(~215 B)
13 x leuk speelgoed voor leergierige kleuters

13 x leuk speelgoed voor leergierige kleuters

Afgelopen week heb ik Skylers kamer een beetje veranderd. Omdat zijn kleding zo opgepropt in een ladekastje lag, hebben we een kledingrek voor hem gekocht. Maar omdat de kamers van de jongens niet zo heel groot zijn, moest er een ladekast uit zijn kamer om plaats te maken. Tijdens het uitruimen van een lade kwam ik een magnetische letterdoos tegen. Skyler doet daar allang niks meer mee, maar voor Maddox is het echt perfect. Ik legde het als verrassing in zijn kamer en toen hij de volgende ochtend wakker werd, kwam hij nog half slapend met de letterdoos naar onze kamer. ‘Mama, dit vind ik mooi! Zullen we dit samen doen?’

Maddox is net begonnen in groep 1 en heeft opeens een grote interesse in letters. We horen dagelijks ‘mama, dat is mijn letter!’ als hij ergens een letter uit zijn naam spot. Nu hoeft niet alles heel leerzaam te zijn qua speelgoed maar omdat de interesse er is, is het leuk om dit door te pakken. Ik ben op zoek gegaan naar leuk speelgoed voor kleuters die meer interesse in letters en cijfers hebben. We gaan zeker naar een aantal van deze items kijken voor de komende feestdagen. Wie weet hebben jullie er ook iets aan!

Magnetische letterdoos, 14,99 (woorden naschrijven, letters herkennen en steeds meer zelf leren schrijven)

Ik leer lezen, 20,99 (hetzelfde idee als de letterdoos, alleen dan met iets meer opdrachten en door de niveaus en het zelfcorrigerende systeem misschien nog iets makkelijker om mee te beginnen én om langer te gebruiken)

Marble Rush, 42,12 (de bouwtekeningen bevatten level 1, 2 en 3. Level 1 is heel leuk voor kleuters, om zo te leren bouwen en inzicht te krijgen)

Ik leer rekenen, 21,95 (heel erg leuk ter aanvulling op de letters! Maddox is steeds meer bezig met tellen en cijfers, dus dit is heel erg tof voor de feestdagen voor hem. Hij herkent ook steeds vaker de cijfers)

Electro basisschool groep 1 en 2, 15,99 (Electro blijft interessant speelgoed en deze variant is geschikt voor de kleuterklas vanwege de thema’s en het gebruik van letters en cijfers)

SmartGames denkspel, 22,99 (verschillende niveaus en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar)

Loco, 17,50 (deze variant komt zonder boekjes maar er zijn veel boekjes te koop met verschillende niveaus waardoor het voor veel leeftijden leuk is!)

Montessori balanspuzzel, 17,95 (goed voor het inzicht en lekker uitdagend! Zelfs ik vind dit nog leuk, haha)

Clementoni menselijk lichaam puzzels, 11,95 (super leuk voor kinderen die heel erg met het lichaam bezig zijn. Goed voor de taalontwikkeling, het geheugen en het inzicht)

Rekenkwartet, 9,99 (voor de kinderen die al een beetje inzicht hebben in de getallen en beginnen met rekenen)

TipToi, prijzen variëren per set (er zijn verschillende sets en boekjes te koop. Let er wel op dat je een startersset kiest als je het nog niet in huis hebt. Daarna kun je gemakkelijk uitbreiden met themaboekjes in iedere leeftijdscategorie)

Het boodschappenspel, 19,79 (omgaan met keuzes, rekenen, overzicht en beslissingen nemen)

Lego Classic, 44,90 (Laten we vooral Lego niet vergeten! Heel goed voor het inzicht. Bouwtekeningen lezen, zelf iets maken en de creativiteit laten spreken. Er zijn veel bouwsetjes die al voor 4+ zijn, maar een Lego doos van Classic is natuurlijk altijd een goed idee!)

Delen:
Secured By miniOrange