(~215 B)
Skylers mom #6

Skylers mom #6

Ik had me voorgenomen om iedere week een voortgangsverhaaltje te typen voor jullie, maar er zijn weken dat er vrijwel niets gebeurt of dat alles hetzelfde blijft. Vandaar dat ik het een tijdje niet heb gedaan. Maar de afgelopen week is Skyler met sprongen vooruit gegaan, ontdekt ‘ie allemaal nieuwe dingetjes en slaapt ‘ie zelfs in zijn eigen bed. Tijd voor een update.

Aanstaande woensdag is Skyler alweer 15 weken en ik kan gewoon niet geloven hoe hard het gaat. Ik heb opeens een stoere knul in huis in plaats van een piepklein baby’tje wat alleen maar slaapt. Skyler wil zitten, staan, tv kijken en alles ontdekken met zijn handjes. Hij kijkt aandachtig om zich heen, beweegt mee op de muziek van Woezel & Pip, lacht heel hard met diepe kuiltjes in zijn wangen en wil continu omhoog als hij op mijn schoot zit. Als ik hem dan aan twee handjes vast hou, trekt hij zichzelf op en staat hij met al zijn kracht op zijn benen. Daarna kijkt hij trots en beginnen zijn ogen te glunderen. Wow. Hij wordt sterk en hij wordt groot. Het liefst zit hij tegen een kussen aan, op schoot met zijn gezicht naar je toe of ligt hij in zijn box of op zijn speelkleed. De laatste week leggen we hem ook steeds op zijn buik en dan trekt Skyler zijn hele nek omhoog. Na tien minuten raakt hij gefrustreerd; hij wil naar voren kruipen maar dat lukt hem nog niet. Meneertje denkt dat ‘ie 15 maanden is in plaats van 15 weken en ik kan er echt hard om lachen. Het gaat echt belachelijk hard en met de dag leert ‘ie meer. Momenteel heeft hij de fase met zijn handen. Complete vuistjes verdwijnen in zijn mond en hij houdt ook zijn doekjes al zelf vast. Heel normaal allemaal voor een baby van deze leeftijd maar voor mijn gevoel ben ik pas net vorige maand bevallen. Veel mensen zeggen ook dat het een ontzettend wijs mannetje is en dat kan ik alleen maar beamen. Hij ligt met zijn grote, felblauwe ogen de wereld te bewonderen. Een maand te vroeg? Niks van te zien.

Momenteel hebben we al twee afspraken bij het consultatiebureau gehad voor zijn inentingen en Skyler doet het echt uitstekend. Was hij eerst nog klein met zijn 47 cm en 2875 gram; momenteel bevindt hij zich precies op de gemiddelde lijn. Hij heeft de eerste weken een groeispurt doorgemaakt en is momenteel alweer 60 cm en 6050 gram. Nog steeds een maatje 56 trouwens, dus we hebben wel heel lang plezier van al zijn kleertjes. Hij kon 50 ontzettend lang aan en 56 wordt een iets kortere periode. Eerdaags alweer over op 62!
Op de inentingen reageert hij gelukkig goed. Ik had bij de apotheek paracetamol voor hem gehaald in verband met de horrorverhalen dat baby’s er heftig op kunnen reageren en koortsaanvallen kunnen krijgen, maar het enige wat Skyler deed was heel veel slapen en ’s avonds wat meer bij me hangen. Ik merkte wel dat ‘ie de rest van de week wat uit zijn hum was. Hij at wat minder, wilde wat meer aandacht en sliep onrustig. Maar na een weekje was dat over en was het weer de Skyler zoals altijd.

Ik vertelde jullie eerder openhartig over het feit dat het allemaal wat zwaar viel en dat ik het moeilijk vond om alles te combineren. Nou, dat gaat al een stuk beter! Met al die ontwikkelingen die hij nu doormaakt, ontwikkelt hij ook een slaappatroon. Zo ligt hij ’s ochtends vaak tot 10 uur te slapen waardoor ik alvast een uurtje aan de slag kan en heeft hij ’s middags toch ook nog wel wat langere slaapjes. Nu ook nog eens mijn moeder iedere week komt helpen in het huishouden zodat het huis netjes is, de was op orde is en ik de rest van de week geen omkijken naar deze taken heb, is er meer rust in huis. Overdag ben ik aan het werk en probeer ik tussendoor met Skyler bezig te zijn en ’s avonds is het me-time en hang ik op de bank voor de tv of met een boekje. Weliswaar met Skyler in mijn armen of naast me op de bank, maar wel fijn een rustig moment om de dag mee af te sluiten. In het weekend niet werken bevalt me ook een stuk beter. Ook dan doe ik niets anders dan een beetje rommelen in huis, lekker knuffelen met Skyler, wat boodschapjes doen, heel af en toe een artikeltje typen als ik daar zin in heb en voor de rest de dingen doen die ík leuk vind. Ik begin te accepteren dat ik echt daadwerkelijk moeder ben, maar dat ik daar niet per sé alles voor hoef in te leveren. Ik lig dan wel met Skyler in mijn armen; me-time is er evengoed wel als hij even zijn ogen heeft gesloten. Er is rust in huis en dat is heel erg fijn.

Het slapen gaat ontzettend goed. Hij slaapt bij mij in bed en we wilden hem eigenlijk rustig aan over gaan brengen naar zijn eigen kamer. Eerst op een aankleedklussen tussen ons in, vervolgens in de wagen en daarna in zijn eigen bed. Maar we hebben het anders aangepakt. Ik heb hem een paar dagen geleden overdag in zijn eigen bedje gelegd toen ik zag dat hij moe was. En tot mijn grote verbazing sliep hij! Zonder te protesteren lag hij heerlijk in zijn eigen bedje te slapen. Sinds drie dagen slaapt hij dus overdag fijn in zijn eigen kamer in plaats van bij mij, in de box of op zijn speelkleed. Ik wil het kleed en de box namelijk echt als speelmoment laten en het slapen dus liever niet daarin laten gebeuren. Tenzij hij echt in slaap valt en ik hem laat liggen, maar zodra ik zie dat hij moe wordt breng ik hem naar bed. En dat gaat dus goed! ’s Nachts ligt hij nog even bij mij omdat ik hem niet in één keer wil over brengen, maar eerdaags gaan we dat wel gewoon proberen als de slaapjes overdag in zijn eigen bed volledig zijn geaccepteerd. We zijn dus echt een hele grote stap verder en ik ben er ontzettend blij om. Ook dan is het even wat rustiger; hij ligt in zijn eigen kamer en ik heb de huiskamer weer even voor mezelf. Bovendien heb ik het idee dat hij wat beter slaapt en meer uitgerust wakker wordt. Fijn dus, dat het eindelijk lukt. Ik ben benieuwd hoe het eerdaags ’s nachts gaat verlopen. Misschien slaapt hij dan wel opeens door omdat ‘ie toch ook wel toe is aan een eigen plekje?

Want doorslapen doet Skyler nog niet. Momenteel komt hij rond 5 uur voor zijn fles en drinkt hij deze helemaal op. Hij wordt echt onrustig wakker en wilt drinken, hoeveel hij de avond ervoor ook heeft gekregen. Het maakt me niet zoveel uit want gelukkig drinkt hij die fles redelijk snel en slapen we daarna ook wel weer goed. De volgende fles is heel wisselend. Soms drie uurtjes later, soms om 9 uur en vanmorgen bijvoorbeeld pas om half 11 omdat hij ontzettend lekker lag te slapen. Over het algemeen krijgt hij 6 a 7 flessen per dag. Nog steeds om de 3 a 4 uur. Ik hoorde van veel mensen dat ik het aantal cc’s kon verhogen zodat hij minder vaak zou komen op een dag maar helaas is dat hier in huis geen optie. Skyler wil echt iedere drie uur eten en krijgt meer cc’s niet op. Volgens het consultatiebureau ziet zijn voedingsschema er nog steeds goed uit dus ik laat het lekker zoals het is. Hij groeit heel gemiddeld, krijgt wanneer hij honger heeft en zit nog prima op de hoeveelheid die hij mag.

Over twee weken staat er alweer een nieuwe afspraak bij het consultatiebureau gepland en ik ben heel benieuwd hoe groot en hoe zwaar Skyler dan is. Hij tikt dan ook alweer de 4 maanden aan. VIER maanden! Onze wijsneus wordt groot…

1557236_719368524750947_1832839111_o

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties

 1. 17 februari 2014 / 16:34

  Super om weer te lezen! Ons manneke is nu 9 weken en slaapt sinds twee nachten niet meer in de wieg naast ons bed maar in zijn eigen ledikant op zijn eigen kamer. Dat was meer wennen voor mij dan voor hem! Jullie Skyler is prachtig en het is mooi om te zien hoe hij zich ontwikkelt. Succes met de rest van het ritme. Geniet geniet geniet!

 2. 17 februari 2014 / 16:35

  Super fijn dat alles weer wat beter gaat en de kleine man beter slaapt! Hoort er allemaal helaas bij; ups and downs! Leuk om weer even te lezen hoe het gaat!

 3. 17 februari 2014 / 16:40

  Wat ontzettend leuk om te lezen hoe het moederschap nou “echt” gaat! Geen rozengeur en maneschijn altijd. Maar wat leuk ook wat hij al zo groot wordt en dat jij nu ook je eigen draai in alles begin te vinden, geniet ervan <3

 4. 17 februari 2014 / 17:03

  Fijn dat je een beetje een ritme krijgt, is in het begin nog zo onwennig 🙂

 5. 17 februari 2014 / 18:33

  Wat leuk om te lezen Shirley! Fijn dat er ritme komt en je daardoor wat meer tijd voor jezelf hebt en ook meer kan werken 🙂 mommy knows best blijkt nu ook weer en het komt toch wel goed! Bizar hoe snel ze groeien en ontwikkelen inderdaad,

 6. 17 februari 2014 / 19:38

  Wat een fijne update! Erg fijn dat hij het zo goed doet..
  Het is echt een knap ventje!

 7. 17 februari 2014 / 20:23

  Het komt vanzelf allemaal wel…fijn dat je iets meer de rust kan vinden nu doordat Skyler wat meer ritme krijgt.

 8. Nadia
  17 februari 2014 / 21:26

  Fijn dat het zo goed gaat!

 9. Stien
  17 februari 2014 / 22:24

  Zo fijn om te lezen!! Echt fantastisch dat alles goed gaat! Amai, zal wel wennen zijn als je opeens met twee in plaats van met drie in je eigen bed ligt!

 10. 17 februari 2014 / 22:34

  Super om te lezen dat het allemaal zo goed gaat. 15 weken he.. jeetje het gaat zo hard. En geweldig dat snoetje dan als hij gaat staan he. F. vind dat ook zo heerlijk.

 11. 18 februari 2014 / 00:36

  Super hoor, alweer vier maandjes. Zo te lezen gaat het echt super goed, knap hoor dat hij al zo bezig is met zitten en willen kruipen. In maatje 62 hebben ze ook meer stoerdere kleding dan 50 en 56. Geniet er maar lekker van.

 12. 18 februari 2014 / 09:10

  Ah wat een mooi stuk heb je geschreven. Je doet het super en wat word Skyler groot! Liefs

 13. xPucex
  18 februari 2014 / 10:49

  Een ontzettend mooi geschreven stukje weer. Fijn dat jullie beetje bij beetje een ritme vinden. Heel hoopvol om te lezen dat Skyler nu in zijn eigen bedje slaapt overdag. Mijn 4 weken oude zoontje kan behalve in de draagzak of in onze armen nog niet zelfstandig in slaap vallen en slaapt s’nachts ook bij ons in bed. Hoe veel ik al wel niet gehoord heb dat mijn kind nu al de boel aan het manipuleren was en dat ik straks grote problemen zou hebben om hem dat “af te leren”. Fijn Shirley dat je zo openhartig en eerlijk schrijft over alles, of het nu goed gaat of even wat minder.

 14. 22 februari 2014 / 22:10

  15 weken alweer, time flies! Wat fijn dat Skyler met stappen vooruit gaat en zelfs overdag al in zijn eigen bedje slaapt!

Secured By miniOrange