(~215 B)
Doorslaapnachten dankzij visolie

Doorslaapnachten dankzij visolie

Is het de goden verzoeken door er nu al over te schrijven? Ik hoop, met heel mijn hart, van niet. We hebben namelijk goede nachten! En dan niet zomaar goede nachten maar echt, echt, echt goede nachten. Doorslaapnachten, wel te verstaan. Nachten waarin we er niet meer uit hoeven voor Skyler. Of heel soms maar één of twee keer omdat meneertje zijn speen kwijt is. Hoe dan ook: we slapen! En dat is een blog waard, toch?

Na de ingreep bij de KNO-arts waarbij Skylers neusamandelen werden verwijderd en hij buisjes in zijn oren kreeg, gingen de nachten langzaamaan beter. Het werd rustiger en op een gegeven moment sliep Skyler door. Helaas was dat van korte duur. Alhoewel ik zeker weet dat de ingreep geholpen heeft (hij had immers vocht achter zijn oren dat het slapen pijnlijk kan maken) en hij nu veel minder vaak ziek is (hoera voor dat!), is er ook iets anders in het spel: Skyler reageert heel heftig op veranderingen en verwerkt dit in zijn slaap. Hij is onrustig, vaak wakker, paniekerig en totaal niet uitgerust als hij wakker is. We gingen dus de ellende weer in toen de verhuizing voor de deur stond. Naar opa en oma, naar een compleet nieuw huis, weer een nacht naar opa en oma. Skyler was compleet van de kaart en dat resulteerde in verschrikkelijke nachten. Zes keer eruit was eerder regel dan uitzondering en halverwege de nacht belandde hij toch weer bij ons zodat we nog enigszins onze ogen konden sluiten. Het was zelfs zo erg, dat ik begin november op het punt van instorten stond. Ik was echt aan het einde van mijn latijn. Slaap is echt zo belangrijk om goed te functioneren en dat besef je je pas als je slaapritme al tijden verstoord is. Anyway: met een flinke waarschuwing op zak moest er iets veranderen. En toen kwam het blog van Manon online over visoliecapsules. Onder het mom ‘baat het niet, dan schaadt het niet, pakte ik direct de auto naar de natuurwinkel om visoliecapsules aan te schaffen.

Uiteindelijk kwam ik thuis met een potje visoliecapsules die de verkoopster me aanraadde en gaf deze iedere avond aan Skyler. Na twee weken zag ik totaal geen verschil. In tegenstelling tot een vriendin, die in hetzelfde schuitje zit met haar zoontje. Zij had echter een andere variant, waarin ook teunisbloemolie verwerkt zit. Na twee weken was het verschil bij haar aanzienlijk en diezelfde avond bestelde ik die capsules online. De volgende dag kwamen ze binnen en begon ik aan dit doosje. We zijn nu bijna drie weken verder en ik kan je vertellen; het helpt. Het helpt echt. Van de drie weken hebben we zo’n twee weken doorgeslapen. De andere week was het misschien één of twee keer eruit. Van deze drie weken is hij misschien nog drie keer ’s nachts tussen ons in beland en zelfs het naar bed brengen is absoluut geen gevecht meer. Ik heb een totaal ander kind. En Skyler heeft een compleet andere moeder. Relaxter, meer uitgeslapen en daardoor toch wat beter gehumeurd. Skyler gaat rond half 8/8 uur naar bed en wordt dan vaak rond half 7 wakker. Soms 6 uur, soms zelfs pas 8 uur.

Laat ik voorop stellen dat ik niet ga roepen dat Skyler extreem druk is of misschien wel ADHD heeft. Dat is voor mijn gevoel totaal niet aan de orde. Wat we wél merken, is dat hij ’s nachts gewoon enorm onrustig is. Tot het paniekerige aan toe. Toen ik het blog van Manon las én ging Googlen en op wat artikelen stuitte dat visolie zou werken bij onrustige kindjes, wist ik dan ook dat ik het een kans wilde geven. Vooral omdat we de wanhoop nabij waren en ik echt niet meer kon. Dat de resultaten zó perfect zouden zijn, had ik nooit voor mogelijk gehouden. En nog even over de vriendin: ook zij heeft nu een kindje dat doorslaapt en alleen nog maar rommelig slaapt als hij ziek of verkouden is. Maar hé, dat gebeurt bij de goede slapers ook.

Ik wil echt niet te vroeg gaan juichen maar dit is zo bizar, dat het het delen waard is. Dit kán geen toeval zijn en heeft wel degelijk te maken met de visolie in combinatie met teunisbloemolie. Het fijne van deze ampullen vind ik dat het totaal niet schadelijk is, geheel natuurlijke ingrediënten bevat en toch zo’n opmerkelijk groot verschil veroorzaken. Wij zijn blij, heel blij. En vooral veel meer uitgerust. Tijd om het volgende doosje aan te schaffen…

Wil ik alleen nog wat dingetjes op een rij zetten waarbij wij het meeste resultaat merken:

– Het gaat om de Eye Q baby-ampullen, tot een leeftijd van 36 maanden. Deze bevat teunisbloemolie en de anderen hadden bij ons geen effect.
– We geven het Skyler met zijn toetje. Mengen door het gehele bakje werkte hier niet; gewoon het ampul uitknijpen op een lepel, mengen met het toetje en geven. Daarna eet Skyler gewoon zelf de rest van zijn bakje leeg.
– Skyler neemt het moeiteloos en het lijkt dan ook niet dat hij last heeft van de smaak.
– Geef het in ieder geval vier weken. Wij zagen na een week al bizar goed resultaat, maar sommige kindjes moeten er misschien iets langer aan wennen.

Ik hoop van harte dat het zo goed blijft gaan want ik ben erachter dat je wel kan functioneren op weinig slaap, maar dat er ook echt grenzen zijn. En daar word je geen leuker en beter mens van. Ik hoop van harte dat ik mensen kan helpen met deze tip en wil ook Manon bedanken voor het delen van haar ervaring. Hoop dat mijn woorden weer van betekenis zijn voor anderen!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

66 Reacties

 1. 20 december 2015 / 12:55

  Woehoeeee!!! Wat fijn!!! Wij zitten ook aan ons 2e doosje capsules en we zijn niet van plan te stoppen haha.

 2. 20 december 2015 / 14:32

  Super fijn zeg! Hier een kind wat niet zo onrustig slaapt maar ook te weinig omega 3 binnen krijgt, ga toch ook maar eens kijken wat het voor ons kan doen.

 3. Monika
  20 december 2015 / 15:02

  *gaat bestellen…*

  Onze dochter is nu 13 mnd en tot voor kort nog gemiddeld 6-8 keer per nacht wakker. Het lijkt nu richting de 4/5 keer te gaan, maar dat is nog steeds killing. Ik hoop dat dit ook voor ons een wondermiddel gaat zijn (zo ja stuur ik je een bloemetje!)

 4. Janke
  20 december 2015 / 15:23

  Wat goed dat je dit deelt. Ik heb ook het verhaal van Manon gelezen. Na het verhaal van manon zijn wij ook begonnen met de omega olie omdat onze dochter na 13 maanden nog geen nacht had doorgeslapen en vooral heel onrustig was. Inmiddels gebruiken wij de omega olie bijna 4 weken en zins 2 weken slaapt ze gewoon door. Soms mogen we nog 1 of 2 keer naar haar toe maar dat is beter dan gemiddeld 8 keer per nacht. Wij zullen ook zeker niet stoppen want wij geloven erin dat het werkt!

 5. 20 december 2015 / 16:00

  Wauw wat super fijn! Dat hier nog niet meer bekend over is…

 6. Marieke
  20 december 2015 / 16:36

  Wauw! Ik denk dat ik dat ook ga proberen. Ons zoontje van 1.5 slaapt ook bijna nooit meer door en is heel onrustig s nachts. Bedankt voor de tip!

 7. 20 december 2015 / 18:15

  Wauw Shirley!! Wat ben ik blij voor jullie. Ik ga ze ook kopen. Het gaat lang niet slecht, maar kan beter.

  Lekker slapen, jullie 😉

 8. 20 december 2015 / 21:46

  Wat een fijn bericht!! Eindelijk een goede nachtrust, wat moet dat heerlijk zijn voor jullie!!

 9. 20 december 2015 / 22:04

  Wat fijn Shirley! En dit is dus precies ook hetgeen waarom ik blogs zo fijn vind: het is een top platform om dit soort ervaringen te delen. Wie weet hoeveel andere moeders jij hiermee weer verder helpt?! Zelfde geldt voor Manon haar blog. Iedereen zou van zulke producten moeten weten!
  Hé en zelfs als het straks minder goed gaat werken (denk het niet hoor, het werkt nú al goed en zulke dingen gaan alleen maar beter werken vaak!) jullie zitten nu in een positieve, opwaartse spiraal en als deze nachten automatisme worden voor Skyler, zal het vast goed blijven gaan!

 10. Amanda
  21 december 2015 / 07:49

  Hier ook een blije moeder!!! Ook ik ben na het lezen van de blogpost van Manon naar de Tuinen gegaan en merkte gewoon na 3 nachten al verschil!!!! Mijn zoontje die bijna 2,5 jaar niet heeft doorgeslapen, slaapt nu gewoon van 1900 tot 0700 door!! Ik heb voor de grap is 2 dagen niet gegeven en het was gelijk drama. Dus het werkt echt

  • Shirley
   Auteur
   21 december 2015 / 09:33

   Wauw, wat goed!

   • 21 december 2015 / 10:17

    Is toch gewoon “bizar” dat zo’n miniscuul beetje olie zorgt voor zoveel meer rust! Ik vind het nog steeds gek maar echt zo fijn!

    • Shirley
     Auteur
     21 december 2015 / 11:02

     Wat ik vooral gek vind is dat er voor de rest niks over bekend is, dat we er niks over horen. Het schijnt toch van grote invloed te zijn…

     • Amanda
      21 december 2015 / 14:40

      Ja precies! Hier moet veel meer over bekend worden!

     • Carina
      22 december 2015 / 12:40

      Dat er weinig over bekend is, komt deels doordat er bij kleine kinderen vrij weinig getest mag worden (ethische en gezondheidsredenen). Er is wel veel over bekend bij volwassenen dacht ik? En daarnaast is het geen geregistreerd geneesmiddel maar een voedingssupplement en daarom onbelangrijk voor grote farmaceutische bedrijven om erin te investeren. Het is niet patenteerbaar en dus levert het vaak geen winst op.

  • Monika
   21 december 2015 / 20:15

   Geweldig! Ik lig echt bij de brievenbus te wachten nu…….

 11. Mirjam
  21 december 2015 / 08:45

  Wauwww!super fijn voor jullie!

  Ik ga het ook proberen, merk je overdag ook verschil of echt alleen de nachten?

  • Shirley
   Auteur
   21 december 2015 / 09:33

   Skyler is wel een stukje rustiger 🙂 Echt slapen overdag doet ‘ie niet meer, alleen op het kinderdagverblijf en soms eens een uurtje in de kinderwagen of auto. Maar ’s nachts is het voor ons echt opmerkelijk!

   • Mirjam
    21 december 2015 / 10:58

    Echt zo fijn voor jullie! Ik ga ook een ritje naar de tuinen maken straks 🙂

 12. 21 december 2015 / 11:16

  Wat heerlijk dat de visolie helpt! Ik kan me zo voorstellen dat dit je ‘laatste hoop’ is geweest ofzo als je al zolang zó verschrikkelijk rot hebt geslapen! Gelukkig hebben wij geen hulpmiddelen nodig, maar als het ooit wel zo zou zijn dan weet ik in ieder geval wat ik moet halen.

  • Amanda
   21 december 2015 / 14:44

   Het mooie is dat het niet alleen voor het doorslapen is hè ;-). In de olie zit zoveel goeds

 13. Meike
  21 december 2015 / 12:32

  Wat grappig. Na het lezen van de blog van Manon heb ik ook visolie aangeschaft, alleen een andere variant. We merken dat de nachten wel iets rustiger worden, maar nog helemaal perfect. Vanmiddag toch maar even naar De Tuinen toe om de Eye Q te gaan halen, want ik wil ook graag weer eens doorslapen!

 14. Annabel
  21 december 2015 / 15:52

  Ahh dat ga ik ook kopen als wij straks terug in NL zijn! Hier nu 9 maanden oud en op een goeie nacht 2 x er uit en op een slechte nacht 5 x. Bedankt voor het delen van je tip!

 15. Eva
  21 december 2015 / 16:40

  Wat fijn!!! Dat het eigenlijk zo ‘simpel’ kan zijn hè. Ik gebruikte ook regelmatig een poeder wat ik in warm water of melk kon doen met valeriaan. Het hielp mij ook. Nu ik zwanger ben mag ik het helaas niet. Ik merk dat ik s nachts ook vaak onrustig ben door indrukken van de dag. Droom ook veel. Kan me voorstellen dat het voor een kindje beangstigend is.

 16. 22 december 2015 / 11:22

  Wow, wij hebben een doorslaper maar deze tip gaat zeker in het archief! Wat fijn voor jullie dat Skyler er zo’n baat bij heeft!

 17. 22 december 2015 / 15:42

  ZO fijn voor je dat dit dus echt lijkt te helpen en de nachten eindelijk wat rustiger zijn. Kan me voorstellen dat je aan het eind van je latijn was. Ik heb zelf ook lang slaapproblemen gehad, en uiteindelijk breekt dat gewoon echt op. Ik duim voor je dat het doorzet en de nachten zo goed blijven:)! Het is voor mij een goede tip die ik zeker ga onthouden voor als onze kleine man er straks is.

 18. Selina
  22 december 2015 / 16:55

  Ik heb het juist met mijn dochter die overdag er druk is … is er pook een variant voor 4 jarige?

  • Shirley
   Auteur
   22 december 2015 / 18:18

   Even informeren bij een natuurwinkel, is er wel 🙂

 19. Flore
  22 december 2015 / 22:32

  Heb het vandaag ook gekocht, direct de verkoopster gewaarschuwd voor een strormloop
  Ben erg benieuwd naar het effect!

 20. Angelique
  24 december 2015 / 07:53

  Gelijk gehaald toen ik dit had gelezen. Resultaat: doorslapen 2/2…. En die doorslaapnachten hadden we al maanden niet meer gehad. Overdag ook een middagslaapje van 3!!! Uur.

  Vind het heel bijzonder! Gisteren dacht ik nog dat het toeval was maar dit is al bijna geen toeval meer te noemen!

  • Shirley
   Auteur
   24 december 2015 / 08:40

   Hoera!

   • Mirjam
    24 december 2015 / 13:50

    Hier dus ook!!! En nog maar net begonnen, misschien gaat hij na een week zelfs uitslapen 😉 6 uur is nog wel vroeg maar een nacht doorslapen is ook al heeeeeeel fijn!!

    • Angelique
     4 januari 2016 / 20:41

     Nog even een update. Het is geen wondermiddel want als er iets aan de hand is wordt meneertje nog steeds wakker. Maar goed, hoektanden, de buikpijn daarvan en virussen die rondwaren maken het ook geen heel representatief jaargetijde om dit uit te testen. Mijn kind slaapt beter en ik blijf het zeker gebruiken. Wel wil ik op zoek naar een goedkopere variant want 24 euro per maand is wel erg prijzig. Hopelijk is er een goed alternatief te vinden.

     • Shirley
      Auteur
      4 januari 2016 / 21:04

      Ja, het helpt ook niet tegen kwaaltjes haha. Kindjes die van zichzelf goed slapen worden daar ook allemaal wel wakker van… 🙂 wat betreft alternatief: 24 euro is prijzig maar niet als ik daardoor doorslaap. Daar heb ik wel 100 euro voor over, haha!

 21. Sharon
  26 december 2015 / 19:00

  Wow wat een tip! Dus niet bij de Tuinen te verkrijgen? Alleen online?

  • Shirley
   Auteur
   26 december 2015 / 20:54

   Nee hoor, ook bij de Tuinen 🙂

   • Sharon
    27 december 2015 / 15:33

    Ok top dankje, ons zoontje is bijna een jaar en heeft ook nog nooit doorgeslapen, op dit moment zo’n 5-6 x eruit snachts dus ik ga het zeker proberen.

 22. Sandra
  29 december 2015 / 18:23

  Ook vandaag de ampullen ontvangen aangezien onze dochter van 18 maanden het nu al zo’n 8 weken nodig vind om s’nachts zo’n 3 a 4 keer te gaan huilen. Heeft ze voorheen nooit gedaan! Hoe gaat het nu met je zoontje Shirley?

  • Shirley
   Auteur
   29 december 2015 / 19:37

   Skyler slaapt nog steeds prima 🙂 hier en daar een uitzondering maar gigantische sprongen sinds de ampullen 🙂

 23. Monika
  31 december 2015 / 19:33

  OMG… al direct een enorme verbetering; 1-3x wakker nog, maar dat is geen 6-8x meer en ze slaapt soms tot 9 uur door…. :-O Kan geen toeval zijn!

 24. Judith
  2 januari 2016 / 22:57

  Dank je voor de tip, vandaag voor het eerst gegeven en ben erg benieuwd hoe het de komende tijd zal gaan.

 25. Ilse
  4 januari 2016 / 21:48

  Super bedankt voor de tip! Ik durf het nog haast nog te geloven, maar onze zoon slaapt na een jaar van gebroken nachten eindelijk weer door. Wat heerlijk!

 26. Judith
  7 januari 2016 / 13:34

  Wauw!! Je weet niet half hoe dankbaar ik je ben voor de tip! Eindelijk, na 10 maanden hebben we 2 nachten door kunnen slapen. Wat voelt dat heerlijk!
  Ook ik durf het bijna niet te geloven, en hoop echt heel hard dat dit zo door blijft gaan.

  Dank je, dank je, dank je!!

 27. Antoinette
  9 januari 2016 / 16:35

  Hier ook al meteen verschil na het gebruiken. Doorgeslapen 2 vd 3 nachten. Andere nach mogelijk wakker geworden door ons ander kindje die huilde.
  Ik hoop dat mn meisje dit vast houdt…. ben iig super blij met deze 2nachten! Heerlijk. Bedankt voor de tip!

 28. Suzanne
  10 januari 2016 / 01:39

  Super dat werkt. Welke site is het online te bestellen.
  Kheb hier een zoontje van ander half die snachts heel inrustig is en alleen bij mij in bed wil slapen.

 29. carmen
  11 januari 2016 / 13:47

  Mama,s werkt het echt !!!!!
  Ook mijn zoontje van 15 maanden slaapt heel slecht… wij hebben vanaf dag 1 ook geen nacht meer doorgeslapen ik en mijn man zijn ook kapot…
  Wij weten het anders ook niet meer om ons klein mannetje te helpen in de nacht. We hebben ook echt alles geprobeerd en niks helpt!!!

  • Shirley
   Auteur
   11 januari 2016 / 15:58

   Hier werkt het nog steeds heel goed 🙂 mits er natuurlijk geen medische reden achter zit.

 30. tan
  12 januari 2016 / 17:05

  Ok na 2.5 jaar nog bijna geen nacht doorgeslapen te hebben of zonder peuter naast mij en man op de bank (laatste half jaar iedere nacht) vandaag heel hard naar de tuinen gefietst en dit gehaald. Ik hoop op een wonder! In ieder geval is er weer hoop…..

 31. Wendy
  14 januari 2016 / 16:55

  Vandaag gekocht, ik hoop het echt zo! Ook al zou het maar de helft beter worden.

 32. Flore
  15 januari 2016 / 09:43

  Heel benieuwd of het gaat werken! Maar bovenstaande reacties klinken veelbelovend. Mijn dochtertje is nu flink verkouden maar ik ga vandaag toch met de ampullen beginnen. Hoop dat ze niet meer zo onrustig slaapt want nu merk je echt dat ze ’s nachts alle indrukken van de dag moet verwerken en ook regelmatig daarvan wakker wordt.

  • Shirley
   Auteur
   15 januari 2016 / 09:52

   Skyler is nu ook verkouden en wordt toch wel weer wakker. Maar ja, welk kindje niet dat verkouden is? Tijdens ‘normale’ omstandigheden gaan de nachten prima 🙂

   • Flore
    17 februari 2016 / 14:27

    Ja hier werkt het ook echt! Ben nu een ruime maand verder en als ze niet verkouden is slaapt ze prima. Van 7 tot 7 of langer, heel blij mee! Hier in Den Bosch Erica (natuurvoedingwinkel) verkopen ze de capsules ook dus dat scheelt me weer een stukje lopen naar De Tuinen. Bedankt voor de tip!

 33. Maria
  15 januari 2016 / 21:02

  Wauw. Ik help je hopen!!
  Mijn kindjes slapen over het algemeen goed maar er zitten dan ook wel eens gebroken nachten bij… en inderdaad.. slaap is zo belangrijk. Dus echt petje af dat je überhaupt al zo lang je rug recht hebt gehouden!!

 34. tan
  18 januari 2016 / 10:33

  Nu na 6 dagen nog geen verschil helaas. Ik hoop nog steeds dat het uiteindelijk wel gaat werken. Maar maakt het nog uit op welk moment van de dag het toegediend wordt? Ik geef het nu eind van de middag met een beetje honing omdat hij daar zo dol op is. Maar misschien is de ochtend beter zodat het langer in kan werken?

  • Shirley
   Auteur
   18 januari 2016 / 12:10

   Ik geef het zelf na het avondeten, met zijn toetje. De eerste hap is tegelijk met de uitgeknepen vloeistof. Ik meng het dus niet met zijn toetje zelf, maar geef het met de eerste hap mee. Misschien dat je dat nog eens kunt proberen 🙂 En vervang de honing eens door yoghurt of vla!

 35. tan
  18 januari 2016 / 17:30

  Ik geef het ook op 1 lepel dus hij krijgt wel alles binnen. Maar misschien inderdaad nog vervangen voor vla al is hij daar niet dol op en wel op honing haha. Ik blijf hoop houden al had ik wel op een wonder gehoopt hihi. Wie weet iets meer tijd nodig.

  • Shirley
   Auteur
   18 januari 2016 / 18:12

   Het zal zeker niet bij ieder kindje het antwoord zijn 🙂

 36. anne
  19 januari 2016 / 13:42

  Hier helaas na twee weken ook geen enkele verbetering. Had er zo op gehoopt!!

  • Shirley
   Auteur
   19 januari 2016 / 15:39

   Heb je de variant van Eye Q met teunisbloemolie? Zo nee: die proberen. Zo ja: helaas 🙁 Het zal ook zeker niet bij ieder kindje het antwoord zijn…

 37. Anne
  21 januari 2016 / 08:42

  Ja, na het lezen van jouw verhaal meteen gekocht. Is voor ieder kindje idd verschillend, maar had na het lezen van jouw ervaringen echt een beetje m’n hoop op dit middel gevestigd. We blijven zoeken

 38. Annemiek
  4 februari 2016 / 18:09

  Wat kun je gaan gebruiken als je kind ouder is dan 36 maanden?

  • Shirley
   Auteur
   4 februari 2016 / 19:11

   Even op zoek naar visolie en teunisbloemolie voor oudere kindjes. Volgens mij ook dit merk 🙂

 39. Ayorey
  12 januari 2020 / 18:56

  Ohh wat ben ik blij dat ik dit blogstuk heb gevonden! Heb een zoontje van 1 jaar 3 maanden die nu 2x in de nacht (minimaal) wakker wordt joh… Ik ga dit product ook maar even een kans geven… Dankjewel voor jouw tip!

 40. Madelon
  25 juli 2020 / 10:59

  Hoii!
  Ruim anderhalf jaar drama gehad met mijn dochtertje (zij is ondertussen 3,5 jaar) met inslapen en doorslapen. Voornamelijk het inslapen was dramatisch; soms wel tot 12 uur savonds huilen en niks hielp… vorige week ben ik op je blog terecht gekomen en ik heb direct de liquid gehaald bij de da. Na 4 dagen geven merkte ik al verbetering. Tot mijn grote verbazing slaapt ze vrijwel direct zodra ze in bed ligt en slaapt goed door! Ik was aan het einde van mijn latijn en zat met me handen in het haar. Ik ben ontzettend blij dat ik jouw blog heb gelezen en dat het zo fantastisch werkt. Hartstikke bedankt voor het delen!

Secured By miniOrange