(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

4 x de leukste treinbanen voor jarenlang speelplezier

4 x de leukste treinbanen voor jarenlang speelplezier

Mijn jongens zijn dol op treinen om mee te spelen. We hebben in de loop der jaren een hoop moois verzameld waar zowel Skyler als Maddox graag mee spelen. Op Instagram wordt me vooral vaak gevraagd naar de houten treinbaan die wij hebben en welke sets dit precies zijn, maar ik wil in dit artikel eens vertellen over alle banen die we hebben en waarom ze zo’n hit zijn bij ons in huis.

Houten treinbaan

De houten treinbaan die we hebben bestaat uit verschillende sets van zowel Ikea als een grote set van Kidkraft. De doos van Kidkraft komt bij Intertoys vandaan en kocht ik toen de winkel hier ging sluiten met een gigantische korting. Echt een aanrader, aangezien deze ook een leuke brug bevat en veel losse onderdelen zoals huisjes, een hijskraan en wat losse houten bomen en poppetjes. De sets van Ikea zijn gewoon heerlijk betaalbaar en waren voor ons een mooie basis om mee te beginnen. Het leuke van de houten treinbanen vind ik dat alle merken op elkaar passen, daar hebben ze heel erg mooi rekening mee gehouden. Zo kun je de houten treinbaan van Ikea prima combineren met het iets duurdere Brio en kunnen de houten treinen en auto’s van Melissa & Doug op de treinrails van Kidkraft. Ook Lidl verkoopt leuke houten treinbaansets en ook deze passen weer op alle andere merken. Zo hebben we de afgelopen jaren het een en ander verzameld waardoor Skyler en Maddox een mooie verzameling hebben. Hier ben ik het meest blij mee, omdat het zo duurzaam is en gewoon altijd een succes blijft.

Dit zijn leuke sets om eens te checken:

Bandits & Angels, 49,95

Little Dutch, 19,95

Brio, 30,99

Kidkraft, 55,75

Duplo

Van vrienden van mijn ouders kregen we eens voor Skyler een treinset van Duplo en sindsdien is dat onmisbaar bij ons in huis. De trein was stuk en kon niet meer zelf rijden, maar we schaften online een nieuwe aan. Skyler heeft er heel wat uren mee gespeeld en momenteel is Maddox er helemaal dol op. Omdat hij er zo ontzettend graag mee speelt, heeft hij voor zijn verjaardag een nieuwe set gehad met een nieuwe goed werkende trein. De set is inmiddels vernieuwd en in plaats van op een knopje drukken, hoef je de trein nu alleen maar een zetje te geven. Daarna rijdt hij vanzelf. Ook kun je een app installeren op een iPad en kun je vanaf daar de trein besturen. Dit ontdekten we afgelopen week en sindsdien is de trein nog meer een hit. Voor Maddox’ verjaardag kreeg hij ook nog nieuwe treinrails en zo heeft hij een flinke set waar hij mee aan de slag kan. Extra leuk natuurlijk om daaromheen met Duplo te bouwen. Huizen, garages, alles is al voorbij gekomen. Een absolute tweede bij ons in huis, deze treinset.

Wij hebben deze:

Duplo, 49,99

En de uitbreidingsset is leuk voor op het lijstje voor eventuele feest- of verjaardagen!

Duplo uitbreidingsset, 19,95

Ik vind de goederentrein ook echt top dus als ik merk dat Maddox nog heel fanatiek met de Duplo-trein speelt volgend jaar, krijgt hij deze misschien van ons voor zijn verjaardag. Hij is wel prijzig, maar het is dan ook een grote set;

Goederentrein, 110,-

Lego

Toen Skyler vijf jaar werd kochten wij voor hem een Lego-trein. Het leuke hiervan is dat de trein zelf ook van Lego is en dat je hem vervolgens met een afstandsbediening kan bestureren. Het is een leuke opvolger van de Duplo-trein als de kinderen iets ouder worden. Wel vind ik hiervan de treinrails kwalitatief een stuk minder en schuift de baan snel uit elkaar. Momenteel merken we dat Skyler zelf nog graag speelt met de Duplo-trein, ondanks dat ‘ie echt dol is op Lego. Dat komt misschien ook omdat Duplo beneden staat en het Lego boven in verband met Maddox die het leuk vindt om er ook mee te spelen maar daar nog iets te klein voor is. Dan valt het al snel uit elkaar, terwijl de trein van Duplo echt goed tegen een stootje kan. Skyler heeft het wel steeds over de trein van Lego en een nieuwe set die hij graag voor zijn verjaardag zou willen, dus misschien dat ik eerdaags boven op zolder even een heel mooie baan voor hem in elkaar ga zetten zodat ‘ie daar zelf mee kan gaan spelen. Heel erg leuk dus, maar nog niet zo’n succes als de twee treinbanen hierboven. Ik denk wel dat dat nog gaat komen als de jongens iets ouder zijn en we misschien uitbreidingssets hebben zodat het wat groter en dus ook moeilijker gebouwd kan worden.

We hebben de Lego vrachttrein:

Lego, 142,-

Voor de feestdagen kreeg Skyler er een uitbreidingsset bij:

Rails, 16,95

De gewone trein wil hij er misschien nog bij, maar dan wel alleen als hij er fanatieker mee gaat spelen;

Passagierstrein, 103,-

VTech

De Toet Toet auto’s van VTech zijn al jaren een groot succes bij ons thuis. Voor Skyler kochten we al snel de eerste set en bij alle verjaar- en feestdagen werd dit uitgebreid. Nu ik ook af en toe samenwerk met dit leuke merk, hebben we helemaal een VTech-Huis, haha. Zowel Skyler als Maddox spelen nog regelmatig met de auto’s en bouwen de leukste creaties. Er is ook een trein die op de normale autobaan kan rijden en vooral de treinset van Mickey Mouse blijkt goed aan te slaan hier in huis. Het leuke van deze sets van VTech vind ik dat álles aan elkaar gemaakt kan worden, zowel de Toet Toet als de Zoef Zoef sets. Zo bouw je de boomhut aan de treinbaan en de brandweerkazerne aan de garage. Voor ieder wat wils! De gewone trein en die van Mickey rijden zelf als je het knopje om zet en door bepaalde sensoren stopt hij bij sommige gedeeltes, tankt hij af en toe of rijdt hij opeens de andere kant op. Superleuk voor de kinderen om daarmee te experimenteren. Ik merk wel dat Skyler het vooral leuk vindt om te bouwen (blijft zijn favoriete bezigheid) en dat Maddox er vervolgens mee speelt. Zijn voorkeur gaat dan toch uit naar de houten treinbaan of die van Duplo. Voor Maddox geldt dan uiteindelijk hetzelfde. Vandaar dat VTech op de laatste plek staat.

Losse VTech-trein, 16,99

Treinset van Mickey Mouse, 36,50

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

 1. Jessica
  3 september 2019 / 09:10

  Wij hebben ook een aantal treinsets in huis namelijk die van Duplo en een houten in combi met plastiek ze spelen eigenlijk met beide evenveel.

 2. DiDi
  3 september 2019 / 09:28

  Wij hebben ook die van duplo en er wordt dagelijks mee gespeeld. heel leuk om er met andere duplo een heel dorp omheen te bouwen!

 3. 3 september 2019 / 09:43

  mijn neefje heeft een houten en dat blijft toch favoriet hierzo 😀

 4. Jaya
  3 september 2019 / 10:40

  Hier thuis is de thomas de treinset een hit. Die kan je dan ook uitbreiden

  • Shirley
   Auteur
   3 september 2019 / 11:07

   Die hebben wij ook gehad maar was helaas niet zo’n hit hier!

 5. Rebecca
  3 september 2019 / 13:15

  Leuk & handig om dit soort artikelen te lezen met ook twee jongens in huis . Ik heb vorige week net de duplo trein plus uitbreiding besteld met een leuke aanbieding voor onze oudste zoon (2,5 jr). Hij krijgt de trein met sinterklaas, ik weet nu al dat het een favorietje wordt.

  De waytoplay auto baan lijkt me ook erg leuk voor zijn verjaardag in februari.

 6. Tessa
  3 september 2019 / 19:58

  Leuk artikel! Ook twee jongens hier. Wij hebben ook heel veel van de houten trein set en we hebben de toet toet trein station, garage en politie station. We krijgen nog de toet toet race circuit en aangezien daar een auto bij zit die bestuurt kan worden, zal dit wel een grote hit zijn.
  Ik vind die van de Duplo ook erg mooi!! Wie weet voor in de toekomst, maar vind deze al beide erg leuk!