(~215 B)
Mommy’s boekenhoek: aankleden

Mommy’s boekenhoek: aankleden

Het is vaak een van de eerste dingen waar je aan denkt als je zwanger bent: o, fijn babykleertjes kopen! En dat is ook heel fijn. En baby’s aankleden is ook heel fijn, hoewel ze niet altijd meewerken. Maar in elk geval kun jij zelf bedenken wat je ze aantrekt. Maar dan! Is je baby veranderd in een peuter met een eigen wil. En dan kan je ze niet meer zomaar alles aantrekken…. Hieronder wat boekjes over kleding en aankleden!

Kleertjes aan van Amélie Graux is een schattig kartonnen voelboekje met eenvoudige afbeeldingen van kleren voor een baby. Je kindje kan in dit boek allerlei verschillende soorten kleertjes voelen, zoals een truitje of een veter.

9200000009984106_3Ook heel schattig (vooral voor de meiden) is Lulu’s kleertjes van Camilla Reid. Ook dit is een voelboekje, voel bijvoorbeeld de badjas of de zwembandjes, maar ook de rits van het jasje van Lulu kan open en dicht worden getrokken.

1001004006404912

En dan…. Nee! Ik wil me niet aankleden van Camille Dubois.  Chloé moet naar de crѐche en dus snel aangekleed worden door mama. Maar Chloé wil heel andere kleertjes aan dan mama heeft uitgekozen… Herkenbaar?

Tot slot het hilarische prentenboek De eend van Jules van Annemie Berebrouckx. Jules is hartstikke blij met zijn nieuwe trui met een mooie eend voorop. Hij doet de trui de volgende dag aan naar school. Maar dan… is de eend verdwenen! Waar is die nou gebleven? Kijk hier voor het filmpje en lach mee!

Veel leesplezier!

bc-20080805155230

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 23 april 2014 / 20:17

  Die eerste klinkt echt zo leuk! Dochterlief is gek op voelboekjes 🙂

 2. Laura
  23 april 2014 / 21:26

  Die eerste hebben wij in huis van de bibliotheek, die is erg leuk inderdaad! Ze hebben er ook andere versies van.

  • 23 april 2014 / 23:19

   Ja, zij maakte ook zo’n boekje over o.a. eten. Ik vind ze heel schattig 🙂

 3. MARIJKE
  24 april 2014 / 20:13

  Ja, aankleden hoe essentieel voor baby’s en alle leeftijden die er nog komen gaan. Wat wil je wel en wat doe je niet aan. Leuk om je kindje, via een aantal van deze aansprekende boekjes, hiermee kennis te laten maken.

Secured By miniOrange