(~215 B)
Opgeruimde keuken? Het lukt met deze tips!

Opgeruimde keuken? Het lukt met deze tips!

In de meeste keukens is het al snel een rommeltje. Met name als de keuken veelvuldig wordt gebruikt – wat natuurlijk precies de bedoeling is van de ruimte. Maar het is wel fijn als de keuken een beetje opgeruimd blijft. Het lukt met deze tips!

Dit bericht is aangeleverd.

Alleen de essentials

Zorg dat je alleen de essentials in de keuken hebt. Vaak hebben we het idee dat we een heleboel spullen nodig hebben, maar gebruiken we vervolgens maar de helft. Dat is zonde. Denk aan de pannen: in principe heb je aan drie tot vijf pannen echt genoeg. Ga wel voor goede pannen, die idealiter een leven lang meegaan. Le Creuset pannen staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit, en je kunt er heerlijk mee koken. Maak in zo’n braadpan bijvoorbeeld smaakvolle stoofpotjes. Welke pannen je nog meer nodig hebt? Een koekenpan, kookpan en hapjespan. Eventueel nog een sauspannetje – en dan ben je er wel. Hetzelfde geldt voor onder andere snijplanken, bestek, spatels en koksmessen: haal alleen in huis wat je echt gaat gebruiken.

Opruimen maar

Als je je keuken al een tijdje in gebruik hebt, betekent de bovenstaande tip dus dat het hoog tijd is om de boel een keer uit te zoeken en op te ruimen. Heb je iets al een jaar niet gebruikt? Dan kan het zeker de deur uit. Geef zulke spullen bijvoorbeeld weg. Versleten spullen kun je ook meteen wegdoen, want het is niet nodig om dit te bewaren. Maar met opruimen kun je ook denken aan het opgeruimd houden van de keuken. Ruim de boel hier dus dagelijks even op. Maak het aanrecht vrij, ruim de vaatwasser uit als deze klaar is, haal overal een doekje overheen. Een schone keuken ziet er ook meteen opgeruimder uit. En het is natuurlijk wel zo fris. Juist als je het netjes bijhoudt, is het maar weinig werk.

Slim omgaan met kastruimte

Ga slim om met de kastruimte die je hebt in de keuken. Zeker als je maar een paar kastjes hebt. Gooi niet alles zonder erbij na te denken in de kast, maar kies juist voor een slim opbergplan. Zet allereerst categorieën die bij elkaar horen, netjes bij elkaar. Werk met slimme stapels: pannen passen bijvoorbeeld vaak goed in elkaar. Voor deksels en borden zijn er speciale rekjes te vinden. Zorg voor een overzichtelijke besteklade. Heb je hoge kasten in je keuken? Dan kun je met een organizer meer ruimte creëren: hiermee kun je meer spullen, zoals mokken of kommen, kwijt in de kast.

Voorraadkast en koelkast bijhouden

Ook in de voorraadkast of koelkast is het snel een rommel. Ruim daarom idealiter wekelijks even de boel op: gooi weg wat niet meer houdbaar is, of zet dit vooraan om binnenkort op te maken. Op die manier voorkom je ook nog eens dat je bedorven producten in huis hebt.

Extra kastje of roltafel

Blijven er altijd net een paar rommeltjes rondslingeren in je keuken, omdat je er simpelweg nergens een goed plekje voor hebt? Dat is vervelend. Een klein kastje of roltafeltje biedt uitkomst. Zet het naast je aanrecht neer, of bij de eettafel. Hier kun je wat kleine spullen in kwijt, waaronder peper- en zoutstel, kruidenplantjes of servetten. En het staat ook nog eens beeldig!

Delen:
Secured By miniOrange