(~215 B)




Mommy’s boekenhoek: Dribbel

Mommy’s boekenhoek: Dribbel

Je hebt kattenmensen en je hebt hondenmensen. En de hondenmensen die ik vorige week heb lastiggevallen met een dikke rode kat (Dikkie Dik), zal ik nu een plezier doen door te vertellen over een vrolijk geel hondje: Dribbel (oorspronkelijk heet hij Spot, maar in het Nederlands dus Dribbel). De schrijver en tekenaar van Dribbel is Eric Hill.

Dribbel is minstens zo populair als Dikkie Dik, hoewel hij niet in Sesamstraat verschijnt. Ze zijn ook ongeveer even oud, Dikkie Dik werd ‘’geboren’’ in 1978 en Dribbel in 1980.

boekielezen 156

De Dribbelboeken zijn een succes, omdat het eenvoudige tekeningen zijn met herkenbare verhaaltjes. Veel Dribbelboeken zijn flapjesboeken, je kind kan op zoek gaan naar de dingen die onder de flapjes verborgen zijn.

Ook zijn er veel Dribbel-boeken met geluidjes, je kindje drukt op een knopje in het boek en er komt een geluidje uit dat bij het verhaal past. Verder zijn er badboekjes, stoffen boekjes, kartonboekjes en de gebruikelijke prentenboeken. En natuurlijk verschijnt Dribbel ook op bekers, in spelletjes en als knuffel, net als zijn rode vriend Dikkie Dik. Ook was Dribbel te zien in het theater, Theater Terra maakte een voorstelling over het hondje. Kortom voor elk wat wils.

boekielezen 153

Het eerste en bekendste verhaal van Dribbel is Waar is Dribbel, een flapjesboek dat je nu kunt krijgen in de winkel mét knuffel. Hier zie je het verhaaltje.

Veel leesplezier!

In mijn eigen blog boekielezen.blogspot.nl schrijf ik ook over boeken voor oudere kinderen. Kom eens kijken!

boekielezen 155

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. Ingrid
    15 mei 2014 / 19:11

    O ja altijd een succes!! Vind ze zelf ook schattig 🙂

Secured By miniOrange