(~215 B)
Bugaboo vs Joolz

Bugaboo vs Joolz

Toen Raymond en ik besloten hadden om voor een kindje te gaan en we vervolgens al een aantal maanden bezig waren, vonden we het leuk om zo nu en dan een babyzaak binnen te lopen en wat inspiratie op te doen. Kijken naar kinderwagens was favoriet. Gelukkig waren we het er al vrij snel over eens; het zou een Joolz worden. Na een paar weken werd ik zwanger en niet veel later werd ik gemaild door het pr-bureau van Bugaboo met de vraag of ik een wagen wilde uitzoeken. Wauw, wat een aanbod! We hadden ons oog dan wel laten vallen op een Joolz; zo’n aanbod sla je natuurlijk niet af. Als je kunt besparen op een dure kinderwagen is dat ontzettend fijn en het is niet zo dat we de Bugaboo niet mooi vonden. Het was zelfs onze tweede keuze. Ik koos uiteindelijk de nieuwste Bugaboo Cameleon 3rd Avenue en toen ik dertig weken zwanger was werd deze geleverd. De eerste paar maanden heeft Skyler hier in gelegen en gezeten. Tot ik opeens contact kreeg met Joolz en zij met eenzelfde aanbod kwamen; of ik de nieuwe wagen Joolz Day Sense wilde om te promoten. Ik sprong een gat in de lucht en voelde me heel vereerd. De Bugaboo is ontzettend fijn en gebruikte –en gebruik- ik nog steeds met heel veel plezier, maar een ander merk proberen is ook heel erg fijn. En natuurlijk is het leuk om te testen en te vergelijken voor Mommytobe.nl. Na een aantal maanden met beide wagens te hebben gelopen vind ik het vandaag tijd voor de vergelijkingstest.

Bugaboo en Joolz zijn twee prachtige merken met aan elkaar gewaagde wagens. Ik zal dan ook maar gelijk zeggen dat er geen winnaar is en ik het ene merk niet beter vond dan het andere. Wel heeft de ene wagen weer andere dingen die ik fijn vond en vond ik van de andere wagen weer andere dingen iets minder. Het zijn punten die je tegen elkaar af moet wegen en voor jezelf moet beslissen wat je belangrijk en fijn vindt. Daarom: ga niet zomaar op mijn verhaal af en probeer beide wagens in de winkel. Een kinderwagen is een heel persoonlijke keuze. Maar ik kan jullie natuurlijk wel een handje helpen.

DSC_0615

De Bugaboo Cameleon 3rd Avenue
DSC_0979

De Joolz Day Sense
Formaat
Wie de wagens naast elkaar ziet staan moet concluderen dat de Bugaboo een stuk kleiner oogt. Lager, vooral. Ik vind zelf de Bugaboo heel erg fijn omdat ik maar 1.60 ben, maar ik moet zeggen dat hij voor langere mensen toch wel aan de lage kant is. Wel kun je de duwstang verstellen en deze een stuk hoger zetten, maar alsnog blijft de bak behoorlijk laag bij de grond. De Joolz is daarentegen een stuk hoger en rijdt voor mijn vriend, die 1.90 is, toch een stuk beter. Toen Skyler wat kleiner was en nog in de wagenbak lag, vond ik de Bugaboo heel erg fijn. Nu Skyler groter is en alleen nog maar zit, gaat mijn voorkeur uit naar Joolz. Skyler zit hoger, heeft wat meer overzicht en kan zelfs aan tafel worden bijgeschoven. De Bugaboo vind ik daar iets te laag voor. Ik moet dan ook zeggen dat dat de voornaamste reden is dat ik de Joolz momenteel meer gebruik dan de Bugaboo. De Bugaboo ligt in de auto voor als we eens weg gaan of als ik Skyler meeneem naar de sportschool; de Joolz staat in huis voor de wandelingen, de ritjes naar de stad, etc. Gewoon voor alledaags gebruik.

Boodschappenmand
Wat vind ik de boodschappenbak van Bugaboo ruim en fijn! Er kan ontzettend veel in en tijdens het boodschappen doen of winkelen kan ik er enorm veel in kwijt. Ook hing ik altijd tasjes aan de rem van de Bugaboo aan de zijkant en kon ik zo lekker lopen zonder allemaal tassen mee te slepen. Bij Joolz valt de bak me enorm tegen en heb je geen haakje voor de rem omdat die onderaan met de voet moet worden bediend. Ik heb er momenteel de regenkap in zitten en vind hem al behoorlijk vol. Je kunt het klepje naar voren trekken en er zo een tas of doosje op zetten, maar dat was het ook wel. Daarnaast mis ik een haakje voor wat andere tasjes, alhoewel dat simpel op te lossen is door een losse haak te kopen en deze te bevestigen. Maar qua opbergruimte wint de Bugaboo het absoluut van de Joolz.

DSC_0653

Rijden
Van de week waren Raymond en ik met de auto weg en ging ik op een gegeven moment lopend naar huis omdat Skyler in slaap was gevallen in de wagen. Omdat we met de auto waren, was dat de Bugaboo. Toen opeens viel me één ding op: de Bugaboo rijdt wat zwaarder en stuurt minder soepel dan de Joolz. De Joolz is makkelijker wendbaar en voelt lichter als je hem duwt. De Joolz heeft luchtbanden terwijl de Bugaboo schuimbanden heeft. Daar zal het grootste verschil mee te maken hebben.

Inklappen
De Bugaboo klapt heel makkelijk in; je haalt de wagenbak eraf, drukt twee schuifjes naar beneden en klapt zo het hele frame in. In de kofferbak van de auto kun je het frame kwijt en daarnaast kun je zo de bak er tegenaan schuiven om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. We hebben er nooit problemen mee gehad om hem in te klappen en het lukte dan ook in één keer. Ook krijg ik het zelf prima voor elkaar. De Joolz is een iets ander verhaal. In de tweede ligstand kun je de wagen met zitbak en al inklappen. Je moet op de duwstang duwen en tegelijkertijd aan de bak trekken. We bekeken een instructiefilmpje en kwamen er niet uit. Na een tweede bezoekje aan Joolz werd het duidelijker en lukte het ons wel. Wel vind ik het behoorlijk zwaar om te doen en krijg ik het soms niet alleen voor elkaar. Zonder bak werkt het bij Joolz hetzelfde, alleen heb je dan twee losse delen. Wel is dat een stukje compacter om op te bergen.

Naar je toe en van je af
Zowel bij de Bugaboo als bij de Joolz kan de zitbak van je af en naar je toe. We hebben hem eigenlijk allebei van ons af, maar als hij in de ligstand ligt te slapen, vind ik het fijn om hem naar me toe te draaien. Bij de Bugaboo werkt dit heel soepel en druk ik tegelijk twee witte knoppen in om vervolgens de bak soepel om te draaien. Bij de Joolz werkt het ook met twee knoppen maar is het lastig om dit tegelijk te doen. Het vergt wat meer kracht. Niet het grootste probleem, maar vaak doe ik dit wel als ik met iemand samen ben of als ik weet dat Skyler gaat slapen en ik hem van tevoren al naar me toe kan draaien. De Bugaboo kan ik ook onderweg omzetten.

Extraatjes
Als ik kijk naar de extra’s vind ik het fantastisch dat je bij Bugaboo je wagen kunt customizen en eens een ander printje qua kap kunt kopen. Je hoeft het niet te doen, maar het is fijn om die mogelijkheid te hebben. Daarentegen vind ik de luiertassen die Joolz gematcht bij hun wagen hebben erg mooi. Tevens kun je bij de wagen van Joolz het gedeelte voor de voeten nog iets verstellen voor als je kleintje wat groter wordt. Bij Bugaboo kan dit niet.

Prijs
De Bugaboo Cameleon zoals ik hem heb, heb je voor iets minder dan 1000 euro. Bij Babypark betaal je 969 euro voor de wagen helemaal compleet. De Joolz is qua prijs al over de 1000 euro. Voor de wagen Joolz Day Sense betaal je 1099 euro. De standaard Joolz Day kost 999 euro. Beide wagens komen met zowel de lig- als de zitbak en de regenkap.

Pluspunten Bugaboo voor mij:
– Klein en compact met de wiegbak
– Makkelijk in te klappen en alles gaat heel soepel
– Grote boodschappenmand

Pluspunten Joolz voor mij:
– Hoog nu de zit erop zit
– Soepeler rijden
– De Joolz oogt overall wat steviger, bijvoorbeeld de zonnekap die net even wat mooier naar beneden gaat. Wel gaat alles daardoor wat stroever.

DSC_0651

De veiligheidsbeugel zit er ook bij de Bugaboo bij maar tijdens het maken van deze foto lag ‘ie in de auto.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 1. 11 januari 2015 / 16:43

  Ik vind die namen van kinderwagens zooo naar, haha :-). Wij gaan voor de ‘Mutsy’ (WTF wie verzint dat?) omdat deze wagens het meest geschikt zijn voor de langere mensen onder ons (1.84+ en 1.90+ alhier, kuch).

  Wel lekker dat je die wagens hebt gekregen om te reviewen, WAT een prijzen! Ik dacht dat overal waar het kaartje ‘trouwen’ aan hing al duur was, nou bij ‘zwanger’ en ‘baby’ doen ze er nog een flinke schep bovenop 😉

 2. Irini
  11 januari 2015 / 17:47

  Ik had een Maxi Cosi Mura 3. Was echt een geweldig ding, maar je moest de kinderwagen bak er bijv. los bij kopen. Heel irritant
  Grootste nadeel van die wagen was dat je het frame niet tot mini in kon klappen. Het was altijd een log en groot onderstel… ook ingeklapt !!!

 3. 11 januari 2015 / 20:13

  Mutsy is geloof ik afgeleid van Mutsaerts, de ontwerper of oprichter

 4. 11 januari 2015 / 20:17

  Ik ben nog niet eens zwanger, maar wij hebben onze wagen al uitgezocht en zijn al aan het sparen: joolz dat earth elephant grey. Met zo’n lederen duwstang. Persoonlijk vind ik joolz strakker, stijlvoller, dan bugaboo. Uiteindelijk blijft het toch denk ik een kwestie van smaak. (Of praktisch: als je meer opbergruimte wilt moet je niet voor joolz gaan inderdaad!)

 5. Marieke
  11 januari 2015 / 20:35

  Hoe moet de zonnekap van de joolz er op dan? Haha. Heb vorige zomer zo gezocht en zitten klooien er mee.. Maar nog steeds niet gevonden!

 6. Anneroos
  11 januari 2015 / 22:59

  Ik vind de joolz zo mooi!! Super dat je ze mocht uitproberen 🙂

 7. Laila
  12 januari 2015 / 00:03

  Wij hadden de Mutsy Single Spoke. Een stuk goedkoper dan deze twee wagens en eigenlijk zit alles er op wat je nodig hebt. Hij rijdt soepel, wenkt heel makkelijk, en wat voor ons een pluspunt was dat je een losse boodschappenmand kon kopen die je er op kon klikken en zo nog meer kwijt kon. Daarnaast vonden wij de luchtbanden erg fijn en dat je kind mooi beschut ligt.

  Ik zal persoonlijk nooit zoveel geld uitgeven aan een wagen die je maximaal 2 jaar gebruikt. Daarna ga je toch over naar een buggy. En je hebt “goedkopere” wagens voor 500 euro die net zo goed zijn.

  Dit is onze wagen trouwens:
  http://www.kiddies24.de/shop/images/product_images/big_images/1009889_0.jpg

  • Liz
   12 januari 2015 / 09:27

   Onze zoon heeft bijna 4 jaar in de bugaboo gezeten en nu gaat onze dochter er in. Dus waarschijnlijk gebruiken we de wagen zo’n 8 jaar. Ik had gewild dat er een km teller op zat want volgens mij heeft onze wagen zoveel kilometers gemaakt! Het is de investering dus echt meer dan waard geweest!

 8. 12 januari 2015 / 07:17

  Wat leuk om deze vergelijking te zien met jullie persoonlijke ervaringen. Wij gebruiken de Joolz day en zijn hier al vanaf het begin heel gelukkig mee. Die is namelijk vrij hoog wat ik prettig vind en als we ergens wat gaan eten zit Lana op stoelhoogte bij ons. Het is een wagen die nog jaren mee zal gaan denk ik

 9. Liz
  12 januari 2015 / 09:31

  Die remhaak van de bugaboo is inderdaad handig! Ik heb recent de buggyhooks gekocht – nog handiger! Ik vond ze eerst heel duur, maar ze zijn echt de moeite waard!

 10. 12 januari 2015 / 09:40

  De reden dat de bugaboo voor ons afviel was vooral omdat die bak zo laag was.. Dan moet je helemaal bukken (en ik ben ook niet groot zoals je weet) om je kindje eruit te halen of te zien. Zo laag bij de grond… Het inklappen van onze Joolz vond ik in het begin moeilijk, stroef.. maar nu gaat het me met gemak af!

 11. 12 januari 2015 / 12:37

  Bugaboo is voor ons echt een afvaller, met een partner van bijna 2 meter staat het heel raar. En dan nog de prijs buiten wegen gelaten. Ben super blij met onze wagen, alles in een, maxi cosi alles zit er bij. Cadeau gekregen en anders zelf ook deze uitgezocht.

 12. Daisy
  12 januari 2015 / 14:46

  Leuk artikel, mijn dochter is 8 maanden, maar ik wist niet dat ik de Joolz wagen met zitgedeelte en al in 1x in kon klappen. Weer wat geleerd! Ik vind de Joolz een super fijne wagen en heb echt geen moment spijt van deze aankoop!

 13. Kersverse mama
  12 januari 2015 / 16:08

  De joolz geo heeft wel een fijne grote mand onderin om je spulletjes op te bergen. Superfijn!

 14. Nn
  12 januari 2015 / 19:37

  Leuk artikel.
  Heb zelf in de baby wereld gewerkt en weet van alle kinderwagens wel wat!
  Vind het alleen zo onwijs jammer dat ik deze merken veel terug zie komen. Maxi Cosi en Mutsy bijvoorbeeld. Mutsy heeft recent een nieuwe wagen op de markt gezet, de Igo en ook de Evo is een hele leuke wagen voor een leuke prijs, die ook absoluut het design mee heeft.

  • Nn
   12 januari 2015 / 19:38

   Ik bedoel. Dat merken zoals maxi cosi en mutsy ook wel onder de aandacht gebracht mogen worden!

   • Shirley
    Auteur
    12 januari 2015 / 19:42

    Zal het zeker even opschrijven! Ik ontvang altijd veel nieuws van Bugaboo, Stokke en Joolz en daarom gaat mijn aandacht daar veel naartoe. Maar kan me zeker verdiepen in andere merken, dankjewel!

    • Nn
     12 januari 2015 / 19:46

     Nou heb ik ook dezelfde reactie bij een ander artikel gezet. Heel vreemd maar dat was niet de bedoeling.

     Graag gedaan!

 15. iris
  15 januari 2015 / 17:00

  Ik ben vab mening dat Bugaboo soepeler is qua duwen dan de Joolz. Joolz is stugger. Maar idd zeker niet slechter. Het is wat je eigen keuze is..

 16. angelique
  1 augustus 2015 / 19:10

  Grappig, kom deze review nu pas tegen. Heb zelf ook een bugaboo en Joolz. Bugaboo ligt hier ook in de auto en Joolz staat thuis. Ik gebruik bij de Joolz de XL-boodschappentas, daar gaat echt een hoop in en maakt de kleine mand goed.

 17. laura
  6 november 2015 / 20:57

  Ik heb een joolz gehad maar heb hem weer ingeruild voor een bugaboo want de zitting van de bugaboo is veel breder dan bij de joolz ons zoontje van net 1 heeft in de bugaboo nog zoveel ruimte over en in de joolz was dat echt beperkt daar kan ie niet normaal in Tot zn 2de .
  Hij is laag maar kwa ruimte wint de bugaboo echt voor ons.

 18. Yoyce
  22 februari 2016 / 11:22

  Er zijn een aantal grote voordelen van de Bugaboo. Ten eerste zitten er twee kleine wielen aan de voorkant. Hiermee kan hij helemaal om zijn as draaien en beweegt soepel. Ideaal tijdens het winkelen, ook omdat de wagen redelijk smal is. Daardoor is er ook ruimte genoeg bij de kassa. Daarnaast is het onwijs makkelijk dat je de duwstang de andere kant op kan zetten zodat de grote wielen aan de voorkant staan (de bak of het zit gedeelte kun je ook mee draaien). Wij gaan er vaak op uit naar het bos, duinen etc. De kleine wieltjes (die nu dus aan de achterkant zitten) kun je vastzetten zodat je makkelijk over ruig terrein kan wandelen. Daarnaast kun je de kleine wieltjes opklappen tegen de grote wielen en trek je de wagen achter je aan (alleen bij het zit gedeelte kan dit) als je lekker over het strand wilt wandelen! Er is een grote boodschappenmand aan de onderkant. Een super wagen als je van winkelen én wandelen houdt!! En heel makkelijk inklapbaar trouwens!

 19. Lawrence
  3 juni 2018 / 05:51

  Ik ben een beetje in dubio.

  Ikzelf als vader voor de 2e keer, 1.80m, mijn vrouw 1.67m en vrij tenger. Ik houd van kwaliteitsproducten en vindt het dan ook geen bezwaar te betalen voor een goede kinderwagen (hoewel het toch veel geld is en blijft). De vorige was een Quinny Buzz, erg plastic, wiebelig, nam nogal wat ruimte in.

  Opbergruimte is erg beperkt in onze auto (totdat papa bekomen is van deze uitgave en er een andere auto voor de deur staat :-P).

  Welke moet het worden, ik weet het niet.

Secured By miniOrange