(~215 B)
Wat voor rode wijn past bij jouw smaak? Ontdek het hier!

Wat voor rode wijn past bij jouw smaak? Ontdek het hier!

Misschien heb je je nog niet echt verdiept in de veelzijdige wereld van rode wijn, maar vind je het gewoon lekker. Of je bent er inmiddels al wel achter gekomen dat je meer een liefhebber bent van Merlot dan van Tempranillo, maar je kunt niet echt verklaren waarom.

Gelukkig hoef je geen connaisseur te zijn om te kunnen genieten van wijn. Maar het is wel interessant om er enigszins achter te komen welke wijnsoorten bij jouw smaakvoorkeuren passen. Zo kun je op basis van het smaakprofiel dat daarbij matcht een goede keuze maken, en misschien een lekkere nieuwe wijn uit die categorie ontdekken!

Check hieronder welk van de wijncategorieën het beste overeenkomen bij jouw smaak, zodat je de volgende keer als je wijn gaat inslaan weet waarop je moet zoeken.

Dit bericht is aangeleverd.

Soepel en toegankelijk

Doe jij liever niet al te moeilijk, en heb je het liefste een wijn in je glas die makkelijk wegdrinkt, niet te dominant is en fruitig en sappig is van smaak? Dan ben je waarschijnlijk een liefhebber van de soepele, lichte en toegankelijke rode wijnen. Deze soorten hebben weinig tot geen tannines waardoor ze vrij zacht en ongecompliceerd zijn van karakter.

De meest bekende rode wijn uit deze categorie is de Merlot, maar ook druivensoorten zoals Pinot Noir of Carmenère druiven vallen hieronder.
Een Bourgogne rode wijn gemaakt van Pinot Noir druiven is subtiel en niet al te krachtig, waardoor je hem vrijwel bij ieder gerecht kunt combineren. Ook de Carmenère wijnen zijn erg aangenaam en soepel qua structuur en smaak en zijn daarom zeer geschikt voor liefhebbers van niet al te zware wijnen.

Vol en krachtig

Misschien durf je wel een wijntje aan met een krachtig en stoer karakter, en kun je die mooie complexe aroma’s van de wijnen op leeftijd met houtrijping juist wel waarderen. Dan kun je bijvoorbeeld een stevige Franse rode wijn kopen zoals Bordeaux of Cabernet Sauvignon, of een Italiaanse Barolo. Deze robuuste en intense rode wijnen lenen zich uitstekend om puur van te genieten, maar ook om te combineren bij een steak of bij pasta Bolognese met gehakt. De vele tannines van zo’n krachtige wijn verzachten namelijk in combinatie met de eiwitten van het vlees, wat zorgt voor een prettige smaakbeleving.

Stevig, maar toch romig en zacht

Deze categorie valt een beetje tussen de krachtige en de soepele wijnen in. De stevige wijnen met een zacht karakter hebben gemiddelde tannines. Ze zijn niet al te overheersend maar hebben wel degelijk karakter. Een Italiaanse Chianti is een mooi voorbeeld van zo’n zachte maar toch stevige rode wijn. Chianti wijnen zijn fruitig en zeer smaakvol. Ook de Barbera wijnen vallen in deze categorie. Deze karakteristieke wijnen uit Piemonte hebben over het algemeen gematigde tannines, en zijn zeer vol en rond van smaak.

Welk smaakprofiel past bij jou?

Delen:
Secured By miniOrange