De hele dag met je kids beschermd in de zon? Tips en tricks!

De hele dag met je kids beschermd in de zon? Tips en tricks!

Dit artikel is een samenwerking met P20.

Afgelopen week was ik in Amsterdam voor een presentatie van het merk P20, een zonnebrandcrème die maar liefst tien uur bescherming biedt als je de zon in gaat. Je brengt het dus maar één keer aan en bent zo de hele dag beschermd. Toen ik het mailtje las werd direct mijn nieuwsgierigheid gewekt. Een zonnebrandcrème die 10 uur werkt? Die je maar één keer hoeft te smeren? Ook bij kinderen? Dat kán toch helemaal niet? Kun je dan de hele dag beschermd de zon in zonder je zonnebrandcrème nog eens te pakken? Ietwat huiverig maar vol nieuwsgierigheid stapte ik het Canal House in Amsterdam binnen waar de presentatie gegeven zou worden. Eens kijken wat ze me zouden vertellen!

Onwetend

Tegenwoordig weten veel mensen wel het belang van zonnebrandcrème en zijn er nog maar weinig mensen te vinden die zich niét insmeren. Toch heerst er nog veel onwetendheid, want wat zegt nu precies de factor? Welke factor moeten we smeren? Wanneer moeten we de zon vermijden en hoeveel zonnebrandcrème moet je eigenlijk gebruiken? Heel eerlijk: ik doe altijd maar wat. Ik smeer mezelf in voordat ik de zon in ga en denk na een tijdje ‘goh, misschien moet ik me weer in gaan smeren.’ Hier zit totaal geen logica in. Ook niet in de hoeveelheid die ik gebruik; als ik denk dat het genoeg is en het goed is uitgesmeerd, stop ik. Qua factor smeer ik eigenlijk altijd 50. Dit voelt het meest veilig. Maar ook hier weer: ik doe eigenlijk maar wat. Want waarom geen factor 30?

Dit alles hanteer ik ook bij Skyler, alhoewel ik hem net even vaker insmeer dan mezelf. Bovendien draagt hij een uv-pakje als we op vakantie zijn om hem extra te beschermen. Maddox is nog helemaal niet in de zon geweest, alhoewel zijn beentjes wel wat zon hebben gevangen toen hij in de draagzak bij me zat. Dat smeer ik dan extra goed in en ook nog eens extra vaak. Met factor 30 of factor 50, het ligt er maar net aan wat ik op dat moment bij me heb. Zoals je merkt: ik smeer, en ik smeer zeker vaak genoeg om verbranding tegen te gaan, maar totaal zonder redenatie. We verbranden niet en dat is mijn graadmeter. Maar daar houdt het ook wel mee op.

122-738x554

Huidkanker

Tijdens de presentatie van de dermatoloog die aanwezig was deze ochtend in Amsterdam leerde ik een hoop nieuwe dingen bij. Ik ben echt heel onwetend op dit gebied en daarom vond ik het onwijs interessant. Weten jullie bijvoorbeeld dat 3 x 10-15 minuten zon per week al voldoende is voor genoeg vitamine D? Of dat de zonstraling bestaat uit 95% uva dat géén verbranding veroorzaakt en 5% uvb dat wél zonverbranding veroorzaakt? Dat factor 30 betekent dat je 30 x langer zonder te verbranden in de zon kunt dan zonder product? Of dat het verschil tussen factor 30 en factor 50 zo klein is, dat je prima factor 30 kunt smeren? Ik dus niet! Waar ik ook heel erg van schrok is dat de hoeveelheid mensen met huidkanker aanzienlijk is gestegen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt ermee te maken en dat vind ik toch wel heel heftig.

Veiligheid

Naast al deze feitjes gaf de dermatoloog ook nog een aantal tips om je kindje (en jijzelf!) te beschermen tegen de zon. Misschien ten overvloede, maar ik deel ze graag met jullie;
– Smeer heel royaal: voor het volwassen lichaam heb je minimaal zeven theelepels zonnebrandcrème nodig.
– Vermijd altijd de zon tussen 12 en 15 uur.
– Koop een zonnebril met uv-filter, voor zowel jezelf als voor je kindje(s).
– Hou kinderen onder de 1 jaar altijd uit de directe zon door een parasol te gebruiken of gewoon de schaduw op te zoeken. Zorg er ook voor dat kindjes onder de 3 jaar zoveel mogelijk de zon mijden.
– Zorg voor beschermende kleding zoals een uv-pakje én een hoofddeksel.

2017-06-12 11.15.59

P20

Nu vind ik dit soort feitjes altijd enorm interessant, maar natuurlijk was ik het meest nieuwsgierig naar het verhaal van P20. Nogmaals: P20 biedt bescherming tot wel 10 uur (je brengt het maar één keer aan op een dag). Het is zéér waterresistent en geschikt voor zowel volwassenen als voor kinderen. Of je nu in de schaduw hebt gezeten of hebt gezwommen; P20 breng je ‘s ochtends aan en de rest van de dag heb je er geen omkijken meer naar. Laat ik eerst even wat meer informatie delen over dit merk.

P20 is een merk dat zeer waterresistent is. Een merk krijgt dit label opgedrukt als ze kunnen garanderen dat het product nog beschermend is na 4 x 20 minuten zwemmen. Lig jij de héle dag in het water, is het zeker handig om je nogmaals in te smeren. De zonbescherming beschermt de huid effectief tegen zowel UVA- als UVB-straling. UVB zorgt voor het bruiner worden én verbranden van de huid. Echter, UVA dringt dieper door in de huid dan UVB en beschadigt daar de textuur van de huid. Alle producten van P20 hebben een significant hogere UVA-bescherming dan het minimale vereiste van de EU en beschermt je dus zo tegen zowel verbranding als huidveroudering.

De héle dag in de zon?

Maar, en daar komt het antwoord op mijn vraag: kun je werkelijk de héle dag in de zon zonder extra zonnebrandcrème te smeren? Dat is met P20 zeker mogelijk, mits je je aan de voorschriften houdt. Je huid kan tien uur lang zon achter elkaar namelijk écht niet aan. Zwem je niet meer dan 4 x 20 minuten, vermijd je de zon tussen 12 en 3, zoek je regelmatig de schaduw op en smeer jij de juiste hoeveelheid zonnebrandcrème? Dan ben jij de hele dag beschermd met P20 en is alleen ‘s ochtends smeren voldoende.

Getest

Natuurlijk heb ik de producten met mijn gevoelige huid ook even getest, samen met Skyler en Raymond. Het was afgelopen weekend behoorlijk warm en zonnig waardoor we goede zonbescherming nodig hadden. De producten van P20 trekken snel in en zorgen ervoor dat er geen vettig laagje achterblijft op de huid. Het is een iets andere substantie dan dat ik gewend ben en voelt meer als een gel dan als een crème. Het product bevat geen parfum, kleurstoffen of kunstmatige conserveringsmiddelen. Mijn huid reageert er vooralsnog goed op en ook Skyler kan met zijn gevoelige huid P20 goed handelen. Wel moet ik erbij zeggen dat ik soms een allergie kan opbouwen voor zonnebrandcrème na een tijdje en dat ik het niet lang genoeg geprobeerd heb om dit te ervaren. Mijn vader en moeder hebben P20 nu mee op vakantie en ook van hen hoor ik positieve verhalen. Het smeert goed uit, voelt lekker en inderdaad: als je je aan de voorschriften houdt, is alleen ‘s ochtends smeren voldoende. Wel merk ik dat ik zelf extra voorzichtig blijf. Ondanks alles smeer ik Skyler nog een extra keer ‘s middags in omdat dat meer natuurlijk voelt.

p20

sunscreen

p20 zonnebrandcreme

Hoeveelheid

Over die hoeveelheid wil ik graag nog iets toevoegen: de dermatoloog had het over zeven theelepels voor het volwassen lichaam, maar op de verpakking van P20 wordt gemeld dat je zo’n 30/40ml per kéér moet gebruiken voor een optimale bescherming. Dit is behoorlijk veel en zelfs een hele verpakking als je kleine flacons hebt.

P20 bestaat uit een brede collectie producten met factor 20, 30 en 50+ en is verkrijgbaar in de vorm van een lotion, spray en continuous spray (spray met multi-angle spray technology) voor een gemiddelde prijs van 25 a 30 euro bij onder andere Etos en Kruidvat. Voor meer informatie kun je kijken op www.p20.nl.

213

mommyhoodad

Share:

7 Reacties

 1. Nathalie
  14 juni 2017 / 09:15

  Ik lees altijd best wel goede ervaringen over deze producten
  maar ik zou mijn zoontje toch vaker insmeren dan een keer. Hij heeft zo’n blanke huid.

  Misschien toch maar eens proberen.

 2. 14 juni 2017 / 09:52

  dit is topspul!! en je kindjes idd altijd heel goed insmeren och zie ze wel eens lopen, komen ze net met pa en ma van het strand….gloeiend verbrand 🙁

 3. Martine
  14 juni 2017 / 10:01

  Ik heb inmiddels een jaar of 4 ervaring met p20 en ik ben er onwijs enthousiast over! Met mijn lichte huid verbrande ik altijd heel snel en werd ik nooit bruin. Met p20 factor 30 smeer ik mij 1x in, zelfs op zonnige vakanie bestemmingen, en ik ben nooit meer verbrand. Word er zelfs een beetje bruin van. Zo fijn om je geen zorgen te hoeven maken over of je wel voldoende tegen de zon beschermd bent. Wat ik nog toe wil voegen is dat je de zonnebrandcrème echt goed moet laten intrekken voordat je je aankleed, wanneer je dit niet doet kan het lelijke gele vlekken in witte kleding veroorzaken.

 4. Charlotte
  14 juni 2017 / 12:08

  Super goed product, maar het geeft zoals Martine al zei, best lelijke vlekken op witte kledij.

 5. Bianca
  14 juni 2017 / 18:35

  Kijk eens bij Jetske Ultee op de website. Alles is wetenschappelijk onderzocht en in jip en janneke taal uitgelegd. Er bestaat namelijk geen zonnebrand die zo lang beschermt. De filters die erin zitten kunnen dat zo lang niet. Helaas

  • Shirley
   Auteur
   14 juni 2017 / 18:49

   Er zijn veel tegenstrijdige verhalen en ik krijg nu ook reacties via social media binnen. Toch vind ik het dan gek dat er hierboven mensen reageren dat het echt werkt/ook op Facebook en dat ik hier zelf ook alleen ’s ochtends heb gesmeerd en daarna niet meer. Skyler is niet verbrand en we zijn toch veel buiten geweest 🙂 Ik wilde het zelf graag testen en vind dat ook de juiste insteek van dit artikel. Ik promoot het niet als ik het zelf niet heb geprobeerd. En hier gaat het dus helemaal goed, ondanks dat het toch een beetje onnatuurlijk voelt om zo weinig te smeren 🙂

 6. Nienke
  17 juni 2017 / 09:07

  Hi. Ik heb het ook met succes gebruikt. Maar doordat de chemische filters die oa in deze zonnebrand zitten niet goed voor je zijn stop ik met p20. Zonnebrand met minerale filters schijnen minder schadelijk te zijn. Google die filters als je het precies wilt weten.
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.