(~215 B)
Vergelijking: Nuna Pepp Luxx & Quinny Zapp Xtra2

Vergelijking: Nuna Pepp Luxx & Quinny Zapp Xtra2

Iedere week ontvang ik wel mails van moeders die me vragen stellen over mijn buggy’s. Ik heb zowel de Nuna Pepp Luxx als de Quinny Zapp Xtra 2 en heb jullie beloofd om ze met elkaar te vergelijken. Nu, na een paar weken beide wagens te hebben gebruikt, kan ik dan eindelijk de beloofde vergelijking maken. Heel eerlijk? De wagens liggen niet alleen in dezelfde prijsklassen; ze zijn ook nog heel gelijkwaardig. Het is stiekem een beetje een kwestie van smaak waar jouw voorkeur naar uitgaat en ik raad je dan ook aan –als je twijfelt tussen deze twee karretjes- om toch even naar de winkel te gaan om met beiden een stukje te kunnen lopen. Maar met dit oordeel maak ik me er natuurlijk wel een beetje makkelijk vanaf. Ik ga verschillende punten langs en vertel op welke gebieden welke wagen mijn voorkeur heeft. Aan het eind moet ik toch wel concluderen dat ze zeer gelijkwaardig zijn en is het aan jou om te kijken welke punten je het belangrijkst vindt en waar jouw voorkeur dan ook naar uitgaat.

Over het algemeen gebruik ik de Bugaboo Cameleon3 als dagelijkse wagen maar voor snelle en korte tripjes, vakanties en voor mee naar opa en oma ga ik toch liever voor de buggy. Vaak snel en makkelijk in te klappen en slechts één geheel, terwijl de Bugaboo toch uit bak én onderstel bestaat. Mee naar Turkije had ik de buggy van Nuna en de Quinny gebruikte ik hier thuis en bij opa en oma.

Leeftijd
Beide wagens zijn geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 3 a 4 jaar. De buggy van Quinny kan tot een gewicht van zo’n 15 kilo; die van Nuna is geschikt tot zo’n 18 kilo.Het is logisch dat je je pasgeboren kindje niet direct in de buggy laat zitten, maar op beide wagens kun je een maxi cosi klikken. Bij Quinny zijn de adapters meegeleverd; bij Nuna moet je ze los aanschaffen. Als wagen voor net na de geboorte kies ik toch zelf liever een echte kinderwagen met een grote bak erop zodat een kindje veiliger, warmer en beschermd ligt. Toch is het handig als je even snel weggaat met de auto zodat je niet alle onderdelen mee hoeft te nemen. Als je niet zoveel geld te besteden hebt is het dus een optie om direct voor één van de buggy’s te gaan. Eerst met Maxi Cosi voor als je kindje nog heel klein is en later met de zit, zodat je gelijk een buggy hebt.

Ik kreeg beide wagens toen Skyler zes maanden was en je kindje moet echt wel goed kunnen zitten om stevig in de buggy’s te kunnen blijven. Het zitgedeelte van de wagen van Nuna is iets hard en stijf, waardoor Skyler soms nog weleens naar de zijkant gleed. Bij Quinny zakte hij iets dieper weg in het zitgedeelte waardoor het er allemaal wat steviger uit zag. De Quinny is iets handiger voor de echt kleine kindjes, al zeg ik het zelf. De Nuna is geschikter voor als je kindje echt goed zelfstandig kan zitten. Voor beide wagens heb je ook eventuele zitverkleiners die je aan kunt schaffen.

DSC_0828

Inklapbaar
Het fijne van buggy’s is natuurlijk het feit dat je het snel en makkelijk kunt inklappen. De Nuna is heel gemakkelijk; je drukt twee schuifjes aan de zijkanten naar beneden, klapt de wagen voorover en voila, je buggy is ingeklapt. Wel vind ik het pakket wat je overhoudt nog best groot. Het past in de auto en het mag mee het vliegtuig in, maar je tilt het niet zomaar even met je mee. De wagen van Quinny wordt een kleiner pakketje, alhoewel de handelingen voor het inklappen lastiger zijn. Ik krijg het zelfs nog steeds niet echt voor elkaar en mijn vader opent regelmatig Youtube ter herinnering, haha. De duwstang moet ingeklapt worden, het zitgedeelte naar voren gevouwen en dan nog aan de onderkant iets indrukken zodat je wagen uiteindelijk ingeklapt is. Het is een stuk compacter dan de Nuna maar zeker een stuk lastiger en minder snel om in te klappen. Alhoewel dat vast ook een kwestie van wennen is. De wagen van Quinny is tevens iets lichter met 8.7 kilo ten opzichte van de wagen van Nuna: 9.7 kilo.

Ook kreeg ik nog de vraag of de buggy’s mee konden op de fiets. Na wat googlen kwam ik erachter dat er best wat moeders zijn die dat doen, maar ik ben dat voor nu nog niet van plan. De wagens zijn ingeklapt best groot en zwaar en aangezien je met fietsen al een kindje bij je hebt, vind ik het toch erg lastig. Het kan wel maar ik vind het meer een buggy voor in de auto. Voor het echte fietsen zijn van die simpele paraplu-wagentjes toch echt een betere uitvinding. Maar nu ben ik eerlijk: ik heb het nog niet geprobeerd. Eerst eens een paar keer fietsen met Skyler en dan nog eens kijken of ik een wagen zou kunnen meenemen. Welke dat wordt is dus nog een beetje onduidelijk.

De officiële afmetingen, ingeklapt, zijn als volgt:

De Quinny Zapp Xtra 2 – L: 65cm / B: 25cm / H: 22 cm.
De Nuna PEPP™ luxx – L: 83cm / B: 55cm / H: 27,5 cm.

DSC_0836
DSC_1011

Plat leggen
Natuurlijk is het handig als je buggy plat kan voor als je kindje in slaap valt. Nu gebeurt dat vrij regelmatig met Skyler, dus het is fijn als dat snel en gemakkelijk kan gebeuren. Bij de Nuna heb je twee ritsen aan beide zijkanten. Je kunt kiezen voor helemaal rechtop, helemaal plat, of een beetje schuin, de middenstand. Je moet dus één voor één ritsen. Bij de Quinny gaat dat iets makkelijker: aan de bovenkant heb je een handgreepje wat je inknijpt en waarmee je de bak kunt bedienen. Binnen no time ligt je baby plat en kan het zijn of haar slaapje doen. Omhoog gaat bij de Quinny net zo snel, terwijl je bij de wagen van Nuna soms in de knoop raakt met het stof. Het is me regelmatig gebeurd dat de zijkanten tussen de rits kwamen.

DSC_0853
DSC_0992

In combinatie met maxi cosi
Beide wagens zijn, zoals ik al eerder noemde, geschikt voor een maxi cosi. Bij Quinny krijg je er adapters bijgeleverd; bij Nuna moet je deze zelf nog eens los aanschaffen.

Voor- en achterwaarts
Een groot verschil tussen de wagens is het feit dat bij de wagen van Quinny de bak zowel naar je toe als van je af. Bij Nuna zit het kindje alleen van je af. Nu vind ik van je af sowieso leuker voor je kindje als het groter is en dus daadwerkelijk geschikt is voor de buggy, maar als het kleiner is kan ik best begrijpen dat je je kindje naar je toe wilt hebben zodat je alles in de gaten kunt houden. Quinny heeft deze optie dus. In de vooruitstand heeft de wagen van Quinny drie verstelbare standen en achterwaards twee.

Zonnekap
Beide wagens zijn voorzien van een zonnekap die beide ongeveer even lang zijn om de zon goed genoeg tegen te houden. Wel heeft de wagen van Quinny nog gaas aan de zijkant waar je kindje eventueel doorheen kan kijken. Bij Nuna is alles gewoon dicht. Voor mij niet belangrijk en zolang het allebei de zon goed tegenhoudt, is de kap geslaagd.

Remmen
De buggy’s hebben allebei een handige rem. Bij de wagen van Nuna zit er in het midden tussen de twee achterste wielen een rem die je met een voet kunt indrukken en tevens weer omhoog kunt halen om de rem eraf te halen. Bij Quinny heb je een rem op het ene wiel en via het andere wiel haal je de rem er weer vanaf. Super simpel.

Wielen
Terwijl de wagen van Nuna vier wielen heeft, heeft de wagen van Quinny er drie. Het is echt heel persoonlijk wat je fijner vindt. De wagen van Nuna ligt hierdoor wat steviger op de weg, terwijl ik de wagen van Quinny soms wat wankel vind. Ondanks dat de wagen van Nuna vier wielen heeft, is hij wel goed wendbaar en stuurt het heel gemakkelijk.

DSC_0831
DSC_1007

Duwstang
De Nuna is een stevige wandelwagen en het was dan ook de favoriet van mijn vriend. Hij vond de duwstang een stuk steviger dan die van Quinny. Die is namelijk best wankel te noemen. Dat ben ik absoluut met hem eens. Tevens is de duwstang van Nuna in hoogte verstelbaar en die van Quinny niet. Hierdoor is de Quinny toch wel meer geschikt voor kleinere mensen aangezien het een compact en klein karretje is. De duwstang van Nuna heeft drie verschillende standen.

PEPP-LUXX-scarlet-pushbar-171-cc-web-3101-xl

Mandje onderin
Beide buggy’s hebben een mandje onderin voor wat boodschapjes. Niet heel erg groot, maar genoeg voor wat kleine spulletjes. Ze zijn vergelijkbaar qua grootte.

Design
Het design is natuurlijk puur een kwestie van smaak. De Nuna is wat vierkanter vanwege de vier wielen en het wat stevigere design; de Quinny is iets anders door de diepere zit en de drie wielen. Ik vind het design van beide wagens erg mooi, mijn vriend vindt die van Nuna mooi en mijn vader weer die van Quinny. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Beide wagens zijn in verschillende kleuren leverbaar en is dus naar eigen smaak te leveren. Wel is de wagen van Nuna wat hoger waardoor je kindje ook weer hoger zit.

Prijs
De Quinny Zapp Xtra 2 kost 299,-
De Nuna PEPP™ luxx kost 259,-

Beide prijzen komen van Babypark.nl.

Eventuele bijgeleverde accessoires
Bij de wagen van Quinny krijg je een regenhoes, parasolclip en adapters voor de maxi cosi bijgeleverd. Bij de wagen van Nuna zat voor de rest niks qua accessoires en zul je de regenhoes zelf moeten kopen voor 29,95 of de eventuele adapters voor de maxi cosi ter waarde van 29,-. Met dit bedrag bij de totaalprijs gerekend komt de prijs van de wagen van Nuna iets hoger te liggen. Als je dit niet nodig hebt is die van Nuna iets goedkoper.

Schermafbeelding 2014-08-11 om 16.53.00

Als laatste voor mij nog wat belangrijke punten op een rij die je keuze kunnen vergemakkelijken:

De pluspunten van Quinny:
– Kan zowel voor- als achterwaarts
– Kleiner inklapbaar
– Makkelijker plat te leggen voor als je kindje slaapt

De pluspunten van Nuna:
– Heel makkelijk en sneller in te klappen
– Stuk steviger
– In hoogte verstelbare duwstang
– Je kindje zit hoger

Wat ik zou kiezen? Heel lastig. De Quinny Zapp Xtra scoort op heel belangrijke punten toch wat beter dan de Nuna PEPP™ luxx. Toch rij ik liever met de wagen van Nuna omdat die in het geheel wat steviger is en beter op de weg ligt. Gelukkig hoef ik niet te kiezen en heb ik ze allebei tot mijn beschikking. Voor jullie kan ik alleen maar zeggen: kijk naar punten die voor joú heel erg belangrijk zijn. Makkelijk en snel inklappen? Belangrijk dat het twee kanten op gezet kan worden? Ga alle punten af, probeer ze allebei in de winkel even en ga voor de wagen die jouw voorkeur heeft. Succes!

Meer informatie over de wagen van Quinny lees je hier.
Meer informatie over de wagen van Nuna lees je hier.

2014-05-31-11.26.32

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

 1. 11 augustus 2014 / 17:28

  Wat een super fijne vergelijkingen review. Ze klinken allebei heel praktisch. Zelf gebruik ik mijn Joolz kinderwagen in de buggy stand en heb ik een simpele kruidvat buggy voor korte tussendoor ritjes om altijd in mijn auto te laten liggen. Die nuna vind ik er wel heel mooi uitzien!

 2. 11 augustus 2014 / 17:59

  Wat een fijne review en heerlijk uitgebreid. Hier ga je vast veel ouders mee helpen. Liefs

 3. 11 augustus 2014 / 18:51

  Fijne uitgebreide review. Wij hebben zelf de Quinny. Vind het design mooier. De nuna is wat logger.

 4. 11 augustus 2014 / 19:44

  Super, hier zat ik al even naar uit te kijken!
  Momenteel gebruiken wij ook de Joolz kinderwagen buggy-stand, die voorlopig nog prima voldoet voor alles. Fietsen hebben wij kort geleden al wel gedaan (Keanu is maar een paar weken ouder dan Skyler), maar daarvoor nog geen aparte buggy voor nodig gehad, gelukkig.
  Onze keus is tussen deze twee buggy’s al wel gemaakt.

 5. Jackie
  11 augustus 2014 / 21:50

  Leuk om te lezen maar het wordt er niet makkelijker op. 🙂 Ik denk dat over het geheel genomen mijn voorkeur uitgaat naar de Quinny. Vooral doordat deze compacter in te klappen is en omdat je kindje ook naar je toe kan zitten. Wat ik wel een nadeel vind is dat de duwstang niet in hoogte verstelbaar is. Ik ben bijna 1.80 m en vind de meeste buggy’s te laag. Ik weet niet hoelang jouw vriend is en hoe die het ervaren heeft? Dit zou een reden zijn om toch voor de Nuna te kiezen. Binnenkort maar even testen in de winkel. 🙂

  • Shirley
   Auteur
   11 augustus 2014 / 22:08

   Mijn vriend is 1.90 en geeft absoluut de voorkeur aan Nuna 🙂

 6. 11 augustus 2014 / 23:30

  Wat een fijne reviews! Toen wij een buggy gingen kopen zijn we een uur aan het rondwandelen geweest in de winkel hahaha. Uiteindelijk kozen wij voor de Easywalker Mini. Ik woon in het centrum en daarom vond ik een smalle buggy prettiger. En ik vond de Mini editie gewoon heel erg mooi, dat speelde ook wel mee hahahaha.

  Als ik zou moeten kiezen, koos ik voor de Nuna puur omdat die duwstang mij comfortabeler lijkt.

  Die bovenste foto van Skyler in de Quinny is zoooooooo schattig trouwens!!!!

 7. 12 augustus 2014 / 15:48

  Wat een fijne en uitgebreide review! Ik ben nog op zoek naar een buggy, maar dan liefst wel eentje die eventueel ook mee op de fiets kan. Voor dagelijks gebruik heb ik de Easywalker June met wandelwageninzet, die klein genoeg opgevouwen kan worden voor in de auto.

 8. 13 augustus 2014 / 12:01

  Als tante heb ik met beide wagens veel gelopen. Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar de Nuna. Ik vind de Quinny maar instabiel en inderdaad erg laag.

 9. Labine
  11 september 2014 / 16:18

  Hallo Mommy to be,

  Bedankt voor deze review. Ik twijfel nl. heel erg tussen deze twee buggy’s. De keuze blijft lastig maar deze review helpt zeer zeker. Ik denk dat ik voor de quinny ga. Ik vind het compacte en zitting naar mij toe wel fijn. Dat de duwstang laag is komt ons goed uit; mijn partner en ik zijn niet zo lang. Verder wil ik een meerijdplankje bevestigd hebben op de buggy. Heb je daar ervaring mee? Welke buggy zou dan geschikter zijn? Veel succes met je site.

 10. Nini
  25 september 2014 / 13:01

  Wij hebben de nuna pepp luxx. De quinny voelde in de winkel al gammel aan zonder kind. mijn vriend is niet verschrikkelijk lang (1.82) maar ook hij vond de quinny erg laag (ik heb de nuna duwstang ook op de hoogste stand (1.68). Wij gebruiken hem alleen nog met de maxi cosi voor korte stukjes. Onze dochter past niet echt meer in de wagenbak, maar kan nog niet zitten (4 maanden)

  Overigens loont het echt om Mp in de gaten te houden. Onze nuna pepp luxx was bijna nieuw met garantie en scheelde toch bijna €100 met de nieuwprijs.

 11. 9 juni 2015 / 13:51

  Dank je wel! Na zelf wat research kwam ik precies op deze 2 uit! Bedankt voor de fijne uitleg!
  Nu nog de knoop doorhakken (vooral qua kleur ;))

 12. Tamara
  20 september 2015 / 09:41

  Dank je vr deze review!

 13. Zuleyha
  22 februari 2016 / 01:24

  Tot heden had ik de quinny heb deze verkocht ziet er mooi uit ma is echt geen stabiele en kiept zo om als je een tas hangt al en nu wil ik de nuna gaan halen wel zit ik te twijfelen tot hoeveel jaar kan ik deze gebruiken dan dochtertje is 21 mnd oud alvast bedankt

 14. Mustafa
  26 juli 2016 / 07:34

  Review dateert al van enige tijd, hoop dat ik nog een antwoord kan krijgen. Ik als toekomstige papa, over 3 weken krijg een dochter en doe mijn best om het beste voor haar. Eerste vraag over Nuna Pepp Luxx, als ik Maxi Cosi (pebble plus heb ik) erop bevestig, kan de zitje verwijderd worden zoals bij Quinny? En wat meer vragen over Quinny; als je maxi cosi met baby erin op quinny vastklik, door de zwaarte of het kan wankelen? Zitje van quinny is heel dun wat mijn vrouw erin ging twijfelen, is dit echt nadelig. Design en compact scoort Quinny beter maar stevigheid van Nuna wilt ook aandacht, behalve maxi cosi en zitje tegelijk vind ik niet zo mooi stralen.

  • Shirley
   Auteur
   26 juli 2016 / 08:02

   Ik heb het voor de rest niet geprobeerd met maxi cosi, dat kun je het beste even in de winkel proberen! Zelf zou ik echt voor een kinderwagen gaan en later voor een buggy. Dan hoeft er ook geen maxi cosi op 🙂

 15. Esther
  20 januari 2019 / 11:10

  Mag ik vragen hoe u de nuna in de fiat 500 heeft gekregen? Ik heb zelf een fiat 500 maar met de afmetingen weet ik niet hoe ik hem dan in de kofferbak moet leggen? Volgens mij is de wagen te groot.

Secured By miniOrange