Eindelijk!: suncare van Dr. Leenarts

Eindelijk!: suncare van Dr. Leenarts

Gisteren was ik op de Negenmaandenbeurs om even bij Joolz te kijken (vanmiddag meer hierover!) en natuurlijk moest ik even gedag zeggen bij Dr. Leenarts, waar ik al tijden leuk contact mee heb. Ik ben ontzettend fan van haar producten en gebruik het zowel bij Skyler als bij mezelf met héél veel plezier. Vooral de droge huid zalf, billencrème en lippenbalsem zijn een absolute hit hier in huis. Met onze eczeem- en extreem gevoelige huid reageren we overal goed op en zelfs de speciale producten voor Berg en Waterpokken hebben we gebruikt met geweldig resultaat. Hoe vaak ik haar wel niet de vraag heb gesteld wanneer ze alsje-, alsje-, alsjeblieft met zonnebrandcrème zou komen… Het is volgens mij alweer twee jaar geleden dat ze me vertelde dat ze ermee bezig was, maar dat het niet zo gemakkelijk is om zonnebrand op háár manier uit te brengen. Dat wil zeggen: voor de gevoelige huid, een Huid Allergie keurmerk en parfumvrij. Maar eindelijk is het moment daar!

Vanaf week 12, dat is in de week van 20 maart, zullen de Suncare producten van Dr. Leenarts te koop zijn. En ik spreek wel over suncare-producten in meervoud, maar het gaat hier slechts om één crème in drie verschillende maten tubes. Een grote verpakking, een middelgrote verpakking en een klein tubetje voor in de tas. De zonnebrandcrème is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen en Dr. Leenarts komt alleen met factor 30. Daar was ik iets verbaasd over. Waar is factor 50? Maar ze heeft daar een simpele verklaring voor: factor 30 beschermt voor 97% en factor 50 voor 98%. Dat scheelt dus maar 1% terwijl mensen bij factor 50 al snel denken ‘oh, factor 50! Ik heb wel even genoeg gesmeerd!’ Dat is dus absoluut niet het geval. Alleen factor 30, dus. En ook maar één tube voor het hele gezin. Ik vind het fantastisch.

2017-02-22 21.25.53

De suncare van Dr. Leenarts is vrij van nanodeeltjes, parabenen, wolalcoholen en geurstoffen. Ik kan dan ook met zekerheid zeggen dat dit dé zonnebrandcrème voor de gevoelige huidjes gaat zijn en dat ik flink ga inslaan voor als de zomer begint. Natuurlijk heb ik hem nog niet kunnen testen (halló slecht weer!), maar ik heb hem wel al even gesmeerd en gekeken naar hoe ik erop reageer met mijn eczeemhuid die het momenteel zwaar te verduren heeft met de zwangerschap en hormonen. De crème smeert direct goed uit, laat geen witte waas achter en voelt ietwat vet aan. Ideaal voor mensen met een extreem droge huid zoals ik. Ook het feit dat ‘ie direct goed intrekt en je je kind (en jijzelf…) niet met een wit gezicht hoeft te laten lopen vind ik een absolute pré. Natuurlijk gaat veiligheid voor alles maar hé, van zo’n witte waas wordt niemand gelukkig. Al met al reageer ik er goed op, zelfs op heftige eczeemplekken volgt geen reactie. Geen jeuk, geen roodheid, niks.

Zodra de zomer aanbreekt ga ik de zonnebrandcrème uitgebreid testen voor jullie en zal ik later nog mijn ervaringen met jullie gaan delen. Maar ik weet zeker dat er veel mensen net zo blij zijn als ik en ik kon daarom niet wachten om dit nieuws met jullie te delen. Fantastisch werk, Dr. Leenarts!

De suncare producten zijn vanaf week 12, de week van 20 maart, verkrijgbaar online, apotheken en bij filialen van Etos.

Share:

6 Reacties

 1. 23 februari 2017 / 08:08

  Oh super nieuws dit! Ik ga even vragen of familie het in de gaten wil houden en mij een exemplaar wil opsturen. Zonnecreme is hier niet aan te slepen dus wil wel een goede chemisch vrije!

 2. Laura
  23 februari 2017 / 09:23

  Goedemorgen, wat zullen de prijzen worden? Groetjes

  • Shirley
   Auteur
   23 februari 2017 / 09:36

   Bovenaan staat op de foto 5,25 🙂 Ik denk zelf dat dat voor het kleine tubetje is en verwacht dat de zonnebrandcrème in lijn ligt met haar overige producten, dus zo tussen de 10 en 15 euro. Zodra ik het weet zal ik het artikel gaan aanvullen 🙂

 3. Lotte
  23 februari 2017 / 20:26

  Geen wolalcoholen en geurstoffen Hebben de andere producten dat ook niet? Ik loop er namelijk vaak tegenaan dat iets wel parfumvrij is maar wel wolalcoholen bevat. En waar kun je het kopen? Online?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.