(~215 B)
10 x dingen die ik doe en waar Raymond een hekel aan heeft

10 x dingen die ik doe en waar Raymond een hekel aan heeft

Raymond en ik zijn al járen samen. Bijna 18, om precies te zijn. We kennen elkaar door en door en hebben aan een blik genoeg. Maar behalve het feit dat we elkaar hartstikke leuk en aardig vinden, zijn er toch ook héél veel irritatiepuntjes. Helemaal nu we met zijn allen thuis zitten kan het zomaar zijn dat we ons íets meer aan elkaar ergeren qua kleine dingen. Ik weet zeker dat dít de dingen zijn die Raymond van mij héél erg vervelend vind.

1. Ik heb altijd de lamp bij mijn werkplek aan, ook al is het hartstikke licht. Toen ik nog aan de eetkamertafel werkte stond de hanglamp altijd aan en nu heb ik op mijn bureau een staande lamp. Ik vind het echt veel fijner met een lamp aan en dat het licht van meerdere plekken vandaan komt dan alleen mijn beeldscherm.

2. In de auto zet ik altijd direct de radio op 100% NL. Raymond heeft hem altijd op Slam FM staan, om het contrast tussen ons aan te geven.

3. We hebben een bak hier onder het kookeiland staan, met daarin het oud papier. Ik heb er een handje van om daar gewoon allemaal dozen op te stapelen in plaats van dat ik alles al netjes uit elkaar haal en opstapel. Dat maakt het wegbrengen naar de tuin een stuk makkelijker (we hebben een papierbak), maar op een of andere manier blijf ik het zo doen.

4. Het is totaal niet milieubewust maar negen van de tien keer laat ik de opladers in het stopcontact zitten. Raymond heeft er voor het gemak (en voor zijn eigen ergernis) een schakelaar tussen gezet zodat ik op slechts één knopje hoef te klikken om alles uit te schakelen, maar nog steeds staat het toch vaker wel dan niet aan.

5. Ik ben vaak degene die opruimt en omdat ik niet tegen een vol aanrecht kan, ruim ik ook vaak Raymonds spullen op die daar blijven liggen. Dit vindt hij héél vervelend, omdat hij daarna niks meer kan vinden. Maar ja, mannen en zoeken? Als er dan iets kwijt is in huis, hoor ik altijd iets in de trant van ‘jij met je opruimen!’ Tsjah, iemand moet het netjes houden hier.

6. Ik heb er best wel een handje van om snel te gaan schreeuwen als ik geïrriteerd ben of weinig kan hebben. Tegen hem, maar ook zeker tegen de kinderen. Ben ik niet trots op en wil ik zeker vaker op letten, maar het gebeurt alsnog meer dan ik zou willen. Raymond háát schreeuwen en luistert op zo’n moment expres niet. Ook niet naar de kinderen als ze schreeuwen, trouwens.

7. Boodschappen kopen die we eigenlijk nog op voorraad hebben. Ik vergeet heel vaak wat we nog in huis hebben en vergeet vaak de voorraad te checken voordat ik naar de supermarkt ga. Hebben we opeens drie potten chocopasta staan. Of ik heb het niet gehaald omdat ik in de veronderstelling was dat we het nog hadden.

8. Ik heb de neiging om de deuren achter me dicht te gooien, maar wij hebben van die deuren die dan altijd op een kier blijven staan en dus niet dicht slaan. Superhandig voor de herrie, maar daardoor staat de deur naar de wc veel vaker open dan de bedoeling is, haha.

9. Niks lekkers in huis halen als ik vind dat het weer tijd is om gezonder te doen, lol. Tsjah, ik doe de boodschappen. Als Raymond dan ’s avonds iets te snaaien wil en de kast opentrekt, weet ik al precies hoe laat het is.

10. De kinderen vaak hun zin geven… Ik ben op sommige gebieden best makkelijk terwijl Raymond toch veel meer consequent is en meer regels wil hanteren. Ik ben het vaak best met hem eens, maar vind het ook wel makkelijk om toe te geven om van het gezeur af te zijn. In dat opzicht kan ik nog best wat van hem leren, maar het zullen ook onze karakters zijn. Ach, zo hebben we allemaal onze plussen en minnen.

Delen:
Secured By miniOrange