(~215 B)
Te hard van stapel

Te hard van stapel

De vaste rubrieken krijgen vanaf nu gewoon een gezellige titel in plaats van een oppervlakkige standaard naam. Leek me gezelliger en duidelijker! (Shirley)

De tweede werkweek is voorbij en ik moet bekennen: ik was misschien toch wat optimistisch na de eerste week. Afgelopen weekend was ik helemaal ka-pot. Typisch gevalletje van eigen schuld, dikke bult. Maar laten we het positief benaderen, ik heb weer een aantal wijze lessen geleerd.

Les 1: klinkt cliché, maar begin rustig na je periode van zwangerschapsverlof. Plan je eerste weekenden niet helemaal vol met allerlei leuke dingen. Dat weekend heb je toch wel een beetje nodig om bij te komen.

Les 2: het lijkt alsof je twee dagen in de week vrij bent als je nog maar 24 uur werkt, maar niks is minder waar.  Die dagen ben je aan het poetsen, wassen, strijken, boodschappen doen en ga zo maar door. En niet te vergeten: knuffeltijd inhalen met je kleine man!

Les 3: als je elke avond onnodig laat naar bed gaat, heb je aan het einde van de week een chronisch slaaptekort. Als papa aanbiedt om de laatste fles van half 11 te geven, schaam je dan niet om een keer om 9 uur in bed te liggen. Dat ene wasje kan echt wel een dagje wachten.

Les 4: plan, plan, plan. Het geeft rust als je niet alles op het laatste moment hoeft te regelen. Die eerste paar dagen ging het weliswaar goed, maar de chaos sloop er snel in. Van pietje planning naar pietje paniek.

Natuurlijk was niet de hele week bar en boos en heb ik ook genoten van:

 • de lach van Denzel als ik hem ’s ochtends uit bedje haal, maar ook als ik hem ga ophalen bij de kinderopvang. Als je werkt, geniet je op de een of andere manier nog meer van die momenten;
 • Denzels eerste knutselwerkje. Bij ons kinderdagverblijf heeft elk kindje een eigen dagboek. Hierin kun je ’s ochtends als ouder wat dingen opschrijven zoals of hij goed heeft geslapen, wanneer hij zijn laatste voeding heeft gehad en of er bijzonderheden zijn waar ze die dag rekening mee moeten houden. De leidsters schrijven vervolgens in het boekje wanneer Denzel de fles heeft gehad, wanneer en hoe lang hij heeft geslapen en meer in het algemeen hoe de dag is gegaan. Het is eigenlijk een aanvulling op het praatje dat je hebt bij het halen en het brengen, maar vooral een leuke vastlegging van alle herinneringen. Ook dinsdagavond sloeg ik het dagboek open, maar he wat vreemd ze hebben er niks ingeschreven? Even later zag ik dat er een gekleurd blaadje achter de desbetreffende bladzijde zat… Met daarop: voetafdrukjes! En toen? Snel naar Denzel om zijn sokjes uit te trekken.. En ja inderdaad er zitten nog wat groene verfrestjes tussen die ieniemini teentjes, zo schattig!;
 • van Denzel op zijn nieuwe troon. Ja, we hebben de nieuwe Stokke Steps aangeschaft en we zijn er ontzettend blij mee! Doet even pijn aan de portemonnee (nou ja,  grotendeels die van schoonouders), maar dan heb je ook wat.  Denzel is bijna 4 maanden en dan willen we beginnen met zijn groente- en fruithapjes. Helaas kan hij door zijn spreidbroekje (model: Pavlik) de komende maanden niet in een kinderstoel zitten en dan is de nieuwe kinderstoel van Stokke een uitkomst. Op deze stoel kun je namelijk een wipstoeltje klikken en daar past hij wel in. Bijkomstig voordeel: de stoel is ook nog stylish verantwoord.

Afgelopen weekend heb ik met mezelf afgesproken om het deze week wat rustiger aan te doen.  Maar oeps, met 2 avonden met vergaderingen, een avondje weg met een vriendin en tennissen is de week al weer aardig vol… Gelukkig heb ik een lang paasweekend!

Tot volgende week!

Liefs, Niki

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 15 april 2014 / 15:35

  Leuk om te lezen. Het is een hele omschakeling maar het komt vast allemaal goed. En fijn dat jullie een Stokke stoel hebben nu. Lijkt me echt een relaxt ding.

 2. 16 april 2014 / 20:52

  Heel herkenbaar hihi, ook die drukke dagen thuis 😉 Heb ik zelfs met maar 2 dagen werken en dus vooral veel dagen thuis. Hier ook Pavlik gehad 4 maanden lang. (Ikea-kinderstoel pastte hier wel trouwens, hoewel ze met de leeftijd van 4 maanden vooral nog in de wipstoel zat). Went het al een beetje? Hij heeft hem pas net toch?

  • Niki
   17 april 2014 / 21:53

   Lief dat je er naar vraagt! De eerste dagen waren wat lastig, meneer vond het niet zo leuk dat hij niet meer lekker met z’n beentjes kon spartelen. Maar zoals de arts zei na een paar dagen weet hij niet beter. Wat dat betreft heb ik er misschien nog wel meer moeite mee… Hier waarschijnlijk 3 mnd dus fingers crossend dat hij er met de vakantie van af is! En thanks voor de tip van de stoel, altijd handig voor de donderdag bij opa en oma!

Secured By miniOrange