Roadtrip naar bestemming onbekend

Roadtrip naar bestemming onbekend

Opeens was het daar: srprs.me. Een fantastisch initiatief waarmee je op reis kunt met bestemming onbekend. Tot het moment dat je op het vliegveld staat, heb je geen flauw benul waar je naartoe gaat. Je krijgt een persoonlijke internetpagina waar je het weerbericht op kunt checken en waar een aftelklokje staat. That’s it. Je pakt je kleding naar aanleiding van het weer en daarna kun je niets anders doen dan gissen en naar het vliegveld vertrekken. Geen research, geen planningen maken, geen leuke shoptips vragen en opzoeken. Niks, noppes, nada. Geheel onvoorbereid ga jij op vakantie. En weet je? Dat lijkt me aan de ene kant heel vreemd, maar tegelijkertijd ook zo bevrijdend. Ik ben een tijd geleden naar New York geweest en had zó’n strakke planning, dat we ietwat gestrest door de stad liepen om alles maar af te kunnen vinken. De bedoeling van srprs.me is dat je de stad op je af laat komen. Dat je gewoon gaat lopen en gaat genieten van de omgeving. Dat je je tussen de locals bevindt en gewoon maar ergens gaat zitten om te eten. Of de mensen om je heen om tips gaat vragen als je er eenmaal bent. Ze hebben verschillende trips die je kunt boeken maar momenteel hebben ze ook iets nieuws in hun portfolio: de roadtrip. En die mogen wij, Raymond, Skyler ik, dit weekend gaan ervaren. We gaan op roadtrip met bestemming onbekend!

Onze aftelpagina is gemaakt en daarop zien we dat het op het moment van schrijven nog 2 dagen, 22 uur, 10 minuten 40 seconden duurt voordat wij de bestemming weten. We moeten zaterdag rond 10:45 uur klaarstaan en mogen dan kijken waar we naartoe gaan. Hoe? We hebben een kraskaart in de brievenbus gekregen en zodra de teller op 0 staat, kun je de code die je krast invoeren op de website. Eerder is niet mogelijk dus valsspelen kan niet. We weten alleen dat het 13-15 graden met wat regen wordt én dat het maximaal 250 kilometer rijden is. Dat kan dus Duitsland of België zijn, maar bijvoorbeeld ook Groningen, Utrecht of Zandvoort. Heel spannend en ook vooral heel gek. Want als we normaal een weekendje weg gaan? Dan zijn we voorbereid. Dan weet ik de winkelstraten te vinden, vraag ik tips voor leuke restaurants en hebben we toch wel een kleine planning. Nu dus helemaal niet.

Ik vond het concept srprs.me al enorm leuk en dat wordt met deze roadtripping-ervaring alleen maar leuker. Iets laagdrempeliger en daardoor ook meer geschikt voor ouders met (vooral kleine) kindjes. Geen uren onvoorbereid in het vliegtuig zitten maar maximaal drie uur rijden en een nieuwe omgeving kunnen verkennen. De prijzen zijn ook nog eens heel schappelijk (vanaf 50 euro per persoon) en je kunt zelfs beslissen om slechts 150 kilometer te hoeven rijden. Zo ben je er toch even uit en ervaar je alsnog het gevoel van bestemming onbekend.

Ik vind het heel gek dat ik dit weekend wegga maar nog niet weet waar naartoe. Alsof het helemaal niet echt is. En toch stappen we zaterdag in de auto en zijn we zondag weer thuis. De bestemming en ervaring? Daar lezen jullie later over!

Share:

6 Reacties

 1. 11 november 2015 / 14:52

  Wat leuk dat ze dit nu ook hebben, dat klinkt inderdaad ideaal voor gezinnen met kids. Veel plezier in elk geval!

 2. Cath
  11 november 2015 / 15:32

  Ik ben zo benieuwd waar jullie naartoe gaan! Zoals je weet zijn wij een paar weken terug ook via srprs.me op vakantie geweest en het was echt een hele toffe ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar.. hopelijk wordt jullie reisje naar bestemming onbekend net zo leuk!

 3. 11 november 2015 / 19:50

  ik wil dat zo graag een keer doen! Ik ben alleen net verhuisd en heb hier in de buurt (nog) geen oppas voor mijn katten. Maar staat zeker op mijn bucketlist. Veel plezier alvast!

 4. 12 november 2015 / 17:25

  Leuk zeg! Mijn vriendinnen hebben dit ook gedaan via srprs.me en die vlogen naar Warschau. Aan mij is dit niet besteed, ik weet liever wel waar ik heen ga alvorens er geld aan uit te geven.

 5. Lara
  13 november 2015 / 20:07

  Oh wat lijkt me dat vet zeg! Heerlijk er ff tussenuit en je bedenkt lekker ter plekke wat je kan gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.