Muziek op schoot-lessen met Maddox

Muziek op schoot-lessen met Maddox

Tijd voor wat leuks met Maddox! Ik merk dat ik amper wat met hem alleen doe en áls we al samen weggaan, is dat vaak richting het ziekenhuis. Meestal gebeuren de uitjes met Skyler erbij en dus heb ik me opgegeven voor iets leuks voor ons tweetjes; Muziek op Schoot! Even uit die negatieve spiraal en op woensdagochtend samen naar ‘muziekles’. Afgelopen week hadden we ons eerste lesje en ik vertel jullie er vandaag over. Want wie weet is het ook een leuke tip voor jullie!

Van een ‘les’ is nauwelijks sprake. Het is vooral veel gezelligheid in de ochtend. Omdat er te weinig aanmeldingen waren hier in de buurt werden de groepen samengevoegd en zaten we ook met kindjes van twee en drie jaar. Op andere plekken kan dit weer anders zijn. Maar ondanks dat Maddox de jongste was had hij het uitstekend naar zijn zin. Het is geschikt voor kinderen vanaf een maand of acht tot vier jaar.

We begonnen in een kring en zoals de naam al doet vermoeden, op schoot. We zongen wat liedjes, gebruikten onze handen, hupten met onze knieën en benen heen en weer en dit was al onwijs gezellig. Misschien was dit wel het meest leuke van de hele les, als ik keek naar hoe Maddox het vond. Vervolgens gebruikten we de ruimte voor een dansje, wat muziek maken met ballen en onze voeten en eindigden we weer in de kring met liedjes. Iedereen werd welkom geheten door Bella, de hond aan touwtjes, en zo werd de les ook afgesloten. Heel persoonlijk en voor de kinderen een mooi herkenningspunt.

Een les duurt 40 minuten en dat is lang zat. Ik merkte dat Maddox best moe werd (het begint hier om 09:30 uur en dat is toch een beetje rond bedtijd) en eindigt om 10:10 uur. Als afsluiting kun je thee of koffie drinken en staat er voor de kinderen limonade of water. Met zijn allen aan tafel nog even leuk nakletsen en afsluiten.

Om een voorbeeld te geven: tijdens dit moment zaten we op de grond en werden er allemaal ballen over de grond gerold. Van ‘ballenbak’-ballen tot balletjes die muziek maken. Het is zoiets simpels maar Maddox bleef maar glunderen en dat deed me ook weer heel erg goed.

Het is een ochtend die alleen even om Maddox en mij draait. Samen zijn, samen leuke dingen doen, even geen telefoon, even geen ander kindje en vooral heel veel muziek en gezelligheid. Maddox vindt muziek op het kinderdagverblijf al leuk en na het zien van de eerste les, denk ik zomaar dat dit een schot in de roos zal zijn. Leuk, leuk, leuk!

Wij betalen voor acht lessen 64 euro en dat vind ik heel schappelijk. Heb jij er weleens van gehoord? Zijn er misschien al ouders die dit ook doen met hun kindje? Meer informatie vind je op deze website, daar staan ook cursussen bij jou in de buurt!

Share:

8 Reacties

 1. 15 april 2018 / 11:15

  ik ken dat wel!! en dat is super leuk en ook leerzaam. en het is gewoon super leuk dat je even wat met je kindje doet saampjes :D, die momenten zijn belangrijk 😉

 2. Stefanie
  15 april 2018 / 19:13

  Dat heb ik ook met Evy gedaan. Echt heel leuk bij juf Irma in Aalsmeer!

 3. Marit
  15 april 2018 / 20:48

  Ik doe het ook samen met mijn zoontje van bijna 3..wij hebben volgens mij 66euro voor 10 lessen betaald! Ik vind het zelf ook hartstikke leuk!
  Hier worden we ook welkom geheten door bella maar is ze een kleine beertje!

 4. Eefje
  15 april 2018 / 22:07

  Jaa ook hier een groot succes! Hier kindjes van 10 maanden tot 1.5 jaar ongeveer. Mijn dochter geniet er ook enorm van, en ik van haar! Echt quality time! Mijn dochter vindt het vooral leuk als er een instrument gebruikt wordt en als ze ergens achteraan kan kruipen 😉 Wij betalen €105 voor, ik geloof, 17 lessen.

 5. Ivy
  15 april 2018 / 23:09

  Ik ook in Drenthe bij Greet Polman en groot succes! We gaan weer voor het tweede jaar op rij. Wel wat duurder 55 voor 6 lessen geloof ik van drie kwartier.

 6. Vera
  18 april 2018 / 05:13

  Wat een leuk idee, heb me meteen ingeschreven in Vlaardingen, 45 euro voor 6 lessen! Zal hij vast fantastisch vinden, de muziekvoorstelling Zwier was ook al zo’n succes.

 7. 19 augustus 2019 / 21:42

  Wat leuk dat jij dit op je website hebt genoemd! Ik kom het nu pas tegen. Ik weet hoe geweldig het is, want ik geef namelijk zelf Muziek op Schootlessen in Rosmalen 🙂 Mijn groepen zitten iedere cursus vol en de interactie tussen de kinderen is keer op keer weer genieten. Doe je momenteel nog ergens een cursus?

  • Shirley
   Auteur
   19 augustus 2019 / 21:57

   Nee, nu niet meer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.