(~215 B)
10 x waarom het voor mij wel weer lente mag worden

10 x waarom het voor mij wel weer lente mag worden

In de herfst was het nog een beetje lente, nu in de winter is het herfst en tussendoor hebben we enkele dagen met vorst gehad. Het weer is van slag. Alle regen van de afgelopen dagen werken niet zo goed voor mijn humeur. Ik mis de zon en überhaupt iets meer daglicht. Ik heb nooit zoveel last van een winterdip, maar kan wel zeggen dat ik in de lente net iets makkelijker en vrolijker uit bed stap. Een lijstje met waarom ik weer zin heb in het voorjaar.

  1. De tuin weer klaarmaken voor een nieuw seizoen. Ik vind het heerlijk om de tuin weer groener te zien worden. Onze bank met kussens weer naar buiten, de parasol weer op, een vrolijk buitenkleed en mooie planten die weer gaan bloeien. Ik zou heel graag nog wat nieuwe tuinmeubelen willen. We hebben een fijne loungeset, maar de picknicktafel kan wel iets opgeknapt worden en ik zou het leuk vinden om nog een kastje of iets dergelijks neer te zetten met wat planten. Die Raymond dan mag verzorgen, want daar ben ik niet zo goed in. Maar we willen ook nog steeds die overkapping achter in de tuin. Als die er eindelijk komt, wordt het allemaal toch weer heel anders en zou ik daar nog wel graag een luxe tuinset willen zien waar we ook aan kunnen eten.
  2. Wandelen! Ook al nam ik me voor om in de winter door te blijven wandelen; in de praktijk gebeurt dat toch iets minder. Het is vroeg donker, de regen gooit vaak roet in het eten en de bank lonkt toch iets sneller dan de wandelschoenen. Als het lichter is, gaat dat allemaal wat makkelijker.
  3. Lang leve de leren jassen en denim jackets. Ik ben dol op mijn winterjas, maar geniet toch net even meer van mijn dunnere jassen. Staat ook veel leuker over de jurkjes heen.
  4. Eerst vervloekte ik het; nu kan ik niet wachten om weer met blote benen over straat te kunnen. Daar worden de outfits toch leuker van!
  5. Nu ik op kantoor werk en iedereen netjes gekleed is, doe ik ook meer mijn best. Ik draag vaker jurken deze winter dan voorheen. Toch word ik net wat blijer van een vrolijke jurk in de lente. Ik draag nu veel zwart en andere donkere kleuren maar zodra de zon weer doorbreekt, is het tijd voor de fellere jurken. Heerlijk met gympen eronder en een tof gilet eroverheen.
  6. Langere avonden! Als het langer licht is, kunnen de jongens nog heerlijk buiten spelen. Op de trampoline, voor in de speeltuin. Raymond en ik op het bankje in het laatste zonnetje. Nu is het voor de jongens eten, een filmpje kijken of samen gamen en daarna naar bed. Ik vind het heerlijk dat alles in de lente wat meer verplaatst naar buiten.
  7. Terras!
  8. Plannen maken. Het klinkt heel stom, maar in de winter is alles een beetje stil gevallen. Ik vind het super fijn dat de feestdagen voorbij zijn en dat mijn agenda zich langzaamaan vult met leuke activiteiten. De wereld komt weer tot leven en er worden weer dingen gepland. De voorpret van alle dingen die tegen de zomer plaats gaan vinden maken mijn hele lente goed.
  9. Even weg met dat gehoest en geproest. In het voorjaar voelen we ons als gezin een heel stuk fijner en fitter.
  10. Inspiratie! De lichte dagen, de lentegeuren, de vrolijkheid, de kleuren, alles in bloei. Ik heb zoveel meer inspiratie zodra de zon begint te schijnen. En ik ben jarig in maart. Laat het voorjaar maar komen!
Delen:
Secured By miniOrange