(~215 B)
Mommy’s boekenhoek #4

Mommy’s boekenhoek #4

‘Nee, ik wil niet!’

Dat is een zinnetje dat je als ouders van een peuter op een gegeven moment vaak te horen krijgt. (later ook nog, maar daar hebben we het nu niet over…) Dat gebeurt natuurlijk vaak op de onhandigste momenten, en je kunt er niet altijd om lachen. Wel om te lachen en samen te lezen zijn deze boeken, die vast bij ouders én kind voor herkenning zullen zorgen. Een manier om er misschien ook samen om te lachen.

‘Nee!’ van Tracey Corderoy gaat over het neushoorntje Julius, die het woordje ‘nee’ heeft geleerd. Het eens zo lieve neushoorntje zegt nu heel hard overal NEE tegen. Niet alleen thuis, maar ook op de peuterschool. Tot hij ontdekt dat je door overal NEE tegen te zeggen ook de leuke dingen mist!

‘Ik doe het lekker toch!’ van Milja Praagman gaat over Kleine Leeuw, die op een dag besloten heeft om niet meer te doen wat mama zegt. Als mama zegt dat hij zijn kleren aan moet doen, doet hij dat NIET, als mama zegt dat hij buiten zijn jas aan moet doet hij dat NIET. En hij doet buiten in de jungle lekker WEL allemaal dingen die eigenlijk niet mogen, zoals aan lianen hangen en de rivier oversteken. Als hij weer thuis is, zegt mama: je mag je bord niet leeg eten hoor! Maar Kleine Leeuw doet het lekker toch! En zo heeft Mama Leeuw het slim aangepakt.

‘Een hapje voor kleine ezel’ van Rindert Kromhout gaat over de welbekende kleine ezel (er zijn al veel boekjes over dit ezeltje verschenen) die zijn brood niet wil eten. Totdat mama besluit om zijn brood dan maar aan de eendjes te geven. Dat verandert de zaak!

Veel leesplezier!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 19 februari 2014 / 11:55

    Wat een handig en leerzaam boek. Ik vind ook de prenten er heel aantrekkelijk uitzien.

  2. 19 februari 2014 / 12:27

    Hahaha wat leuk zeg! Ben benieuwd wanneer de “ik wil niet fase” bij ons komt.

Secured By miniOrange