(~215 B)
Hotspot: Geitenboerderij

Hotspot: Geitenboerderij

Een paar weken geleden hadden we afgesproken om met onze vrienden en tevens buren, iets leuks te doen op zondag. Zij hebben ook een klein kindje en dan is het fijn om zo nu en dan eens op pad te gaan met zijn allen. Ze stelden voor om naar de geitenboerderij te gaan in het Amsterdamse Bos en omdat ik daar al veel over gehoord had maar er nog nooit geweest was, vonden we dat een perfect plan. De kleintjes in de auto’s, wagens mee en lekker op pad. Ik vond het jammer dat ik op dat moment mijn camera was vergeten want wat was het leúk!

Geitenboerderij Ridammerhoeve ligt midden in het Amsterdamse Bos en is een ideaal uitje voor als je eens in de buitenlucht iets leuks wil doen als gezinnetje. Op hun website staat de volgende introtekst: ‘Naast geiten lopen er ook kippen, varkens, koeien en paarden rond. Bezoekers zijn welkom een kijkje te nemen in de stallen terwijl onze werkzaamheden gewoon doorgaan. Door verschillende activiteiten op het gebied van educatie en zorg te organiseren, betrekt de boerderij de stadsbewoners uit de regio bij het boerenwerk. Naast de boerderij hebben we ook een moestuin waar we biologische groenten en kruiden verbouwen en een boerderijwinkel. Er zijn workshops kaasmaken en ook kunt u terecht om een feestje te vieren of een vergadering te beleggen. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een cappuccino op het terras terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin!’

En dat is dan ook gelijk de perfecte omschrijving. Geiten lopen in de hokken en rond op de velden, alle kindjes lopen er dwars doorheen met flesjes en korrels eten en de ouders vinden gezelligheid op het terras. Het is leuk om dit boerse midden in de stad te zien en dat iedereen daar ultiem van geniet. Skyler vond het in het begin nog een beetje eng maar toen hij eenmaal uit de wagen was en opgetild werd door Raymond of mij, begonnen zijn ogen te stralen en had hij de grootste praatjes. In het winkeltje kochten we nog geitenkwark en geitenkaas en natuurlijk konden we de boerderij niet verlaten zonder een geitenijsje. Softijs van geitenmelk, absoluut een aanrader!

Omdat het zo ontzettend leuk was de vorige keer besloot ik vandaag weer te gaan. Raymond moest werken en ik moest naar mijn trainer om te sporten. Op de terugweg reed ik er langs en omdat ik Skyler mee had, besloot ik gezellig met hem een uurtje daar door te brengen. Dit keer had ik wél mijn camera mee! We hebben lekker rondgelopen en Skyler heeft zelfs wat geiten kunnen aaien. Hij was zo aan het glunderen van trots. Daarna hebben we lekker op het terrasje gezeten en dronk ik een sapje terwijl Skyler aan zijn rijstwafel zat. Ondertussen keek ‘ie zijn ogen uit omdat alle kippen zich om hem heen hadden verzameld. Gelukkig was de angst een beetje uit zijn ogen verdwenen en zijn kippen nu ook goedgekeurd. Skyler is nog een beetje te jong om de beesten een flesje of eten te geven, maar ik weet zeker dat dat later hartstikke leuk gaat zijn. Het was zo lekker weer en de biologische markt, die daar iedere zaterdag te vinden is, maakte het hele plaatje compleet. Je kunt daar terecht voor brood, fruit, groenten en zelfs jam. Kleinschalig, maar héél erg schattig.

Na afloop? Kun je nog lekker wandelen door het Amsterdamse Bos. Heerlijk met deze temperaturen en alle bladeren die door de seizoensverandering op de grond liggen. Skyler en ik hebben genoten van de middag en ik weet zeker dat ik er veel te vinden ga zijn. Ik hou van dit initiatief!

Geitenboerderij Ridammerhoeve
Nieuwe Meerlaan 4
1182 DB Amstelveen

DSC_0730

DSC_0731

DSC_0733

DSC_0734

DSC_0736

DSC_0740

DSC_0741

DSC_0742

DSC_0743

DSC_0745

DSC_0746

DSC_0748

DSC_0749

DSC_0750

DSC_0751

DSC_0752

DSC_0753

DSC_0758

DSC_0759

DSC_0760

DSC_0763

DSC_0773

DSC_0775

DSC_0779

DSC_0781

DSC_0782

DSC_0785

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 20 september 2014 / 18:50

  Ahh wat leuk zeg! En die laatste foto van Skyler, smelt! ♡

  • 20 september 2014 / 19:58

   Wat een leuke foto’s! Het ziet er inderdaad heel erg gezellig uit, en die laatste foto van Skyler.. Duidelijk geniet hij ervan!!

 2. 20 september 2014 / 21:34

  Oooooh wat leuk! Je kunt aan de foto’s zien dat Skyler het echt heeeel leuk vindt! Lief!

 3. Ingrid
  21 september 2014 / 03:39

  Wat een heerlijke plek! Zoiets hebben we hier ook in de buurt geitenboerderij ’t Geertje, zeer populair bij kinderen. Zo te zien hebben jullie allebei kunnen genieten…

 4. Jorinde
  21 september 2014 / 10:54

  Is dit het begin van een indoctrinatie proces als geitenkaas liefhebbende moeder? 😉 Leuke foto’s, Skyler is té schattig <3

 5. 21 september 2014 / 11:29

  Wat ziet dat er leuk uit! Ik ben vroeger wel eens gaan kamperen bij een geitenboerderij, ook erg leuk!

 6. Shar
  21 september 2014 / 11:59

  Leuk om soms bekende plekken te zien te zien op jouw site, ik woon ook in Amsterdam! Toevallig was ik gisteren ook in het Amsterdamse Bos, maar dan bij een ander gedeelte hiervan. De geitenboerderij vind ik erg leuk, al is het voor mijn kleine (drie maanden) nog niet heel veel aan.

 7. Lianne
  21 september 2014 / 22:10

  Leuk is het daar hè! De eigenaar is familie van me maar ga er echt te weinig heen, toch best wel een eindje rijden vanaf den haag.

Secured By miniOrange