Review: Greentom Upp Classic

Review: Greentom Upp Classic

Tijdens de lancering van de wagen van Greentom bij een pr-bureau, reageerde ik alles behalve enthousiast. Wow, wat moest ik wennen aan het design! Door het witte frame is het een opvallende verschijning en deed het me in eerste instantie denken aan een ziekenhuiskarretje. Maar hoe vaker ik hem zag, des te meer begon ik hem te waarderen. Toen ik dan ook met het pr-bureau aan het mailen was om een exemplaar te gaan testen, werd ik steeds enthousiaster. Ik wilde de Greentom Upp Classic graag zelf testen zodat ik naast het uiterlijk, ook eens wat woorden kan schrijven over het ‘innerlijk’ van dit aparte karretje. Want dat is natuurlijk het belangrijkste: hoe rijdt het?

Gerecyclede frisdrankflessen

Laat ik eerst eens iets vertellen over het merk zelf. Greentom is een heel bewust en groen merk; alles aan de kinderwagens is gemaakt van gerecycled materiaal. Zo is het frame gemaakt van hergebruikt kunststof en het zitje van gerecyclede frisdrankflessen. Dat maakt Greentom niet alleen duurzaam, maar ook licht en ontzettend sterk. Het Nederlandse merk heeft een missie: ‘100% duurzame producten waarmee we de wereld en de toekomst van onze kinderen een beetje groener kunnen maken’.

DSC_0604

DSC_0605

DSC_0606

De filosofie is less is more en dat is te zien als je naar de kinderwagens kijkt. Geen poespas en gewoon een strakke, moderne wagen. Verder is het hun ambitie om lokaal te produceren. Dat scheelt in het transport, draagt bij aan het verkleinen van de afvalberg en stimuleert de lokale economie. Zo worden de duurzame producten nog duurzamer. En is je kindje uit de wagen gegroeid? Laat hem dan niet zomaar in huis staan. Alle producten kunnen weer worden ingeleverd bij Greentom zodat de onderdelen hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Overal is over nagedacht en dat maakt dit merk echt wel groener dan groen. Een mooi initiatief!

Van kinderwagen tot buggy

De Greentom heeft verschillende wagens in het assortiment. Zo heb je de Greentom Upp Carrycot met alleen de wiegbak, de Upp Reversible met alleen de zit of de Upp Classic, zoals ik hem heb, als buggy. Ook is er nog de 3-in-1 te koop; dan heb je alle drie de mogelijkheden tot je beschikking. Omdat Skyler natuurlijk niet meer in de wiegbak ligt maar ook wat te groot wordt voor de zit, wilden we graag de buggyvariant ontvangen. De Greentom kun je zelf samenstellen. Zo kun je kiezen uit een wit, grijs of zwart frame en kies je daarna de kleur van de stof uit. In eerste instantie wilde ik de mintgroene buggy maar omdat die uiteindelijk niet leverbaar was, koos ik heel gewaagd voor oranje. Ik hou van oranje en in combinatie met een wit frame leek me dat een mooie samenstelling.

Pluspunten

We zijn nu een paar weken verder, eigenlijk een paar maanden, en vandaag wil ik jullie vertellen wat ik er precies van vind. Ik heb er expres iets langer mee gewacht, omdat ik in het begin heel erg moest wennen aan het uiterlijk. Daar wilde ik mijn review niet helemaal op baseren. Momenteel gebruiken we hem dus al een tijdje en kan ik oprecht zeggen dat ik er ontzettend blij mee ben. Sterker nog: ik vind hem fantastisch! Ik ben helemaal om en dat heeft te maken met een aantal dingen.

DSC_0614

1. Skyler zit er fantastisch in. De zit is mooi ruim en breed en nu Skyler toch ruim 2,5 is, merk ik dat hij behoorlijk groot wordt voor andere buggy’s. In deze zit hij prima.

2. De wagen is súper licht. Hij duwt echt heel erg fijn en is gemakkelijk met één hand te besturen.

3. Inklappen was nog nooit zo gemakkelijk. Zijkanten indrukken en de wagen naar voren duwen. Binnen één tel heb jij het voor elkaar. Je hebt er twee handen voor nodig, maar voor de rest is het piece of cake.

2016-08-19 10.26.30

4. Het is een compacte wagen. Eenmaal ingeklapt neemt hij niet zo heel veel ruimte in. Ik zie het een beetje als een kruising tussen een kinderwagen en een buggy.

5. De kleur! Terwijl ik in het begin niet zo enthousiast was over het design, ben ik nu helemaal weg van de combinatie wit met oranje. Het is een echte eyecatcher en ik krijg er vaak complimenten over.

6. Duurzaam. Nu zijn wij daar, heel eerlijk, niet super veel mee bezig, maar de filosofie achter dit merk is ontzettend mooi.

De eerste keren dat ik met de buggy liep vond ik het zo gek. Dit is echt één van de lichtste wagens die wij hebben geprobeerd. Hij rijdt ontzettend soepel en duwt fijn vooruit. Wel blijf je af en toe achter een steen hangen en moet je oppassen bij stoepjes. Omdat de wagen zo licht is en het voorzien is van schuimrubberen wielen, wil hij soms nog weleens moeite hebben met opstaande randjes.
De boodschappenmand is klein, maar prima. Je kunt een paar boodschappen erin kwijt. Ik vond het vooral fijn voor mijn tas, camera of bijvoorbeeld Skylers drinken. Doordat je niet te maken hebt met een net of klep, moet je wel even oppassen dat je niks verliest onderweg. Kans is wel klein, aangezien de bak iets omlaag gaat en het dus veilig opgeborgen zit.

2016-08-19 10.25.45

De buggy kan ook in ligstand, voor als jouw kindje graag wil slapen. Achterop trek je aan de riempjes en kun je de wagen iets meer in relaxstand zetten of juist rechterop. Geen vaste standen, maar simpel door jezelf te bepalen. Wel vind ik het systeem niet zo heel soepel. Daar moet je echt even handigheid in krijgen en zorgen dat je het niet kapot trekt. Dit zal naarmate de wagen wat vaker gebruikt wordt, wel een stuk beter gaan. Let daar in het begin een beetje op.

2016-08-19 10.25.37

Met de kleurencombinaties scoren ze punten. Ik vind het absoluut een pré dat je zelf je wagen kunt samenstellen. Wil jij een zwart frame met roze bekleding? Geen probleem. Liever een wit frame met groen of blauw? Ook prima! Het is ook heel mooi om een zwart frame met zwarte bekleding te kiezen. Zo heb je een heel stijlvol en vooral basic karretje waar je mee door de straten kan rijden. Maar mocht je wat uitbundiger zijn, dan kun je absoluut je hart ophalen bij Greentom.

De Greentom Upp Classic zoals ik hem heb is vanaf 6 maanden te gebruiken. Je kunt er adapters bij aanschaffen om de autostoel te bevestigen op de buggy. Zo heb je vanaf het begin al een compact exemplaar in de auto liggen. Wel zou ik zelf gaan voor een echte wiegbak omdat je baby daar net even wat fijner in ligt. In een autostoel mogen ze natuurlijk niet al te lang slapen. Maar mocht je op zoek zijn naar een oplossing voor korte stukken en niet continu een nieuwe wagen of buggy willen aanschaffen, kun je de Upp Classic in overweging nemen.

DSC_0629

Minpunten

Ik wil toch nog even twee minpuntjes benoemen die voor anderen misschien doorslaggevend zijn; de duwstang kan niet in hoogte worden versteld en de riempjes voor het kind ook niet. Voor mij is het niet heel belangrijk omdat de duwstang op prima hoogte is voor me, maar voor langere ouders kan het toch een probleem worden. Check het dus eerst even in de winkel!

Dat gezegd hebbende: de Greentom Upp Classic kost 249 euro en is verkrijgbaar bij diverse babyzaken.

DSC_0619

Share:

13 Reacties

  1. 19 augustus 2016 / 12:03

    Ik vind hem echt te gek, afgaande op jouw review! Ben benieuwd hoe de andere varianten er uit zien!

  2. 19 augustus 2016 / 13:13

    Ik vind het best mooi! Ik denk dat jij al een hele collectie buggy’s hebt hahaha

  3. 19 augustus 2016 / 17:47

    Ik vind hem best gaaf. Wel even wennen… Vind het ook wel een mooie gedachte dat alles gerecycled is. (niet dat wij er ontzettend erg mee bezig zijn, maar nu weet ik wel waarvoor ik het plastic gescheiden houd van de rest)

  4. Ging li
    19 augustus 2016 / 19:30

    Wordt hij niet een beetje te oud en groot voor een kinderwagen? De meeste kinderen van bijna 3 lopen gewoon! 😉

    • Shirley
      Auteur
      19 augustus 2016 / 20:03

      De meeste buggy’s zijn voor kinderen tot 3 of zelfs 4 jaar 🙂 Skyler kan prima lopen maar het is soms toch wel heel handig om een buggy bij ons te hebben voor lange afstanden. Daar zijn die beentjes nog te klein voor. Althans, dat merken we bij Skyler. En heb geen zin om hem continu te moeten tillen 🙂 Ben benieuwd hoe dat bij anderen gaat maar ik vind het in ieder geval niet raar en doe wat voor ons goed voelt en nodig is.

      • Petra
        19 augustus 2016 / 21:01

        Naar mijn weten is onze dochter (bijna 4) in prima conditie, maar ook wij gebruiken de buggy nog weleens. Dat is volgens mij echt heel normaal. Lange afstanden gaan gewoon niet altijd & om het voor ons allemaal leuk te houden nemen we dan een buggy mee. Zij blij, wij (lees: onze ruggen) blij.

  5. 19 augustus 2016 / 20:35

    Nope, no, helaas. Ik zweer bij mijn Mini Easywalker en ben daar niet vanaf te brengen, hoe cool ik deze kleuren ook vind :’)

  6. 19 augustus 2016 / 21:17

    Met in mijn achterhoofd waar hij voor staat, vind ik hem wel leuk. Zo zou ik hem niet kopen, maar als we het milieu een handje kunnen helpen :p

  7. 19 augustus 2016 / 21:28

    Zo op het eerste gezicht vind ik hem echt niet mooi, maar je review en het idee erachter spreken me dan weer wel heel erg aan!

  8. 20 augustus 2016 / 17:23

    Ik vind ze ook geweldig! Leuk om je ervaring te lezen 🙂

  9. Cindy
    19 november 2016 / 13:41

    Wij vinden hem ontzettend tegenvallen. De ligstand ontbreekt, waar je andere kindjes in de buggy ziet slapen tijdens een dagje weg, moeten wij nog de draagzak meenemen. Of pakken we toch de grote kinderwagen die wel plat kan. De rugleuning kan maar een beetje schuin, maar dat is geen ligstand. Binnen een half jaar zat er een scheur in de bekleding. En Greentom heeft geen hoes voor in het vliegtuig en hij is te groot voor een universele. Alleen de dure travelbag van Stokke past. Ook is de klantenservice niet behulpzaam. Maar hij is inderdaad wel mooi en stuurt makkelijk. De wieltjes zijn hard, op een hobbelige weg stuitert hij en je blijft makkelijk haken achter een wat hoger liggende steen.

  10. San
    4 december 2016 / 10:33

    Ik heb hem nu bijna een jaar (reversible) en hij bevalt erg goed. Wat lastig is, is dat je snel blijft hangen achter een stoeptegel, maar dat is met name als je kind met zijn gezicht naar je toe zit. Met het gezicht naar voren rijdt hij prima en supersoepel in de stad. Jammer dat hij op minder egale wegen echt enorm blijft hangen, dan ben je toch vooral wel aan het tillen en proberen om je kind er niet uit te laten vallen 😉 gelukkig komen we dat soort weggetjes niet veel tegen in de stad. Vorige huis tuin en boodschappengebruik zou ik hem zekerond aanraden. Ga je vaak naar het bos met de wagen, dan moet je misschien even verder zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.