Deze kinderfilms bekijk je deze zomer samen in de bioscoop

Deze kinderfilms bekijk je deze zomer samen in de bioscoop

Een tijd geleden ontving ik een persbericht van Pathé met daarin vier kinderfilms die we deze zomer in de bioscoop kunnen bekijken. Eén daarvan is Brandweerman Sam en ik hoef jullie niet meer te vertellen dat dat direct in de agenda kwam te staan voor Skyler. Officieel draait ‘ie vanaf 26 juli in de bioscopen maar toen ik de website van Pathé bezocht, zag ik dat de film in de Arena al in voorpremière was gegaan. Afgelopen zondag was het zover en vertrok ik samen met Skyler naar de bioscoop voor een leuk uitje.

Ik kreeg veel de vraag of het een aanrader was en of het allemaal niet te eng was voor kleine kinderen. Hier kan ik kort op zijn: ja, het is zéker een aanrader en nee, het is absoluut niet eng! Skyler is dol op Brandweerman Sam en was dan ook direct in zijn element toen hij de welbekende begintune hoorde in de grote bioscoopzaal. Het fijne van de kinderbioscoop is dat er altijd een lamp aan blijft staan waardoor het niet al te donker is in de zaal. Bovendien schrik je je niet rot van alle boxen achter je en staat het geluid aanzienlijk zachter. Prettig!

De verhaallijn is erg leuk; er is een UFO gespot en af en toe zie je een glimp van een ‘groen mannetje’, aldus Skyler. Vol verbazing heeft Skyler een uur lang de film bekeken met daarin natuurlijk de personages die voor hem bekend zijn uit de filmpjes van Brandweerman Sam die hij altijd kijkt. Aan het eind komen er wat dingen samen en dát verband snapte Skyler niet helemaal, maar evengoed heeft hij zich een uur lang vermaakt, is hij niet van de stoel af geweest en wilde hij thuis het filmpje van Brandweerman Sam en ‘het groene mannetje’ op de iPad kijken. Kijk, toen hadden we dus even een probleempje, haha. Skyler denkt dat alles op de iPad te vinden is dus dat was even een teleurstelling.

Maak je niet druk als je een peuter hebt die iets minder geduld heeft en een rondje wil lopen. Er was iemand die even op de trap wilde lopen en er was er eentje die over de stoelen klom. Nu vind ik dat zelf niet helemaal nodig, maar het is niet erg als het een keer gebeurt. Bovendien praten de peuters gewoon want hé, het is allemaal indrukwekkend. ‘Hé, daar is ‘ie!’, ‘Ja, Brandweerman Sam moet komen!’ Het maakt het allemaal wel iets losser voor de kids en daardoor een uur lang iets behapbaarder.

Is jouw kindje niet echt Brandweerman Sam-fan maar wil je toch een bioscoopbezoekje plannen in de vakantie? Er draaien nog meer leuke films in de kinderbioscoop;

Verschrikkelijke Ikke 3 (draait nu al)

Cars 3 (draait nu al)

Bigfoot Junior (vanaf 26 juli)

Kids tot en met 11 jaar gaan voor slechts € 5,- naar de leukste films van dit moment.

Er is ook ander leuk nieuws waar ik zelf héél erg enthousiast van werd; de Disney-weken komen er weer aan in september en dan vind je vier leuke klassiekers in de bioscoopzalen. Mijn all time favorite The Jungle Book komt weer terug, maar ook WALL-E, Pocahontas en 101 Dalmatiërs draaien weer voor eventjes in de bioscoop. In maar liefst 28 bioscopen van Pathé, CineMec, Foroxity en Movie Unlimited kun je genieten van deze klassiekers in zowel de originele versie als een Nederlands gesproken versie. Dat wordt nog even naar The Jungle Book met Skyler! En een film die al een tijdje draait maar die ook zeker de moeite waard is; Casper & Emma. Skyler kijkt dat ontzettend vaak op Netflix dus ik denk dat dat ook wel een hit gaat zijn.

Gaan jullie een bioscoopbezoekje plannen?

Share:

4 Reacties

 1. Jennie
  20 juli 2017 / 09:11

  Wij zijn pasgeleden naar Casper en Emma geweest. Oké het zijn nieuwe acteurs, wat ook wel logisch is want je kan niet altijd 5 jaar blijven, maar dat mocht de pret niet drukken. Met welgeteld 3 andere kinderen en 3 andere volwassenen in de hele bioscoopzaal was het een waar feestje op de zaterdagochtend!
  Brandweerman Sam staat ook nog op het verlanglijstje.

 2. 20 juli 2017 / 11:08

  Verschrikkelijke ikke en cars hebben wij van de week gekeken onder het mom van; kinderfilms testen voordat de baby er is haha.
  Zelf vinden we die animatiefilms ook gewoon hartstikke leuk om te kijken.

 3. Jessica
  20 juli 2017 / 13:35

  Wij kijken uit naar Cars 3 maar spelen ze pas in de zalen vanaf 26 juli en mss gaan we naar brandweerman Sam die spelen ze hier al in de cinema maar ze hebben 3 dvd’s van Sam en die is niet zo favo dus of dat dan een bioscoopbezoekje waard is weet ik niet de vraag van hun is ook echt wel Cars.

 4. Naomi
  21 juli 2017 / 09:50

  Ik hou van verschrikkelijke ikke. Eens kijken of ik iemand zo ver kan krijgen om mee te gaan. Anders nichtje of neefje overhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.