(~215 B)
Wat hangt daar nou voor groens?

Wat hangt daar nou voor groens?

De herfst is begonnen, dus de bladeren vallen weer van sommige bomen en planten. Nou hoef je daar binnen niet direct last van te hebben, want het ligt er maar net aan welk groen je in huis hebt gehaald. Bij mij gaat alles vrij snel dood, wat ik ook koop. Maar als jij wel groene vingers hebt, zou ik zeker kijken naar mooie planten. Met kinderen ben je altijd druk bezig. Soms met de kledingkasten herfstproof maken, soms met het kindproof maken van je hele huis. Wij zijn die fase al een beetje voorbij maar toen de jongens kleiner waren, was er geen plant of bos bloemen veilig op tafel.

Dit blog is aangeleverd.

Kinderen kunnen er lekker niet bij!

Iedere ouder weet dat kinderen echt overal aan willen zitten en dat dus ook uit alle macht proberen. Hoe vaak heb je al een omgevallen plant met potgrond van de vloerbedekking moeten rapen? Dan weet je dus hoe dit in de praktijk werkt. Ik weet nog goed dat we eens een mooie plant in de hoek hadden en dat Maddox opeens die gigantische bloempot omgooide. Wat een ravage… Een handige tip op dit gebied is door je staande planten te vervangen voor hangplanten. Dat is toch ideaal? Alles is op zo’n hoogte dat je kinderen er niet bij kunnen. Scheelt je veel opruimen en frustratie. En ondertussen vragen je kleintjes zich af wat daar nou voor groens hangt…

Hangend aan een haakje of hoog neergezet

Een hangplant hoeft niet perse altijd te hangen. Dat klinkt misschien gek, maar het hanggedeelte uit de naam komt ook prima tot uiting wanneer je ze op een hoge plek neerzet, zoals bovenop een kast. De groene takken hangen dan lekker naar beneden en geven wat kleur en sfeer aan je kamer. Het kan zelfs best zijn dat je de pot zelf niet eens meer ziet, omdat het groen overheerst. Hazepoot varens, Philodendrons, Erwtenplanten en Wingerds zijn hier prima geschikt voor. Ik ga hier ook nog zeker even voor kijken, voor de hoge kast bij de eettafel. Dat zal wel een beetje de boel opfleuren, naast alle droogbloemen in huis.

Voor buiten kun je natuurlijk ook kiezen om wat planten te laten klimmen tegen de muur of schutting. Dat werkt verkoelend en ziet er ook nog eens mooi uit. Waarom zou je het niet eens proberen? Onderhoud de klimplant volgens het boekje en je krijgt er iets heel moois voor terug. Aankomend voorjaar nemen we de tuin verder onder de handen en misschien wil ik wel een mooie klimplant tegen de zijkant van de schutting.

En als de kids groot zijn, laat je ze ook hangen

Je hebt nu met kleine kinderen misschien een goede reden om hangplanten in je huis te gebruiken, maar de kans is groot dat ze je prima bevallen. Dus als de kids groot zijn, heb je er vast nog meer dan genoeg hangen. Het scheelt natuurlijk wel dat je kinderen op latere leeftijd niet zomaar meer alles omver willen trekken, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De jongens rennen soms zo wild achter elkaar aan, dat er vast en zeker weer iets gesneuveld gaat worden…

Veel plezier met nadenken over je groene oase buiten bereik van kinderhandjes!

Delen:
Secured By miniOrange