arme kindjes, mama. Dan hebben zij ook iets moois om mee te spelen.’ Fijn om zo het goede voorbeeld te kunnen zijn.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Comments

 1. 3 januari 2020 / 08:52

  Herkenbaar, ik heb een jongen en een meisje dus wij kunnen nooit iets doorschuiven. De dingen die echt mooi zijn verkoop ik ook en de rest breng ik bij de kringloop. Al zet ik ook wel eens iets op weggeefgroepen. Al weet je dan nooit zeker of het bij mensen terecht komt die het echt kunnen gebruiken.

 2. 3 januari 2020 / 12:56

  hier schuiven we ook door aan elkaar en op gegeven moment leveren wij het in bij de kledingbank ook of aan gezinnen hier in de buurt die het niet zo breed hebben 😉 en soms ook bij de meiden op school aan leerlingen die niet veel hebben en die zijn er super blij mee dan!!

 3. Merel
  3 januari 2020 / 21:01

  Ik bewaar alles van onze oudste voor onze jongste, ze schelen twee jaar maar lopen qua seizoen gelijk. Wij hebben veel kleding tweede of derdehands gekregen, of als kledingpakket gekocht. Soms ook wat nieuwe stukken, omdat ik het doorschuif.
  Bij elke wisseling van maat ga ik door de kleding en gaat een deel naar Stichting Babyspullen. Zij zorgen dat het bij de absolute minima terecht komt. Vind ik een mooi doel, net zoiets dus als de kinderkledingbank 🙂

 4. 3 januari 2020 / 21:15

  Ik droeg vroeger altijd de kleding van m’n neven, haha. Vind het goed steeds vaker te zien dat er duurzamer met kleding wordt omgegaan! Las laatst (half) een stuk dat kledingstukken soms maar 7 keer gedragen worden voordat ze weggegooid worden en daar schrok ik echt van. Sommige truien heb ik al een jaar of 10, hetzelfde geldt voor jurkjes.

 5. Inge
  3 januari 2020 / 23:02

  Hier gaat alles van de oudste naar de jongste (wel jongen -meisje), mits het niet te jongensachtig is en klopt qua seizoen. Ik koop voor de dochter enkel
  Rokjes en jurkjes bij. Wat te klein is voor haar verkoop ik of doe ik in de container of geef ik weg aan vrienden.

 6. Puck
  9 januari 2020 / 13:25

  Ik geef het weg, behalve de duurdere kleding van merken. Als het nog goed is verkoop ik het op Marktplaats.