(~215 B)
Campingspelletjes spelen met Skyler

Campingspelletjes spelen met Skyler

Een paar weken geleden verbleven we op een camping in een stacaravan. Vorig jaar werd ik uitgenodigd om het te proberen voor Mommyhood en omdat het zo goed beviel, besloten we dit jaar zelf een leuke camping uit te zoeken om op te verblijven. Het werd uiteindelijk Del Garda aan het Gardameer in Italie, en op de terugweg vier dagen in Duitsland bij de Bodensee. Vorig jaar was het werkelijk fantastisch om met Skyler te doen; we hadden een groot terras, stonden op een heel kindvriendelijke camping met veel activiteiten en met de bolderkar liepen we iedere dag wel een lekker stuk. Dit jaar was óók leuk, maar anders. Skyler is groter, wil toch wel meer te doen hebben dan alleen zwemmen en houdt ervan om veel meer samen te doen. Gelukkig kwam er vlak voor de vakantie een onwijs leuk pakket binnen van Kampeerwereld, met daarin campingspelletjes!

Het leuke van deze leeftijd –Skyler is bijna drie- vind ik dat het zo gezellig is. Inderdaad, ze willen veel dingen samen doen, maar juist daar geniet ik zo van. Dat je daarom wat minder tijd voor jezelf hebt om een boek te kunnen lezen, hoort er nu eenmaal een beetje bij. In het grote pakket dat wij voor de vakantie ontvingen, trof ik een hoop leuke dingen aan. Allereerst een surfboard en wat splashballen om mee te spelen in het zwembad.

Skyler heeft deze vakantie heel wat angsten overwonnen. Zo was hij toch wel bang voor wat dieper water, durfde hij niet te springen, waren de watersproeiers de grootste vijand en wilde hij alleen het water in als wij erbij waren. In de twee weken dat wij op vakantie zijn geweest is dit volledig veranderd en uiteindelijk sprong hij bij het zwembad in Duitsland zelf van de rand met zijn bandjes om en dobberde hij heerlijk door het diepe water. Natuurlijk waren wij in de buurt, maar dit zijn ontzettend veel –letterlijk- sprongen in het diepe geworden. Nou ja, gewoon even een leuke vooruitgang om te melden!

2016-09-05-10-16-16

2016-09-05-10-17-11

Terug naar het surfboard! Skyler is natuurlijk nog een beetje te jong om te surfen over het water (dát waren leuke foto’s geweest, haha) maar hij heeft zich er uitstekend mee vermaakt. Lekker in het water het board trekken, over de sproeiers leggen, er overheen hangen en erop zitten aan de kant. Dit was bij ons absoluut een grote hit en constant moest het board mee naar het zwembad.

2016-09-03-14-18-41

2016-09-03-14-19-45

Vervolgens speelden we met de splashballen. Vooral de kikker viel enorm in de smaak bij Skyler. Samen over gooien en door het water springen om hem weer te vinden. Ik weet zeker dat dit speelgoed heeft bijgedragen aan het feit dat Skyler zijn angsten heeft overwonnen. Want ja, er komt toch water in je gezicht als je iets te hard gooit en je moet toch wel naar het iets diepere water lopen om het weer te pakken.

2016-09-14-17-28-20

2016-09-14-17-44-33

In Duitsland speelden we met de andere spelletjes die we kregen; een pakket met daarin croquet en een doos met daarin wat losse spelletjes. In dat laatste zaten best wat dingen die we nog niet helemaal geschikt voor Skyler vonden zoals zaklopen, maar uiteindelijk heeft Skyler daar wel een groot favoriet uit gehaald; wegwerpen. Samen met Raymond ging Skyler staan en met de zakjes moesten ze zo ver mogelijk gooien. En wat een lol had hij erin! Het is natuurlijk fantastisch om eindelijk te mogen gooien met dingen en dan verder dan papa te kunnen. Hier hebben ze heel lang mee gespeeld en hier thuis wil hij het nog regelmatig pakken om samen te spelen.

2016-09-14-17-51-04

2016-09-14-17-51-10

2016-09-14-17-53-58

De absolute topper van de vakantie is croquet geworden. Wat was dit leuk! De set die wij ontvingen bestaat uit vier dierenpoortjes, twee clubs en twee balletjes. De bedoeling is natuurlijk om de bal door alle vier de poortjes te krijgen. We pasten de spelregels wat aan en Skyler had de tijd van zijn leven. Ook dit spel wil hij thuis vaak nog even doen in de tuin. Heel gezellig, leerzaam en gewoon ontzettend leuk!

2016-09-14-17-40-39

2016-09-14-17-40-45-1

2016-09-14-17-42-15

Al met al vind ik het een aanrader om leuke spellen mee te nemen naar de camping, helemaal als de kindjes wat ouder worden. Als we volgend jaar weer gaan kamperen (met trouwplannen en een baby op komst staat er voorlopig niks gepland, haha), weet ik zeker dat we leuke dingen meenemen. De croquet, het wegwerpen en leuke attributen voor in het zwembad, maar bijvoorbeeld ook wat puzzels en memory. Ik zie ook spellen als blikgooien, wat hoogstwaarschijnlijk ook bij Skyler in de smaak gaat vallen. Allemaal leuke dingen om samen veel plezier te hebben. Thanks Kampeerwereld voor het onwijs leuke pakket met buitenspelletjes!

In samenwerking met Kampeerwereld.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 4 oktober 2016 / 13:35

    Dit jaar hadden wij voor het eerst wat speelgoed mee, vorig jaar paste er gewoon niets meer in de auto. Ze zijn bij ons altijd heel erg in de weer met wat ze overal vinden; takjes, blaadjes, steentjes, beestjes… ze bouwen er hele kunstwerken mee (ok niet met de beestjes). Afgelopen keer hebben ze het speelgoed dus bijna niet aangeraakt 🙂

Secured By miniOrange