(~215 B)
Skylers eerste hapje

Skylers eerste hapje

De eerste vraag die ik tijdens de laatste controle bij het consultatiebureau stelde, een maand geleden, was: mag ik al beginnen met bijvoeding? Ik verheugde me namelijk enorm op het moment dat ik Skyler potjes kon gaan voeren. Ik kreeg te horen dat dat in principe kon vanaf vier maanden en dat ik vanaf toen dus kon starten of zelf kon bepalen wanneer ik dat moment zou in gaan lassen. Datzelfde weekend stond mijn vriend al bij de babyvoeding in de supermarkt.

We begonnen met pap. Ik deed een extra schepje in zijn laatste fles in de hoop dat hij daar wat langer op kon teren. Helaas was niets minder waar. Hij werd heel onrustig en sliep de nachten niet meer. Achteraf bleek dat een sprongetje te zijn en gaat het momenteel beter, maar op dat moment dacht ik dat het aan de pap lag. Dat werd dus weer even geschrapt. Aan de potjes durfde ik niet te beginnen vanwege opspelende en gevoelige darmpjes. Na een maand wachten durfden we het aan. Afgelopen zondag zetten we Skyler, toen hij precies vijf maanden was, in de kinderstoel voor zijn eerste hapje.

Hier geen Rapley-methode of andere dingen om je kind maar met voeding in aanraking te laten komen, maar gewoon de oude vertrouwde babypotjes. We kochten een aantal groente- en fruithapjes en omdat ik ergens had gelezen dat peer het minst heftig was voor de darmpjes en qua smaak (ook dat ik beter eerst kon starten met groente trouwens, maar wij voelden ons het fijnst bij dit), opende mijn vriend het biologische perenhapje van de AH. Toevallig biologisch hoor; het betekent niet dat ik per sé bio-voedsel wil hebben. Deze waren in de aanbieding. Anyway: we willen ook graag zelf hapjes gaan maken zoals fruithapjes en gekookte en gepureerde groenten, maar combineren dit heel simpel met de babypotjes. Skyler in de kinderstoel met slabber en al en mijn vriend met potje en lepel in de aanslag. En ik? Uiteraard met camera in de hand.

De eerste hapjes waren vreselijk. Skyler proefde voorzichtig van de lepel maar deed alsof we hem een citroensapje aan het voorschotelen waren. Het is natuurlijk enorm wennen voor zo’n kleintje om andere smaken te proberen. Toch hielden we vol en de hapjes daarna gingen prima. Na het een paar keer geprobeerd te hebben stopten we, om ’s avonds het ritueel weer te vervolgen. En dat ging een stuk beter! Skyler zat in de kinderstoel alsof hij nooit iets anders had gedaan en werd helemaal wild als Raymond even te lang wachtte met het hapje. Hij genoot zichtbaar en ik kan nu wel concluderen dat peer is goedgekeurd. Zo’n klein potje is nog best veel voor hem, maar vandaag schotel ik hem gewoon weer wat hapjes voor. Wat is dit leuk! Op naar de volgende smaakjes!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 1. 7 april 2014 / 14:19

  Haha geweldige foto’s! De koppies die hij trekt!
  En wat ben je toch heerlijk nuchter. Ik geloof dat ik me lekker bij jou ga aansluiten hoor, als mijn kleine mannetje Skylers leeftijd heeft!

 2. Annis
  7 april 2014 / 14:41

  Wat schattig! Zijn gezichtuitdrukkingen, ik smelt hoor! Mijn dochter is pas 5 weken oud, maar ik kan niet wachten op de vaste hapjes, lijkt me zo leuk om haar te zien reageren op verschillende smaken 🙂

 3. 7 april 2014 / 14:50

  Haha, heerlijk. Ik vond dat ook echt zo leuk! Lekker ontdekken wat hij lekker vindt. En die luiers daarna zijn ook heel verrassend, haha!

 4. 7 april 2014 / 14:52

  Och wat een schatje, wat heerlijk die hapje en wat tof dat je elke stap op de foto hebt gezet 🙂 Super!

 5. N
  7 april 2014 / 15:08

  Ik vraag me wel af: als er gezegd wordt dat peer goed is luister je daar naar, maar naar het advies om eerst groenten te geven niet?

  • Shirley
   Auteur
   7 april 2014 / 15:29

   Naar peer luisterde ik wel omdat dat juist voor de gevoelige darmpjes beter was. Qua groente en fruit verschilt de discussie heel erg. Er wordt soms gezegd dat je beter met groenten kan starten omdat fruit zoeter en dus lekkerder voor de kindjes is waardoor ze misschien minder groenten willen. Dat is dus puur smaak. Peer koos ik vanwege de darmpjes en dat is voor mij een advies waar ik meer bij voelde dan de discussie fruit/groente 🙂

   • N
    7 april 2014 / 18:25

    Ik snap het! Is er nog een reden waarom je geen Rapley doet? Ik ben zelf geen moeder maar wat ik erover gelezen heb klinkt heel plausibel vind ik!

    • Shirley
     Auteur
     7 april 2014 / 19:46

     Nee, eigenlijk niet echt een reden voor. Ben niet zo bezig met alle methodes qua eten, slapen en dergelijke en vond potjes gewoon prima 🙂

   • Lisette
    7 april 2014 / 19:22

    Ik wist idd ook niet waar ik al eerst mee zou beginnen. De 1 zegt dit en de ander dat.
    Dus ik deed bijv. 2 dgn fruit, dan weer groenten etc.
    Ik maakte overigens alles zelf, met als gevolg dat ons lieve meisje geen potjes (warm eten vooral niet) lust…haha. Maar ik vind het leuk om zelf te doen, combinaties te maken etc.
    Succes!

 6. Jackie
  7 april 2014 / 15:09

  Haha, wat een geweldige foto’s! Hier zijn we begonnen met een geprakte banaan maar onze dame is er nog niet aan toe. Bij ons komen er trouwens geen babypotjes in maar lekker zelf groente en fruithapjes maken met de babycook.

 7. Jackie
  7 april 2014 / 15:11

  N: volgens mij adviseren ze eerst groente vanwege de smaak. Als je je baby eerst fruit geeft wat zoet is kan het zijn dat ze de groenten minder lekker vinden. Tenminste zo heb ik het begrepen. Heeft dus niets met gevoelige darmpjes te maken.

 8. 7 april 2014 / 15:18

  Aah haha spannend he die eerste hapjes van je baby! Zo’n leuk moment. Wacht maar tot je al die gekke gezichten ziet. Onze Ayumi die was een geboren eter. Alle hapjes gingen erin. Oke, behalve sperziebonen dan. Nu eet ze echt alles.

 9. Stien
  7 april 2014 / 15:41

  Wat een lieve foto’s!! Hopelijk zijn de andere smaken ook een succes!

 10. 7 april 2014 / 15:42

  Aah dat zure gezichtje ook er echt bij, heerlijk! Lekker kind is het volgens mij <3

 11. 7 april 2014 / 15:43

  Wat een heerlijke foto’s! Het lijkt me een erg leuk proces om steeds nieuwe dingen te gaan proberen!

 12. 7 april 2014 / 16:09

  Ah die foto’s! Heerlijk! Echt wat een prachtig mannetje is het ook. De tekst vind ik al niet meer interessant als ik de foto’s van Skyler zie! hihi

 13. Anne
  7 april 2014 / 17:22

  Aaaaah, wat schattig!!
  Wat kan ik me dat nog goed herinneren, die eerste hapjes! (Onze dame is nu 1,5 jaar) Ik verheugde me er echt op, en heb me dood gelachen om die gezichten die ze trok, heerlijk!
  Het lijkt trouwens op sommige foto’s dat skyler een beetje rood-achtig haar heeft??

  • Shirley
   Auteur
   7 april 2014 / 17:28

   Op sommige momenten lijkt hij rossig en op andere momenten weer blond. Hij komt van heel donker af dus denk dat het een soort tussenfase is ofzo, haha. 🙂

 14. 7 april 2014 / 20:18

  Haha, herkenbaar, die blik 🙂 Hier wel eerst begonnen met groenten, omdat ik het logisch vind dat een kind fruit uiteraard wel lust, dat is lekker zoet. Ik maak in principe alles zelf; ik vind die potjes echt totaal niet smaken naar wat er in zou moeten zitten. Maar af en toe krijgt onze dochter ook gewoon een potje, lekker makkelijk 🙂 Fruithappen geef ik alleen nooit uit een potje, een banaan is zo geprakt

 15. 8 april 2014 / 07:24

  Aaah zo super leuk! Kan niet wachten tot Fay mag beginnen ermee..

 16. 8 april 2014 / 20:33

  Oohh wat een heerlijke foto’s, krijg meteen weer flashbacks naar de eerste hapjes van mijn zoontje. Die trok ook precies deze gezichtjes erbij 🙂
  En lekker doen qua eten waar jij je goed bij voelt hoor, iedereen heeft er toch wel een mening over wat je ook beslist om te doen!

Secured By miniOrange