(~215 B)
Mommy’s boekenhoek #1

Mommy’s boekenhoek #1

Er werd me met Kerst gevraagd wat ik voor Skyler wilde hebben en het eerste wat ik riep was ‘boekjes!’. Ik kan niet wachten tot ik kan gaan voorlezen en tot Skyler oud genoeg is om zelf met een boekje op de bank te kruipen. Plaatjes kijken, voelen, helemaal opgaan in een verhaal. Ik vind dat boeken echt bij de ontwikkeling van een kindje horen en daarom kon het natuurlijk niet uitblijven dat er boeken behandeld zouden worden op Mommy To Be. Alleen één probleem: ik heb niet steeds alle leuke en nieuwe boeken tot mijn beschikking. Maar daar was opeens een mail van Deborah, een vrouw die werkt bij de bibliotheek en veel schrijft over kinderboeken. Voor Mommy To Be zal zij iedere week een leuk kinderboek reviewen. De boeken zullen geschikt zijn voor de leeftijdscategorie 0 tot 4 jaar en de rubriek zal dus bestaan uit voorleesboeken, prentenboeken en echte babyboeken zoals de welbekende voelexemplaren. Iedere woensdag vind je hier dus een leuk boekenartikel en deze week trapt zij af met twee boekjes over krokodillen!

Krokodillentijd

Een boek over een krokodil. Over een krokodil die tegen zijn zin iedereen bang maakt.  Dat boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari), het is verkozen tot prentenboek van het jaar. Je kunt het nu in kleine vorm voor 5 euro in de boekwinkel krijgen, en dan zit er ook nog een dvd bij met het verhaal.

Omdat iedereen bang is voor de krokodil wil niemand met hem spelen en is hij eenzaam. Hij wil alleen maar spelen, en toch zijn alle andere dieren bang voor hem. Tot er een andere krokodil aankomt. Nu kunnen ze samen spelen!

De Nationale Voorleesdagen willen het belang onderstrepen van voorlezen. Voorlezen is goed! Maar belangrijker, voorlezen is ook leuk! Niet alleen voor degene die voorgelezen wordt, maar ook voor degene die voorleest. Daarom moet je altijd boeken voorlezen die je zelf ook leuk vindt. Oké, het moet wel passen bij je doelgroep, maar verder heb je de vrije keus! Daarom wil ik naast het boek Krrrr…okodil van Catherine Rayner, een ander boek over een krokodil aanraden. Omdat ik dat zelf zo leuk vind. En omdat de voorgelezen kinderen het ook zo leuk vonden.

Dat is namelijk: Pas op! Dit boek bijt! Van Nick Bromley. Dat gaat over een krokodil die zomaar een sprookjesboek is ingeslopen, en dan de letters op gaat eten. En erger nog: hele zinnen verslindt hij! Het is zaak om deze krokodil het boek uit te krijgen. Onder andere de tip om met het boek te schudden om hem er zo uit te krijgen, is erg geestig. Uiteindelijk verdwijnt de krokodil uit het boek. Maar waar is hij dan naartoe? Kortom: een superleuk boek, een klein beetje spannend, erg grappig en volop mogelijkheden om samen met het boek bezig te zijn. (bijv: wie kan het beste schudden met het boek zodat de krokodil verdwijnt?)

Meer informatie over de voorleesdagen kun je vinden op www.nationalevoorleesdagen.nl. Veel leesplezier!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. Malou
  29 januari 2014 / 15:09

  Ohhhh wat leuk zeg!! Voor logopedie ben ik ook erg bezig met prentenboeken, ik vind dit dus een hele leuke rubriek! X

 2. 29 januari 2014 / 16:00

  Wat leuk! Ik kende het nog niet! Mijn dochtertje en ik zijn gek op Gonnie en de boekjes van haar vriendjes!
  With love N

 3. 29 januari 2014 / 16:04

  Lijkt me een leuk boekje! Samen lezen is gezellig en voorlezen is zeker goed voor de taalontwikkeling 😉

 4. 29 januari 2014 / 16:52

  Dat lijkt me een heel leuk boekje! Toch maar eens lid worden van de bibliotheek! Liefs

  • Deborah van der Vlie
   30 januari 2014 / 00:36

   Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek!

 5. 29 januari 2014 / 17:26

  Leuk, kan ook niet wachten tot onze kleine geboren is.. Kan ik lekker voorlezen!

 6. 30 januari 2014 / 00:24

  Wat een leuk boek. Mijn moeder werkt in de bibliotheek dus had er wat over gehoord. Die komt hier zeker in de kast. Nu mijn kleine man nog even overtuigen. Zijn interesse in boekjes begint wel steeds meer te komen maar het is niet echt een boekenkind. Maar goed, we liggen in training 😉

 7. Ingrid
  31 januari 2014 / 01:39

  Heerlijk die kinderboeken!! En zo goed om al vroeg mee te beginnen, erg goed voor de taalontwikkeling en een groot voordeel bij het zelf leren lezen later!

 8. 4 februari 2014 / 18:12

  Leukk! Kan ook niet wachten om Elvy voor te lezen

Secured By miniOrange