(~215 B)
Happy December TAG

Happy December TAG

Tijd om het even gezellig over de decembermaanden te hebben! Dit weekend vieren de meeste mensen Sinterklaas, de Kerstboom wordt hier eerdaags opgezet, de cadeaus voor Kerst worden gekocht en daarna gaan we ons opmaken voor de jaarwisseling en kunnen we vol goede moed aan 2017 beginnen. Tijdens mijn Bloglovin-rondje stuitte ik op de websites van MamaMaai en Love4Pink op de Happy December tag. Ik ben er even voor gaan zitten en praat jullie bij over onze decembermaand!

Als je moet kiezen, Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw?
Laat ik beginnen met zeggen dat ik Oud & Nieuw echt helemáál niet leuk vind. Ik vind vuurwerk verschrikkelijk en we vieren het eigenlijk altijd thuis of bij familie, waardoor je stom zit te wachten tot het 00:00 uur is. Om vervolgens iedereen gelukkig nieuwjaar te wensen, waarbij zelfs buren die je eigenlijk nooit spreekt even komen buurten. Nu klink ik echt als een chagrijn, maar voor mij hoeft het dus allemaal niet zo. Het liefst duik ik dan ook gewoon om 22:00 uur naar bed, haha. Ik heb het eigenlijk nooit echt bijzonder gevonden. Als kind mocht je me dan ook gewoon laten slapen, lol.

schermafbeelding-2016-12-04-om-12-07-07

Oud & Nieuw 2014 & 2015.

Tussen Kerst en Sinterklaas twijfel ik een beetje. Kerst vieren wij al een aantal jaar ontzettend leuk met cadeaus en veel gezelligheid waardoor dat lange tijd met stipt op één stond. Maar nu Skyler in ons leven is en dit het eerste jaar was dat Skyler zich bewust werd van Sinterklaas, vind ik dat toch ook wel heel bijzonder. We hebben het het dit jaar nog niet heel groot gevierd en alleen wat leuke schoencadeautjes gedaan, maar ik denk dat het volgend jaar wel een heel happening gaat worden. Verheug me er nu al op! Kerst dus voor nu, en Sinterklaas hoogstwaarschijnlijk vanaf volgend jaar!

schermafbeelding-2016-12-04-om-12-19-25

Kerst 2013, Skyler 7 weken

Een surprise of een gedicht maken?
Laat mij maar schrijven! We hebben eigenlijk nooit thuis Sinterklaas gevierd met surprises en zijn na onze kindertijd overgestapt op Kerst, maar voor school moest ik wel regelmatig aan de knutsel. Wat vond ik dat lastig! Gedichtjes schrijven vind ik nog wel leuk maar heel creatief iets in elkaar knutselen was niet zo aan mij besteed.

Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?
Zoals ik al eerder zei vieren we Kerst heel uitgebreid en de mensen die mij al lang volgen herinneren zich wel de stapels cadeaus op de foto die ik steeds weer plaats. Samen met mijn ouders, Kees en Kitty (vrienden van mijn ouders en voelt als familie voor ons), mijn broertje, schoonzus en nichtje Beau, en Raymond en ik met Skyler, verzamelen we ons bij Kees en Kitty thuis op Tweede Kerstdag. Ieder gezin koopt voor iedereen cadeaus. Dus mijn ouders kopen voor iedereen, Kees en Kitty kopen voor iedereen, wij kopen voor iedereen en mijn broertje en schoonzusje kopen voor iedereen. Denk echt niet aan honderden euro’s hoor; ieder gezin heeft zo zijn eigen budget en we doen gewoon altijd wat goed voelt. Alle cadeaus worden op een hoop gegooid en de hele middag en begin van de avond zijn we gezellig aan het uitpakken, kletsen, eten en gewoon aan het genieten van het samenzijn. Kitty maakt altijd van alles wat qua eten, dingen die we gewoon kunnen pakken (we noemen het dan ook altijd ‘pak maar raak’-menu haha!) en tijdens het cadeautjes openen kunnen opeten. Heel gezellig, heel relaxt en heel fijn, dus.

Verantwoord of lekker dik verwennen?
Nou, de Kerstcadeaus zeggen wel genoeg. Wij doen niet echt aan bezuinigen deze maand, haha. Wel hebben we besloten om Sinterklaas dit jaar nog even uit te stellen. Skyler heeft drie keer zijn schoen gezet waarbij hij één keer een perspakketje, één keer een ToetToet auto en de laatste keer een iets groter cadeau kreeg. Voor nu vinden we dat wel even goed. Volgend jaar leeft het vast nog meer als hij op school zit en vinden we het een mooi moment om echt te starten met pakjesavond. Met Kerst zal Skyler ook weer een hoop krijgen (van ieder gezin dus iets, haha) en dus hebben we deze keuze voor nu heel bewust gemaakt.

Qua eten doen we ook niet aan verantwoord. Kruidnoten, chocola en dus uitgebreid eten met Kerst vinden wij helemaal prima. Eerste Kerstdag zijn we vaak lekker thuis en proberen we ’s avonds lekker uitgebreid eten op tafel te zetten. Qua snoep is Skyler gelukkig niet zo snoeper en je maakt hem niet zo blij met chocola, maar als hij wat wil dan mag hij dat gewoon.

Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?
Nee, eigenlijk niet! Ik denk daar niet zo snel aan, eerlijk gezegd. Ik bestel veel online en ga eerdaags gewoon naar het winkelcentrum om de cadeaus voor iedereen aan te schaffen. Ik ben er zeker niet op tegen, maar het zit niet echt in mijn systeem.

Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?
Hmm, ik denk eigenlijk helemaal niks. We vierden Sinterklaas altijd uitgebreid tot het moment kwam dat we niet meer geloofden en we over gingen op Kerst. Dit is alweer een aantal jaar zo en de traditie is nu ook door ons opgepakt door dit lekker zo te blijven vieren. Eerste Kerstdag heel relaxt thuis en Tweede Kerstdag dus naar familie. Oud & Nieuw was toen ik thuis woonde ook niet heel bijzonder. Gewoon chill thuis of bij familie en zo ‘vieren’ we het nu nog steeds.

We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zoveel met Kerstversiering had maar nu we in Aalsmeer wonen en echt een huis hebben dat we fantastisch vinden, gaan er deuren voor me open haha. Ik kan niet wachten om de Kerstboom op te zetten en gebruik daarbij heel veel lichtjes en ballen. Bovendien hebben we een lichtslinger voor het raam in de keuken. We houden het bescheiden met deze twee dingen. Voor de rest branden we lekker veel kaarsjes, maar dat doen we altijd wel tijdens de donkere wintermaanden. Skyler heeft nu wel een foeilelijke kleine sneeuwman die licht geeft, maar die zetten we gewoon gezellig aan, haha.

schermafbeelding-2016-12-04-om-12-12-55

De kerstboom vorig jaar!

UglyXmassweather of glitterjurk?
Zoals ik al vertelde vieren we alles heel relaxt, maar ik doe met Kerst wel altijd wat leuks aan. Zo heb ik een gouden paillettenblazer, maar ik wil me ook nog weleens hullen in een mooi jurkje. Dit jaar wordt het hoogstwaarschijnlijk mijn black dress van Asos, en anders ga ik gewoon voor een zwarte jeans met een leuke trui. Geen foute Kersttrui, daar hou ik niet van!

Heb je een echte kerstboom in huis?
Nee! We kochten een aantal jaar geleden een heel mooie grote neppe Kerstboom in de sale bij het tuincentrum (dag na Kerst, lol) en die zetten we eigenlijk altijd op. We hebben één keer nog een echte boom gehad, maar zijn voor nu helemaal tevreden met onze mooie nepperd!

schermafbeelding-2016-12-04-om-12-16-27

Kerst 2014, Skyler een jaar.

Driegangendiner, gourmetten of uit eten?
Als ik echt moet kiezen ga ik het liefst voor gourmetten. Ik vind uit eten tijdens Kerst vaak niet zo leuk en ben dan toch liever thuis. Knus, bij de Kerstboom! Vaak hebben we op Eerste Kerstdag van die heerlijke Kerstmaaltijden van AH die ze verkopen. Lekker alles kant en klaar de oven in schuiven. Bij Kitty eten we dus van alles wat. Maar ik vind gourmetten altijd zó leuk en zit er aan te denken om dat deze Kerst weer te doen, zo samen met zijn drietjes. Echter vind ik het altijd zo’n rommel en stank geven… Enige nadeel! Maar het liefst dus gourmetten. Stankvrij, als het even kan!

Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?
Tot vorig jaar bleef ik steevast Kerstkaarten schrijven en versturen want ik baal er zo van dat iedereen zo onpersoonlijk over gaat op berichten via social media en de app… Maar wat ik dit jaar ga doen weet ik nog niet. Als ik tientallen kaarten schrijf en ik niks terug krijg vind ik het ook niet leuk. Ja, zo iemand ben ik: ik wil ook kaarten terug. Haha! Wie weet stap ik dit jaar wel van mijn geloof en stuur ik niks meer. Ik weet het nog niet zo goed!

Wat is je beste kerst of oud/nieuwjaarsherinnering?
Hmm, ik heb niet echt een beste herinnering, maar vind Kerst gewoon ieder jaar heel leuk. Misschien drie jaar geleden, de eerste Kerst met Skyler en nichtje Beau erbij. Dat voelde wel heel compleet allemaal!

schermafbeelding-2016-12-04-om-12-07-22

Je moet kiezen; Chocoladeletter of een oliebol
Dan ga ik toch voor de chocoladeletter! Ik vind een oliebol wel lekker (warm en krokante buitenkant!), maar kies liever voor een berlinerbol (zo slecht…) of een appelbeignet!

Goede voornemens voor 2017?
Een gezond kindje ter wereld brengen, daar intens van genieten, nog even veel qualitytime met Skyler alleen en daarna hopelijk een goede balans tussen het gezinsleven en mijn werk. Dat mijn site maar heel groot mag worden, ik daar dagelijks van kan genieten en uiteindelijk lekker in mijn vel zit. Oh, en mezelf niet vergeten. Ik zal later nog uitgebreid ingaan op mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 1. Naomi
  4 december 2016 / 13:56

  Als je na het gourmetten een pan met (schoonmaak)azijn en water op een laag vuurtje, dan is je huis twee uur later stankvrij. Zelfs de gordijnen stinken dan niet meer! Wij gourmetten altijd met de buren van mijn ouders en hun kinderen (en kleinkinderen). Inmiddels zitten we op 27 (!) man, dus het past niet meer… nu dus voor het eerst in meer dan 25 jaar een ander soort kerst. Vast ook heel leuk

 2. Sabien
  4 december 2016 / 14:56

  Leuke tag! Ik denk dat ons kind precies dezelfde oerlelijke sneeuwman heeft kregen om dit jaar ‘gezellig’ neer te zetten, hahaha!

 3. 4 december 2016 / 15:18

  Jep, nog eentje dus die niks met oud en nieuw heeft. Ik ben ook super benieuwd naar jullie tweede kindje, een mooier voornemen kan je niet hebben denk ik. Die foto van Skyler voor de kerstboom, smeltmomentje hoor.
  De tag heb ik trouwens samen met Love4pink gemaakt. Denk dat ze het wel super leuk vindt als je haar ook zou noemen 😉 liefs

 4. Cindy
  4 december 2016 / 16:43

  Vroeger vond ik O&N helemaal geweldig, vanwege het stappen tot heel vroeg in de ochtend. Nu weet ik niet zo wat ik er van vind, het wordt de eerste keer met Mels, dus om andere redenen spannend (schrikt hij niet van het vuurwerk? Is het niet te lawaaiig voor hem? etc). Ik sta te popelen om de kerstboom te zetten, op een verhoging overigens, want we hebben een miniboompje dit jaar van 1.50m hoog en die valt anders niet zo op. Ook hier geen foute kersttruien trouwens, wel voor de kleine man, maar voor onszelf niet. Verder 2e kerstdag heerlijk thuis en gewoon iets afhalen. Lekker makkelijk!

 5. Nicole
  4 december 2016 / 20:34

  Pannetje wasverzachter ala Roy Donders doet heel goed zijn werk! Daarmee wordt het gourmetten een stuk leuker!

 6. Arina
  4 december 2016 / 21:03

  Leuke tag! Ik ben echt helemaal wild van kerst en heb dus echt niks met sinterklaas, maar daar zal over een aantal jaar ook wel verandering komen. Oud en nieuw vind ik ook leuk, maar dat komt omdat we oudjaarsdag altijd gezellig met de vrienden door brengen, spelletjes doen, carbid schieten en lekker eten 🙂

 7. 5 december 2016 / 12:34

  Wat leuk om te lezen! Ik vond Oud & Nieuw vroeger heel leuk, maar tegenwoordig vind ik het minder leuk. Ik krijg altijd het gevoel dat je iets speciaals moet doen terwijl ik het prima vind om lekker thuis te zijn met wat vrienden.

 8. Nadia
  5 december 2016 / 12:43

  Wat een leuke tag!

 9. 5 december 2016 / 16:16

  vroegah oud en nieuw helemaal gaaf maar nu brrrr klere klappen hierzo hahaha, sinterklaas vieren we niet, en kerst kopen we lekker kado’s 😀 ik zelf heb niet zoveel met kerst dat weet je maar voor de meiden pak ik lekker uit 😉 en als we visite hebben of ergens kerst vieren kleed ik me leuk en netjes aan maar als we het thuis vieren is het gewoon lekker in me kloffie hoor 😀
  leuke tag en neem hem van je over 😉

 10. 5 december 2016 / 22:46

  Leuk dat je de tag overgenomen hebt! En leuk om je antwoorden te lezen, Je zoontje is echt een schatje! Nog zo’n knapperd onderweg begrijp ik, wat leuk. Nou hele fijne feestdagen!! X

 11. Ingrid
  6 december 2016 / 02:40

  Zo herkenbaar, oud&nieuw vind ik niets aan, al jaren werkt Wilco dan. Dan dat vreselijke geknal en bange honden, nee bedankt!
  En Kerst vierden we vorig kaar samen met hapjes in huispak super chill! Dit jaar weer 😉
  En die kerstkaarten gaan hier alleen nog naar echte vrienden, dan blijft er klein clubje over en kan het gewoon niet laten die te sturen:) x

 12. 16 december 2016 / 15:48

  Erg leuk om te lezen! Ik heb hem toevallig ook net ingevuld. Ik vind jullie boom echt heel mooi!

Secured By miniOrange