(~215 B)
10 dingen die ik echt niet kan

10 dingen die ik echt niet kan

Laatst liep ik door de straat en zag ik een moeder met haar dochter op skeelers. Het gaf me direct inspiratie voor een artikel. Want welke dingen kan ik nu écht niet? Iedereen heeft zo zijn talent…

Skeeleren

Nou, dat was dus de inspiratie. Ik kan écht niet skeeleren. Ik heb me als klein meisje eens gewaagd aan deze uitdaging, maar het was om te janken. Ik durfde niet, hield me vast aan een muurtje en kwam niet vooruit zonder te wankelen en te vallen. Ik heb het daarna nog één keer geprobeerd en daarna besliste ik: dit gaan we nooit meer doen.

BTW-aangifte

Als zzp’er moet je toch regelmatig de administratie doen maar gelukkig heb ik een heel lieve en handige vriend die dit prima kan. Ik print mijn facturen, leg het op volgorde en de rest doet Raymond. Het is handig als ik dit ga leren, maar zo bevalt het me prima, lol. Ik heb er dus de ballen verstand van. Ik moet wel echt op zoek naar een goed boekhoudprogramma zodat het wat meer op rolletjes gaat lopen. Ik krijg steeds meer verschillende opdrachtgevers en het zou fijn zijn als we hier iets meer verbetering in kunnen aanbrengen qua administratie en overzicht.

Duiken

Ik ben echt geen held als het om water gaat. Ik kan zwemmen, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik vind het helemaal niet zo leuk, vind het altijd doodeng als mijn kinderen gaan zwemmen of langs het water lopen en ondanks dat ik sterrenbeeld vissen ben, heb ik mezelf nooit als een vis in het water gevoeld. Zwemles was voor mij de horror en toen ik mijn A-diploma haalde, vonden mijn ouders het ook wel mooi geweest. Skyler moest voor zijn A-diploma leren duiken, maar dat was vroeger nog niet het geval. Ik kan het niet, ik ga het niet leren en ga altijd netjes bij het ondiepe water het zwembad in. Of ik laat me heel langzaam zakken bij het diepere gedeelte, haha. Nee hoor, laat mij maar aan de kant, met een boek in mijn handen.

Achteruit inparkeren

Ik vind inparkeren vreselijk. Ik kan me al druk maken over een parkeerplek als ik nog niet eens van huis ben en naar een nieuwe omgeving moet. Ik parkeer altijd vooruit in en op zich wil ik me nog wel wagen aan fileparkeren achteruit. Maar echt achteruit in een parkeervak steken lukt me niet. Ik weiger het ook gewoon nog te doen, haha.

Zingen

O man, ik kan écht niet zingen. Ik doe het graag in de auto, maar voor de rest zal ik er niemand mee lastig vallen.

Engels spreken

Hier schaam ik me echt een beetje voor. Ik kan heel slecht Engels spreken en ondanks dat ik in mijn hoofd soms best weet wat te zeggen, komt het er gewoon niet uit. Ik versta het redelijk, maar het spreken mag en moet eigenlijk wel beter. Hier ga ik nog wel echt werk van maken, want ik vind het zelf heel erg vervelend worden.

Pannenkoeken bakken

Taak voor Raymond! Pannenkoeken bakken is niet aan mij besteed. Bananenpannenkoeken lukken soms, maar verbranden ook snel of worden een prutje, haha.

Beddengoed opvouwen

Mijn moeder is een pro in beddengoed opbouwen en af en toe neemt ze onze kast onder handen en ligt alles goed strak in de kast. Mij lukt het gewoon echt niet. Ik probeer het netjes, maar geef het al gauw op. En dan opent mijn moeder af en toe de kast en dan zien we precies wat zij en ik opgevouwen heeft, haha. Ieder zijn talent, zullen we maar zeggen. Ik vind het ook eigenlijk ook helemaal niet erg, het is maar beddengoed. Sorry mam.

Netwerken

Als ik ergens ben waar ik mensen ken kan ik prima een gesprek voeren. Bij Briljant Baby of tijdens bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken vorig jaar kan ik mezelf prima presenteren en meepraten over zaken, maar echt netwerken in een omgeving waar ik niemand ken? Mij niet gezien. Ik voel me ongemakkelijk, heb deze mensen niks te vertellen en wil dan gewoon naar huis. In het blogtijdperk heb ik me echt ongemakkelijk gevoeld in dit soort situaties, dus ik ben blij dat het nu niet meer hoeft. Nou ja, soms zou het wel handig zijn, maar het gaat hem gewoon niet worden.

Voor een camera spreken

De vraag of ik ga vloggen is gelukkig verleden tijd. Mijn volgers kennen me nu goed genoeg en weten dat ik me niet ga wagen aan praten voor een camera. Heel soms heb ik Instagram Stories aangezet en geprobeerd een leuke pratende story op te nemen, maar nog nooit heb ik het gepubliceerd. Het voelt zó ongemakkelijk en zó niet mij. Ik heb het opgegeven. Laat mij maar foto’s delen en schrijven! Sowieso ben ik niet zo goed in spreken voor andere mensen. Volgens mijn Human Design chart kan ik goed spreken voor groepen, maar zo voel ik dat helemaal niet. Ik ben eigenlijk ook niet van plan om het uit te proberen, haha.

Delen:
Secured By miniOrange