Vakantie! Snackparty in de tuin!

Vakantie! Snackparty in de tuin!

Hoera! Skylers zomervakantie is begonnen! In eerste instantie zag ik er een beetje tegenop maar nu er een aantal dingen gepland staan (logeren bij opa en oma, onze vakantie naar Frankrijk en samen naar de bioscoop) kan ik er ook echt wel naar uit kijken. Geen wekker, geen gehaast en lekker chill kijken wat we zoal gaan doen. Om de zomervakantie te vieren wilde ik gaan picknicken op het strand maar Skyler was moe, Maddox was hyperactief en het was ontzettend warm (oftewel: druk op het strand). Ik durfde het niet aan om alleen met twee kinderen naar een druk strand te gaan omdat ik helaas geen ogen in mijn achterhoofd heb en ik als de dood was dat ik een van de twee kinderen zou kwijt raken. Ik maakte er thuis dus een feestje van; ik zette de watertafel in elkaar, vulde het zwembadje en dekte de tafel. Tijd voor een snackparty in de tuin en daarna lekker spelen met water!

mommyhood

IMG_3689

IMG_3690

IMG_3699

Maddox zit momenteel in een fase dat hij niet zo goed eet. Tenzij het van mijn bord is óf als we snackbordjes maken. Een snackparty in de tuin was dus een onwijs goed idee. Ik vulde diverse bakjes met fruit als druiven en watermeloen en wat groenten als komkommer en tomaatjes, legde Maddox’ favoriete Nestlé fruitreep op tafel (zijn niet aan te slepen hier in huis), wat mini-rijstwafels en popcorn en zette een lekker sapje op tafel. Voor Skyler had ik als verrassing nog een kaasstengel (zijn fav!) en het feest was compleet. Een picknick aan tafel!

Het leuke hiervan is dat je kinderen direct fruit en groenten eten, maar dat het voor hen heel aantrekkelijk wordt gemaakt door de verschillende bakjes en de toevoeging van dingen als rijstwafels en popcorn. Dit soort dingen doen het, vooral bij Maddox, momenteel beter dan brood. Helemaal als hij dan een eigen bakje krijgt en het allemaal zelf mag doen. Feest! Ook Skyler trekt het een drempel over, want voorheen wilde hij nooit watermeloen en nu zat hij maar: ‘mmm, lekker!’ Zo zie je maar wat kleine bakjes en variatie kan doen aan tafel. Ook ’s avonds gebeurt het regelmatig dat we Maddox zo’n snackbord met verschillende soorten groenten geven, met bijvoorbeeld brood of crackers als toevoeging. Zo eet hij toch gezond, gevarieerd en hebben we niet zo’n strijd omdat hij zijn warme prak niet wil eten.

IMG_3700

IMG_3702

IMG_3704

IMG_3705

IMG_3708

De SuperSapjes van Nestlé zijn een hit bij beide kinderen. Ze bevatten minimaal 90% groente en fruit en zijn een heerlijke toevoeging aan deze snackparty. Zo krijgen ze onbewust nog meer gezonde voeding binnen. Maddox vond het heerlijk en natuurlijk was het een feestje om het zelf te mogen drinken uit de beker. Met kleine beetjes gaat dat heel erg goed. Skyler vond het zo smakelijk, dat hij maar direct uit het flesje dronk, haha. De SuperSapjes zijn verkrijgbaar in banaan/wortel en appel/wortel. Vooral die laatste was een groot succes. De sapjes zitten in een glazen flesje (beter voor het milieu dan plastic!) en bevatten 175ml.

Al met al was het een heel geslaagde middag en tijdens deze vakantie gaan we dit zeker nog eens overdoen. Met de nieuwe picknicktafel in onze tuin, een heerlijke parasol en de grote watertafel hoeven we niet eens de deur uit. Kinderen chill en vooral mama ook heel chill!

IMG_3714

IMG_3715

IMG_3722

IMG_3728

Share:

3 Reacties

 1. 28 juli 2018 / 10:18

  heerlijk genieten zo he moeders en die snacks klinken lekker!!

 2. Naomi
  28 juli 2018 / 11:28

  Wat een leuk idee! Ik ga het onthouden voor straks als mijn kleine er is. Vraag mij af wat er naast groente en fruit in die sapjes zit! Zijn er suikers aan toegevoegd?

  • Shirley
   Auteur
   28 juli 2018 / 11:31

   Alle ingrediënten vind je via de link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.