(~215 B)
15 leuke feitjes over Maddox

15 leuke feitjes over Maddox

Maddox gaat alweer richting de 3.5 jaar en hij praat regelmatig over de ‘grote school’. Grappig is dat, aangezien ik dat bij Skyler natuurlijk niet zo ervaren heb. Maddox ziet alles van Skyler en weet dus al wat komen gaat. Omdat hij een grote broer heeft, kijkt hij ook tegen hem op en denkt ‘ie soms dat hij groter en ouder is dan dat hij daadwerkelijk is. Ook heel leuk, maar soms ook nog heel lastig. Maddox is namelijk niet alleen klein van stuk, maar ook qua praten nog niet heel duidelijk. En dat zorgt soms voor frustratie en boosheid. Maar Maddox is ook heel lief, heel grappig, heel intens, geweldig en mooi. Vandaag deel ik eens 15 feitjes met jullie die typisch Maddox zijn. En mensen in onze omgeving zouden aan de hand van deze feiten ook echt zeggen ‘dit gaat over Maddox!’ Van een kleintje in een baby rompertje tot een peuter met een eigen wil en maat 92/98.

1. Maddox is helemaal dol op Spiderman maar heeft het nog nooit op televisie of op de iPad gekeken. Hij heeft er heel veel van; van Duplo tot aan ondergoed, van pyjama’s tot aan sokken en van een T-shirt tot aan een rugtas. Zodra hij iets van Spiderman ziet, wil hij het hebben.

2. Iedere avond moet er speelgoed mee naar bed. Hij doet er voor de rest niks mee maar aan de zijkant van zijn kussen maakt hij een plekje; eerst legt hij zijn twee tutten op bed waarvan een aan de zijkant en vervolgens gaat daar een knuffel, zijn Spiderman pop en dus iets van speelgoed op. Dat kan een auto zijn, een Playmobil popje of een motor van Duplo.

3. Maddox heeft een heel gekke eetcombinatie: hij eet het liefst een cracotte cracker met chocopasta en daarop een plakje kipfilet. Hij smult ervan.

4. Maddox kent niet echt rustige momenten. Hij kan intens blij zijn en intens verdrietig. Hij doet niet aan ‘een beetje’, haha. Soms is hij enorm overstuur om eigenlijk iets heel kleins, maar als je hem een nieuwe onderbroek geeft is hij helemaal aan het glunderen.

5. Er gaat geen avond voorbij zonder slapen met sokken. Maddox draagt altijd sokken in bed, of het nu 5 graden is of 35. Ik ben het eens vergeten en dan is hij helemaal overstuur. Hij heeft namelijk altijd eczeem op zijn voeten en krabt veel. Hij weet dat hij met sokken aan niet gaat krabben en geen bloed krijgt. Zonder sokken naar bed is geen optie. Gelukkig vraagt hij er altijd zelf om en als ik het vergeet kijkt hij boos, zegt ‘ie ‘huh’ en wijst hij naar zijn voeten, haha.

6. Maddox heeft een obsessie voor lippenbalsems en pakt ze allemaal uit mijn tas en kastjes vandaan. Hij heeft zelfs een lippenbalsem van Spiderman, alhoewel hij die van Dr. Leenarts ook prima vindt.

7. Maddox kan inmiddels melk goed verdragen, maar eet nog altijd eivrij. Na een aantal flink heftige allergische reacties hebben we besloten om ei uit zijn eetpatroon te schrappen. We leggen het hem ook steeds uit en als iemand hem nu ei aanbiedt, weet hij heel stellig ‘nee, dat mag niet want dan krijg ik jeuk’ te zeggen.

8. Het lievelingskoekje en snoepje en lunch en tussendoortje voor Maddox zijn stroopwafels. Je kunt hem wakker maken voor stroopwafels en gelukkig voor hem, zijn die van de AH en Hema eivrij.

9. Zijn favoriete liedje is Leef van André Hazes. Hij begint te glunderen en roept steeds Leef als hij hoort dat dat gezongen wordt.

10. Maddox is een ontzettend creatieve bouwer, al zeg ik het zelf. Geef hem een kistje met Duplo en hij maakt er binnen no time een auto, huis of ander bouwwerk van. We hebben inmiddels veel speelgoed naar boven en veel Duplo beneden en dat vindt hij geweldig.

11. Onze peuter vindt het fantastisch om met zijn groter op de Nintendo Switch te gaan en te gaan Mario Karten. Skyler speelt het liefst wat anders maar zodra hij instemt, is Maddox dolgelukkig en gaat hij er goed en serieus voor zitten. We hebben het sturen en gas geven automatisch aanstaan dus dan kan hij soms nog winnen van Skyler ook, lol.

12. Maddox wil het liefst zonder schoenen naar buiten en je zult hem dus vast af en toe tegenkomen op sokken of op blote voeten.

13. Alhoewel hij niet meer veel wagenziek is, heeft Maddox nog steeds een hekel aan autorijden. Na een kwartier is hij er wel klaar mee en gaat hij lopen klooien. Zich uit de riemen wurmen, Skyler pesten, aan de knopjes zitten… Veel geduld heeft hij dus niet en het is ook echt geen stilzitter.

14. Ondanks dat hij soms goede momenten kent, het lange tijd goed ging en hij tijdens de vakantie doorsliep, probeert hij nog iedere nacht naar ons toe te komen om bij ons in bed te slapen.

15. Maddox is nog steeds dol op zijn flesje. Nee, het is niet helemaal verantwoord, niet nodig en misschien slecht voor zijn tanden, maar hij wordt er rustig van en dat heeft hij nodig. ’s Avonds een flesje melk doet wonderen en overdag vraagt hij ook nog af en toe om zijn fles om lekker mee op de bank te hangen. Dan is ‘ie toch weer even mijn kleine mannetje en dat vind ik stiekem toch ook wel weer fijn. Het gaat allemaal al snel genoeg!

De foto’s zijn gemaakt door Lizet Beek.

Delen:
Secured By miniOrange