(~215 B)
10 x hoera, Skyler is 9 jaar!

10 x hoera, Skyler is 9 jaar!

Afgelopen weekend was het zover; Skylers verjaardag! Een dag waar hij al maanden naar uitkeek, omdat hij dan eindelijk niet meer de enige in de klas is die 8 jaar is, maar ook omdat het na twee jaar Corona-tijd (en precies lockdowns en beperkingen tijdens zijn verjaardag) weer tijd is voor een partijtje. We gaan uitpakken dit jaar voor hem en hij is dolgelukkig.

Een kind van 9 in huis, wat gaat het allemaal snel. De afgelopen maanden gebeurt er iets qua ontwikkeling waar ik heel erg aan moet wennen. Als ik naar hem kijk vind ik hem opeens zó groot. Het is echt een bizar verschil zo tussen 8 en 9 jaar. Opeens heb ik een bovenbouwkind. Ik schrijf niet meer hele stukken over hem, maar een lijstje met wat leuke dingen op een rij kan zeker.

Skyler is 9!

  1. Hij heeft een eigen telefoon met simkaart. Ik vind het een fijn geweten dat hij deze mee heeft naar buiten. Ook is hij soms alleen thuis en op deze manier kan hij ons bereiken.
  2. Leuk hoor, zo’n eigen telefoon. Maar hij gebruikt hem voornamelijk om spelletjes op te spelen. Dat is ook gewoon veel cooler dan je moeder appen. Als hij wel app’t is het vaak maar één woord: ‘oké’, ‘ja’, ‘nee’ of ‘waarom?’ Laatst vroeg ik iets en kreeg ik terug: ‘ik zit nu in vergadering met mijn klas’ Zo snel kan het leven gaan, lieve mensen.
  3. Skyler gaat elke dinsdag alleen naar huis en dat vindt hij helemaal de bom. Ik vind het mooi om te zien hoe hij zijn verantwoordelijkheid pakt en dit op een goede manier doet.
  4. Regelmatig is hij de hele middag buiten met vrienden. Terwijl hij eerst graag alleen was op zijn kamer en niet van zijn Nintendo weg te slaan was, is het nu vooral: ‘mama, ik ben buiten met mijn vrienden!’ Zo zie je maar hoe dat in een keer kan omslaan.
  5. Fortnite is opeens het stomste spel op aarde. Voorheen was het een spel dat dagelijks aan ging en waar hij mega goed in was; nu vindt hij het helemaal niks en is het al weken geleden dat-ie dit spel gespeeld heeft.
  6. Hij zit in de bovenbouw en heeft elke week 40 minuten huiswerk. Aan hem de verantwoordelijkheid om dit op vrijdag af te hebben. Of dat nu 10 minuten per dag is of 40 minuten in een keer. Ik herinner hem er wel even elke woensdag aan 😉
  7. Skyler is een tijdje gepest in de klas door een paar kinderen maar gelukkig gaat het nu weer heel erg goed. Twee kinderen hebben hun excuses aangeboden en inmiddels zijn dat zijn beste vrienden weer. Bizar hoe snel dat gebeurt bij kinderen.
  8. ‘Mama, ik wil Pringles uitdelen. Je hoeft er niks mee te doen. Gewoon in een mand en dan kunnen kinderen ze eruit pakken. Ik wil geen versiering.’ Het leven wordt écht makkelijker met oudere kinderen.
  9. Skyler valt nooit gemakkelijk in slaap en is net zo’n druktemaker als zijn moeder. Hij kan gerust tot 22.00 uur wakker liggen terwijl hij om 20.00 uur naar bed gaat. Dat is eigenlijk meer regel dan uitzondering. Opstaan gaat daarom niet van harte en we noemen hem vaak ons ‘zonnestraaltje in de morgen’,
  10. Ik haat labels op kinderen, maar soms kan het wel antwoorden geven. Skyler heeft veel kenmerken van hoogbegaafdheid en misschien dat we dat later even verder gaan onderzoeken.

Lieve Skyler! Zo groot en soms nog zo klein. Bizar hoe snel zo’n kinderleven gaat.

 

Delen:
Secured By miniOrange