(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Moeke’s Maaltijd heeft een kookboek met baby- en kindermaaltijden

Moeke’s Maaltijd heeft een kookboek met baby- en kindermaaltijden

Een van de fijnste dingen van Maddox’ school vind ik dat ze tussen de middag warm eten. Eigenlijk vind ik hun hele eetbeleid wel een positief iets; gezond, biologisch, genoeg afwisseling en al van kleins af aan de mogelijkheid om de verschillende smaken en structuren te ontdekken. Als Maddox op school komt eet hij ’s ochtends fruit, ’s middags warm, na het slapen yoghurt en een cracker en vlak voordat ze worden opgehaald nog groenten zoals paprika, tomaat en komkommer. Skyler is een moeilijke eter en of dat een lange fase is of dat ik het verkeerd heb aangepakt weet ik niet, maar dat Maddox dit patroon is gewend vanaf het moment dat ‘ie gestart is op het kinderdagverblijf, vind ik erg fijn. Hij eet beter en lust meer. Kan gewoon aan het kind liggen, maar ik denk ook dat dit eetbeleid er mee te maken heeft.

Maddox’ menu van afgelopen week

Anyway: Maddox eet tussen de middag warm en alle biologische maaltijden worden bij CompaNanny aangeboden door Moeke’s Maaltijd. Dit bedrijf levert 100% natuurlijke, verse warme lunches aan kinderdagverblijven, BSO’s en scholen. Hun missie is deze lunches ook op alle scholen aan te kunnen bieden. Als dat eens zou kunnen…! In augustus 2019 is de eerste school van start gegaan met dit concept en ik ben benieuwd of dat een beetje zijn weg gaat vinden in Nederland. Hoe dan ook: kinderdagverblijven, waaronder CompaNanny, maken er al graag gebruik van en tot nu toe smult Maddox al bijna twee jaar twee keer per week van de maaltijden.

Als ik op maandagochtend het overzicht krijg van wat er te eten is deze week, zit ik daar soms jaloers naar te kijken. Wat eten ze heerlijk, afwisselend en -ehm- soms wel bijzonder. Dingen als pasta met pompoen en venkel, bulgur, curry korma, tajine, auberginestof of risotto zijn geen uitzonderingen. Het is in ieder geval een fijn geweten dat Maddox twee keer in de week dit soort gerechten eet. Zelf zorg ik voor voldoende variatie en groenten, maar kom ik zeker niet zo ver met dit soort creaties. Maar daar heeft Moeke’s Maaltijd iets op gevonden; een kookboek!

‘Mag ik dat recept ook voor thuis?’ is een vraag die de oprichtster van Moeke’s Maaltijd, Maartje Guikers, regelmatig hoort. Ze hebben ook al wekelijks maaltijden die je kunt bestellen voor jou en je kindje voor als je bijvoorbeeld laat bent of geen zin hebt om te koken (deze liggen dan in de koelkast op school), maar nu kun je dus ook zelf aan de slag met hun populairste recepten. Van inspirerende hapjes voor baby’s vanaf vier maanden, tot leuke creaties voor de beginnende eter met zes maanden. Van een Indiase dahl voor de dreumes tot lamsgehaktballetes met paprika-tomatensaus voor vier jaar en ouder.

Als ik het boek doorblader zie ik heel verrassende en kleurrijke combinaties, allemaal gerangschikt op leeftijd. Het begint dus al met babyhapjes, maar dan wel verrassende prakjes. Vervolgens heb je een categorie voor zes maanden, negen maanden, 12 maanden en 4 jaar en ouder. Als afsluiting is er nog een hoofdstuk over spreads voor op brood en dranken. Al met al een leuk boek om mee te experimenteren als je eens iets anders op tafel wil zetten. Wat ik wel vind: je hebt behoorlijk veel nodig voor de maaltijden. Veel kruiden vooral. Bij de maaltijden voor de eerste negen maanden valt het nog mee en ik vind het boek daarom vooral interessant voor die fase. Na het zoveelste zoete aardappel of bloemkoolprutje is het wel leuk om iets meer te experimenteren.

Al met al een leuk kookboek ter inspiratie en voor de eerste hapjes heel interessant. En als je van het koken bent en eens een andere creatie wil maken, dan kom je zeker ver met dit boek.

Het boek heet Om op te eten en is verkrijgbaar voor een prijs van 19,50.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

 1. 15 september 2019 / 11:11

  ik vind dit top en dat zouden meer opvangs moeten doen! en de recepten lijken mijn nog heel lekker ook 😀

 2. Natalia
  17 september 2019 / 21:26

  Dag, ik koop niet snel een kookboek.

  Maar ik heb deze besteld zodra ik je blog had gelezen. Het boek is niet zo groot, maar erg overzichtelijk en de gerechten zien er super lekker en makkelijk uit. Geen kookboek dus dat onder stof zal sneuvelen.

  Echt een topper ! Goed voor dagdagelijkse inspiratie.

  • Shirley
   Auteur
   17 september 2019 / 22:26

   Leuk! Ben benieuwd hoe ‘ie uiteindelijk gaat bevallen 🙂