(~215 B)
Eerste dag kinderdagverblijf

Eerste dag kinderdagverblijf

Na een weekend in Brussel vol gezelligheid en uitjes was het vandaag tijd voor een nieuwe stap in ons leven. In Skylers leven, wel te verstaan. Vandaag stond de eerste dag bij het kinderdagverblijf op de planning! Misschien een beetje overdreven om het een compleet nieuwe stap te noemen, maar zo voelt het wel een beetje. Zowel voor mij zodat ik wat meer tijd voor mezelf heb als voor Skyler, die hoogstwaarschijnlijk veel nieuwe dingen leert, zich op veel vlakken gaat ontwikkelen, een nog beter ritme krijgt en misschien wel vriendjes maakt. Ik vond het best wel een beetje spannend maar gelukkig verdween dat gevoel al gauw toen ik hem daar bezig zag met de andere kindjes. Dit is een goede keuze. Voor mij, maar ook zeker voor Skyler.

Om 09:00 uur werden we verwacht voor Skylers eerste wenochtendje en het intakegesprek dat wij met een begeleidster hadden. Skyler komt in een groep met 14 andere kindjes in de leeftijdscategorie 0 tot 3 jaar, waarvan hij de een na jongste is. Er zijn vier begeleidsters die op de groep passen en nu ik voor de tweede keer binnenliep en dit keer op ‘zijn’ dag zag wie er allemaal voor de groep stonden, kreeg ik weer even dat fijne gevoel. Dit is een fijne plek. Knus, huiselijk en precies wat ik voor ogen had. Ik zette Skyler op de grond en hij ging direct zijn gang. Mooi, want dan konden wij direct even het intakegesprek doen.

Ik kreeg vragen over zijn eten, zijn slapen en andere dingen die eventueel van belang waren. Na een half uur was de vrouw helemaal bijgepraat en was het voor ons tijd om te gaan. We gingen nog wel even in de groep kijken hoe het ging en toen ik dat plaatje daar zag, smolt ik toch wel een beetje. Om half 10 gaan ze allemaal aan tafel en eten ze een koekje of cracker en drinken ze thee. Vandaag was er een jarige dus er werd gezongen en geklapt. Ik zag Skyler in zijn stoel genieten van zijn koekje en alle geluiden en kinderen om zich heen. Daarna werd hij uit de stoel gehaald, verschoond en naar bed gebracht. Hij had geen aandacht meer voor ons maar was alleen maar met de leidster bezig. Goed teken!

Om 12:30 uur kon ik hem weer ophalen en ik was toch wel heel benieuwd hoe het met slapen, eten en het spelen was gegaan. Eenmaal weer terug zaten ze weer met zijn allen aan tafel en dit keer aten ze een broodje. Skyler was nog steeds zichtbaar aan het genieten en was heerlijk aan het brabbelen. Hoe schattig! Ik hoorde dat hij zonder protesteren een half uur had geslapen, dat hij voor het eerst uit een tuitbeker had gedronken, zijn cracker op had, wat korstjes at en zelfs even op een kleed in de zandbak had gespeeld. De begeleidster vroeg me ook nog even of hij hiervoor al op een kinderdagverblijf had gezeten en of dit een wendag bij een nieuwe locatie was. Ze vond hem zo makkelijk, sociaal en hem precies in de groep passen. Nou, daar maak je een moeder natuurlijk heel erg blij mee. Ik was zo trots als een pauw. Nee, hij is niet vaker geweest en gewoon relatief makkelijk overdag met alles en iedereen! Thuis viel hij als een blok in slaap en is hij de rest van de dag super vrolijk geweest. Ik ben benieuwd wat de nacht ons gaat brengen. Of dit enige invloed gaat hebben. Sowieso ben ik al heel blij dat hij nu met andere kindjes kan spelen, lekker zijn gang kan gaan en een nog beter ritme overdag krijgt aangemeten.

Volgende week is zijn eerste volle dag. Ik zal hem rond 09:00 uur brengen en rond 17:00 uur haal ik hem weer op. Aan de ene kant toch wel spannend zo’n volle dag, maar na vandaag weet ik dat het helemaal goed gaat komen. Vanaf deze week op de maandag en vanaf 1 november tevens op de dinsdag. Laat deze nieuwe periode maar beginnen! En nu ga ik hem lekker naar bed brengen. Zo’n dag maakt toch wel een grote indruk op zo’n klein mannetje…

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties

 1. 15 september 2014 / 19:58

  Ahww wat fijn dat het zo goed gegaan is. Bij River ging het ook gelijk goed. En die foto zo schattig!

 2. 15 september 2014 / 20:01

  Altijd leuk als ze het top vinden op de opvang…dat maakt het wat minder zwaar voor de ouders :p

 3. Nadia
  15 september 2014 / 20:38

  Wat leuk, wat fijn dat hij zo op zijn plek was! 😀

 4. Amarens
  15 september 2014 / 21:03

  Oh wat fijn dat hij het zo leuk had. Ik krijg helemaal de kriebels nu ik dit lees omdat ik weet dat mijn dochter ook ooit naar een kdv zal gaan.. ik gun haar die ervaring heel erg, maar oh wat spannend.. Hoe was jouw gevoel toen je thuis was zonder hem? Kon je een beetje je dingetjes doen of keek je stiekem steeds op de klok hihi?

  • Shirley
   Auteur
   15 september 2014 / 21:36

   We hadden dat intakegesprek dat wat tijd in beslag nam dus voordat we thuis waren was het al 10 uur geweest. Ik was lekker even sporten, snel broodje gegeten en hem weer gehaald. Zal wel anders zijn als hij hele dagen gaat alhoewel ik hem nu, na New York en een oppas vorige week, een stuk makkelijker los kan laten 🙂

   • Amarens
    16 september 2014 / 09:54

    Ja, dat is ook zo. Daar groei je in en tsja wat is inderdaad die halve ochtend na een week New York. Hihi. Heel fijn dat het voor jullie allemaal zo’n positieve ervaring is.

 5. Nienke
  15 september 2014 / 21:08

  Wat leuk! Hoe vind jij het dat hij voor het eerst uit een tuitbeker drinkt op de opvang? Ik werk in bij een kinderdagverblijf en soms merk ik dat ouders het lastig vinden als kindjes bij ons ‘voor het eerst’ iets nieuws doen of leren.

  • Shirley
   Auteur
   15 september 2014 / 21:34

   Nee hoor, heb ik geen last van! Ze mogen alles proberen en hij mag ook alles eten. Ben ik heel makkelijk in. Vind het juist superleuk als zij iets voor elkaar krijgen en ik het thuis door kan zetten 🙂

 6. Angela
  15 september 2014 / 21:13

  Och wat super fijn om te lezen!

 7. 15 september 2014 / 21:54

  Aaaah wat fijn dat Skyler het zo leuk heeft gehad! Hier ook geen problemen bij eerste keer gastouder. Vooral andere kinderen om zich heen vinden ze zoooo leuk. Volgens mij merken ze amper dat moeders de deur uit is hehehe.

 8. 15 september 2014 / 22:01

  Wat een fijn verhaal zeg, zo tof om te lezen dat hij zo goed ontvangen wordt, dat hij zo sociaal met de andere kindjes is en dat ze zo betrokken met hem zijn, dat zal een heel fijn gevoel geven! 🙂

 9. 15 september 2014 / 22:09

  Wat fijn om te lezen zeg! Geeft een goed gevoel als het kdv voor leuk bevalt, zowel voor hem als jullie! Wij merken ook echt dat Olivia het naar haar zin heeft, alleen toe ze een kleine baby was en dus ’s avonds echt moe en nog niets kon ‘vertellen’ over de dag vonden we het moeilijker.

 10. 15 september 2014 / 22:10

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Het lijkt me best eng. Hier hebben we de oma’s die oppassen. Komt vast helemaal goed met hem!

 11. 15 september 2014 / 22:21

  Mooi om te lezen. Fijn dat Skyler een goede dag had daar.

 12. Ingrid
  15 september 2014 / 22:44

  Goed begin voor jullie!! Top!

 13. 15 september 2014 / 23:25

  Wat een grote stap, lijkt me erg spannend voor jullie. Fijn dat alles goed is gegaan!

 14. 16 september 2014 / 11:45

  Wat een mooie foto. Fijn dat het je goed is bevallen. Je kind aan een ander toevertrouwen is toch echt wel een mijlpaal puntje.

 15. Angela
  16 september 2014 / 17:50

  Ahhh lieve foto! Fijn dat het zo goed is gegaan.

 16. Saskia
  17 september 2014 / 12:40

  Ah wat leuk! Kan me heel goed voorstellen dat je super trots bent!

 17. 23 november 2015 / 09:37

  Wat een leuk verhaal! Fijn dat alles zo goed is gegaan.

Secured By miniOrange