(~215 B)
6 redenen waarom wij moeders trots mogen zijn!

6 redenen waarom wij moeders trots mogen zijn!

Het is natuurlijk geweldig om moeder te zijn, dat hebben we hier op Mommy To Be al op veel manieren laten zien. Het moederschap gaat niet altijd over rozen maar ik denk dat de meeste moeders het wel met me eens zijn dat we het moederschap voor geen goud hadden willen missen. Wij moeders mogen heel trots op onszelf zijn en hieronder ga ik je vertellen waarom!

We hebben een zwangerschap volbracht!
We hebben gemiddeld zo’n 40 weken rondgelopen met een wondertje in onze buik waar we vanaf de eerste minuut van hielden. We hebben hem/haar bij ons gedragen, we vonden het oké dat we daardoor 3x per uur moesten plassen, op een gegeven moment niet meer konden omdraaien in bed, onze stoelgang op z’n zachtst gezegd gewoon flut te noemen was, we lieten onszelf uitdijen, we kwamen kilo’s aan, we hielden vocht vast, maar we genoten er iedere minuut van (bijna dan haha). De onzekerheid die erbij komt kijken werd allemaal overspoeld door vreugde zodra we ons wondertje in de armen kregen.

We zijn in staat om goed en verantwoord te functioneren, ook na een nacht van gebrekkige slaap!
We konden ons vroeger niet voorstellen hoeveel een mens voor elkaar krijgt na een nacht van barre slaap maar wij moeders doen het zo even! De dag erop rise and shine en gaan met die banaan!

Wij moeders klagen nooit en gaan altijd maar door.
Natuurlijk klagen we wel tegen de buurvrouw, onze moeder, je beste vriendin of tegen onze mannen maar we gaan wel gewoon door met de orde van de dag. Onze lieve mensjes belonen ons altijd weer met een glimlach!

Luxe is zoveel minder belangrijk geworden nu we moeder zijn!
We genieten van de kleine dingetjes. Na het opruimen van een heftige poepluier genieten we intens van die grote schaterlach van onze mopjes en soms vergeten we onszelf fatsoenlijk aan te kleden. Het maakt allemaal niet meer uit want trots mogen we toch wel op onszelf zijn.

Vies wordt een rekbaar begrip.
We vinden het heel normaal om met vlekken op de kleding rond te lopen en we schrikken totaal niet van wat poep of spuug. Snotneuzen, vieze broeken, wij worden er niet meer warm of koud van.

We zijn powervrouwen!
In voor- en tegenspoed staan we klaar voor onze kindjes en natuurlijk voor manlief. We mogen onszelf wat vaker verwennen met wat moois want we mogen heel trots zijn op onszelf. Moeder natuur heeft ons deze rol gegeven en we doen het fantastisch!

Zo, als dit geen peptalk is dan weet ik het ook niet meer. Dit hebben wij gewoon verdiend! Een dikke knipoog naar alle lieve, mooie en prachtige mama’s en mama-to-be’s! Kom maar op met die comments vol redenen waarom wij mama’s trots op onszelf mogen zijn.

Liefs Kelly
Bekijk mijn mama lifestyle blog via www.kellycaresse.nl

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 1 juni 2014 / 09:19

  Zeker waar! Soms vergeet je even jezelf een compliment te geven en te realiseren dat je het eigenlijk allemaal best heel knap en goed doet! 🙂

 2. 1 juni 2014 / 10:55

  Ah mooi stukje! Ik kan niet wachten totdat ik mezelf écht mama mag noemen ♥ nog 25 weken haha.

 3. Stien
  1 juni 2014 / 10:59

  Wat een leuk en grappig artikel! Ik heb geen (nog) kinderen, maar kan wel duizend redenen bedenken waarom ik trots ben op mijn moeder. Ze staat dag en nacht klaar, vind mijn geluk en leven belangrijker dat haar eigen leven en geluk, denkt eerst aan mij en mijn zus, dan aan al de rest en als laatste aan haarzelf. Ik ben zo ongelooflijk trots op mijn mama en zie haar doodgraag! 🙂 Respect voor alle mama’s!

 4. Kate
  1 juni 2014 / 11:12

  Precies helemaal gelijk!
  Als je je kleine hummel in je armen hebt ben je verkocht…. Priceless

 5. 1 juni 2014 / 20:42

  Amen!
  En nog een reden waarom we trots mogen zijn…ook als we zelf ziek zijn, het snot uit de neus druipt en je hoofd bonkt, zorgen we voor onze kinderen….met alle liefde.

 6. 2 juni 2014 / 12:24

  Heel herkenbaar! Wij zijn gewoon vrouwen met superkrachten!!

 7. 2 juni 2014 / 14:04

  Echt heel leuk geschreven! Ik moet zelf nog 25 weken wachten haha.

Secured By miniOrange