(~215 B)
De papa tag

De papa tag

Raymond blijft altijd een beetje buiten beeld op zowel Styleguide en Mommytobe omdat hij gewoon niet zo houdt van al die foto’s en het schrijven van artikelen. Dat respecteer ik. Maar soms vind ik een snapshot erg leuk en valt een artikeltje van hem in de smaak. Gelukkig heb ik hem weer eens over kunnen halen voor iets leuks; de papa tag. Vragen over het vaderschap en hoe hij dit ervaart. Baby’s die hem doen denken aan Coneheads, het verrassingseffect en papa-tijd wat hij een raar woord vindt. De nuchterheid van een man. Kijk mee!

1.    Hoeveel kinderen wilde je voordat je vader werd? Is dat aantal veranderd sinds je vader bent geworden?
Al zolang ik me kan herinneren wil ik twee kinderen. Dit is niet veranderd na de geboorte van Skyler. Wel hoopte ik altijd vader te kunnen worden voor mijn dertigste. En dat is gelukt! Ik heb trouwens geen voorkeur voor een meisje of jongetje. Dat wordt altijd gedacht maar daar is geen sprake van. Dat is ook zeker niet de reden dat ik twee kinderen wil, dat ik hoop dat de volgende een meisje is. We zien het allemaal wel.

2.    Hoeveel kinderen heb je op het moment? (geslacht en leeftijd)
Dat is momenteel alleen Skyler, een jongetje van 9 maanden.

3.    Zijn de kinderen gepland of een verrassing?
Het was helemaal gepland maar het blijft toch altijd een verrassing als het eenmaal zover is. Je hebt het niet helemaal in eigen handen. Ik blijf het wel raar vinden als het een totale verrassing is voor mensen, maar dat komt omdat het bij ons een overwogen keuze was en je dan ook echt besluit om er voor te gaan.

4.    Wat vind je het leukste aan papa zijn?
Dat zijn heel veel dingen. Vooral als ik thuis kom of Skyler uit bed haal en dat hij me weer ziet. Dan komt er een hele grote glimlach op zijn gezicht. Van zo’n blij gezicht krijg je een enorm warm gevoel.  Maar er zullen nog veel meer leuke dingen komen. Elke fase heeft er meerdere.

IMG_0062

5.    Hoe vond je het toen je hoorde dat je vader zou worden?
Ik was heel erg blij dat het zover was. Een heel raar, maar fijn gevoel. Blijft lastig te omschrijven en ik denk dat het ook niet te omschreven is. Denk dat de eerste keer veel specialer zal zijn dan de tweede keer. Vooral omdat het dan niet nieuw is. Alhoewel een tweede kindje natuurlijk weer hele andere gevoelens met zich meebrengt.

6.    Wat was het eerste wat je dacht toen je je kind(eren) zag?
Erg blij en opgelucht. Al ziet een kindje er de eerste paar minuten toch een beetje eng eruit. Voor als het een punthoofdje heeft. Ik moet dan ook gelijk denken aan de film Coneheads. Gelukkig trekt dat na een paar minuten bij, haha.

7.    Wat is het meest uitdagende / belonende van het vader zijn voor jou?
Het zorgt voor uitdaging. Af en toe uitvogelen wat een kind probeert te zeggen met huilen of piepen blijft lastig, maar het is toch altijd weer een fijn gevoel als je uiteindelijk begrijpt wat je kindje bedoelt. Het lezen en voorspellen gaat steeds beter. Je leert je kind beter kennen en uiteindelijk wordt dat dan weer beloond met een blije baby omdat je elkaar begrijpt.

2014-07-26 11.00.54

8.    Welk advies zou je papa’s to be geven?
Dit zegt iedereen maar het is echt zo: geniet ervan. Dacht je dat een week hard gaat? Eenmaal met een kleine lijkt het wel alsof iemand op het knopje x8 vooruit heeft gedrukt. De ontwikkelingen van de kleine gaan allemaal zo snel, dat het soms goed is om er even bij stil te staan.

9.    Heb je papa-tijd? En zoja, hoe breng je dit door?
Papadag heb ik niet. Papa-tijd vind ik een beetje vaag. Je brengt altijd, met spelen of met eten geven, tijd met de kleine door. Ik ben enorm druk met mijn werk maar gelukkig kan ik ‘s avonds of in het weekend veel doen met Skyler. Al kan ik niet wachten tot ik echt voor kan lezen of andere dingen kan ondernemen waarbij echt interactie is. Dat er vragen komen over het verhaaltje wat je bijvoorbeeld voorleest of dat we samen op pad kunnen en hij me allemaal dingen vraagt en laat zien.

10. Wat is je favoriete familie activiteit?
Gewoon in het algemeen dingen samen doen. Wandelen, naar de kinderboerderij, samen spelen. Zien hoe de kleine man daar van geniet. Dat is het meest favoriet van allemaal. Als Skyler maar tevreden is. En zolang hij iedere ochtend met een glimlach wakker wordt, denk ik dat we het erg goed doen zo!

10304874_777151152306017_956349573867492563_n

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties

 1. 5 augustus 2014 / 10:34

  Aah wat leuk om te lezen! Trotse papa. Lief die foto’s! Ik vind stoere mannen met kleine babytjes op de foto altijd zooooooo leuk, ik smelt dan helemaal haha.

  • louise
   5 augustus 2014 / 10:42

   Haha ja, volgens mij is dat vrouw-eigen, mannen met (kleine) kinderen doen je hart smelten!
   Vooral baby’s in de draagdoek bij papa. 😀
   Erg leuke tag, leuk om te zien hoe nuchter mannen zijn.

 2. 5 augustus 2014 / 10:40

  Wat een super lieve tag. Leuk om ook de kant van Raymond te lezen. Hij klinkt als een hele trotse papa. Ik denk dat ik mijn mannetje ook ga strikken om deze leuke tag in te vullen. De visie van de man is zo leuk om te lezen

 3. 5 augustus 2014 / 11:04

  Leuke tag! En heel mooi ingevuld, grappig om zijn kant eens te lezen.

 4. 5 augustus 2014 / 11:13

  Wat leuk om het verhaal van de vader eens wat meer te lezen. Het is voor een vader denk ik toch een hele andere belevenis. Erg leuke tag!

 5. 5 augustus 2014 / 11:49

  Wat leuk om te lezen! Raymond klinkt als een hele trotse papa 🙂

 6. 5 augustus 2014 / 12:18

  Wat een lieve trotse papa! Smelt… ben echt een sucker voor dat soort dingen haha!

 7. Renee
  5 augustus 2014 / 12:30

  Wat leuk om te lezen en inderdaad, wat een leuke foto’s ook! Dat van dat voorkeur hebben herken ik wel heel erg. Sommige mensen gaan er maar van uit dat iedereen een voorkeur heeft.

 8. Nadia
  5 augustus 2014 / 14:21

  Wat leuk om te lezen! Inderdaad leuk om af en toe iets van Raymond te lezen. 🙂

 9. Stien
  5 augustus 2014 / 14:21

  Zo leuk om dit te lezen!

 10. 5 augustus 2014 / 20:40

  Wat een lieve papa! En erg leuk om te lezen dit. Misschien moet ik mijn ook maar eens strikken hiervoor. Benieuwd of ik verrast wordt door zijn antwoorden…

 11. 5 augustus 2014 / 21:39

  Leuk om een keer papa het woord te geven. Die worden nogal eens vergeten maar zijn natuurlijk ook heel belangrijk. Ga eens kijken of ik mijn man zover kan krijgen om het in te vullen.

 12. Maike
  5 augustus 2014 / 23:38

  Wat leuk om te lezen! Hoop dat veel vaders dit gaan doen. Mooi om hun kant van het ouderschap te horen.

 13. anouk
  6 augustus 2014 / 10:58

  AH wat leuk! Trotse papa

 14. 6 augustus 2014 / 21:36

  Leuke tag, en leuk om eens wat meer uit naam van Raymond te lezen en te zien.

Secured By miniOrange