(~215 B)
10 x waarom ik Pure Me Retreats fantastisch vind

10 x waarom ik Pure Me Retreats fantastisch vind

Een paar weken geleden zat ik met Skyler in Zeeland voor de Mommy & Baby retreat van Pure Me Retreats. Ik heb hier al eerder over geschreven door middel van plogs tijdens een perstrip (hier en hier) maar omdat ik er nog steeds erg mee bezig ben en erover wil schrijven, doe ik dat vandaag door middel van een lijstje. Want wat maakt Pure Me Retreats nu fantastisch? Wat maakt het zo bijzonder dat ik niet alleen meeging met de persreis, maar ook een aantal weken later met Skyler ging en gewoon betaalde voor de retreat? Dan moet het wel écht heel erg leuk zijn, wil ik nog terugkeren en daar (veel) geld voor over hebben. Nou, ik ga het jullie vertellen. En laten zien.

Eerst even kort over Pure Me Retreats en wat het precies is. We namen deel aan de Mommy & Baby retreat en dit is officieel voor kindjes tot 18-24 maanden. Eerst was het tot een jaar maar omdat het met Skyler zo goed ging en leuk was, hebben ze de leeftijd verhoogd. Superleuk! Je gaat hier naartoe om even te ontsnappen uit de hectische wereld van de newborn-mom/baby maanden. We weten allemaal dat een kindje krijgen niet niks is en dat je daar best af en toe even van moet bijkomen. In Zeeland kun je dat bij Pure Me Retreats doen in een fantastisch landhuis waar je van alle gemakken wordt voorzien. Er staat een kok klaar die ’s middags en ’s avonds de meest heerlijke biologische en pure gerechten voor je klaarmaakt, je neemt deel aan yogalessen, hebt coachingsessies, kunt genieten van een massage en hebt genoeg vrije tijd om deze met of zonder je kindje door te brengen. Want dat is ook zo fijn; er is een kraamverzorgende aanwezig die op de kindjes past als jij een activiteit hebt of iets anders wil gaan doen. Wanneer heb jij voor het laatst een boek gelezen? Een dutje op de bank gedaan? Het kan allemaal. Naast dit alles komt Marry de fotografe (ja, die van de prachtige geboortefotografie!) om jou en je kindje prachtig vast te leggen zodat je bij thuiskomst nog een heel mooie herinnering in je mailbox vindt.

Het landhuis is knus, heel huiselijk en in de middle of nowhere. Je bent écht even weg. Je wordt helemaal in de watten gelegd en bent daar puur voor jezelf. Lekker eten, ontspannen en weer even tot rust komen. Ik denk dat dat voor ons als moeders als muziek in de oren klinkt. En dat is precies waarom ik een paar weken geleden de autorit naar Zeeland maakte. Om weer even bij te komen na een hectische periode. Mandy, de eigenaresse, zorgt ervoor dat het jou aan niks ontbreekt.

Nou, ik denk dat mijn enthousiasme wel duidelijk is. Ik kan niet wachten om volgend jaar weer te gaan, haha. En wel hierom:

1. Het heerlijke eten
Heb ik het al gehad over het heerlijke eten? Wat is het heerlijk dat er een kok aanwezig is die voor jou goddelijke maaltijden bereidt. Geen boodschappenlijstjes, niet wéér bedenken wat je moet eten, niet gehaast alles klaarmaken omdat er een kind aan je been staat te trekken. Je hoort alleen maar ‘we kunnen aan tafel!’ en er staan schalen vol met heerlijk eten klaar. Biologisch, puur en heel smakelijk. Echt, als ik de kok mee naar huis kon nemen had ik dat gedaan. Het is keer op keer een feestje en er is werkelijk nooit iets wat ik niét lust. Na het eten hoef je alleen maar uit te buiken. Niet eens afruimen of afwassen! En ja, dat voelt heel ongemakkelijk maar tegelijkertijd ook hémels.

2015-11-16 18.45.04

2015-11-16 18.59.21-1

2015-11-17 18.41.17

2015-11-17 18.48.06

2015-11-17 19.06.13

2. De bubbel
Zodra je Zeeland binnenrijdt kun je je gaan ontspannen en zodra je het pad van het landhuis op rijdt weet je het; ik ben écht weg. Je leeft hier in een heerlijke bubbel en bent je totaal niet bewust van de buitenwereld. Geen televisie, geen radio en geen computer. Er is wel WiFi aanwezig voor als je een laptop mee hebt of op je telefoon wil zitten maar zelfs ik, die compleet verslaafd is aan haar telefoon en websites, kan het daar loslaten. Je kan hier écht tot rust komen. Geen werk, geen relatie, geen sociale contacten maar alleen jij en je kindje. Of alleen jij als je naar de 20/30 something of mommy to be retreat gaat. Je zit daar met andere mensen maar zelfs daar kun je je voor afsluiten als je dat wilt. Er is genoeg ruimte in het huis om je volledig terug te trekken. Wel heb ik gemerkt dat je als groep ook wel een enorm mooie band op kan bouwen en dat is toch ook wel erg fijn. Naast het eten (mjam!) kom je hier voor de rust en het afzonderen van de buitenwereld.

3. De tijd voor jezelf
Tijd voor mezelf, wat is dat? Ik kan maar moeilijk ontspannen en als ik niet met Skyler bezig ben, is het wel mijn werk dat roept. In Zeeland is dat wel anders. Je ploft op de bank met een boek of magazine (allemaal daar aanwezig), neemt plaats aan de prachtige eettafel om je notitieboek vol te schrijven of gaat gewoon languit op de bank liggen voor een dutje. Naar buiten voor een wandeling, naar je eigen kamer voor een momentje alleen of voor je uit staren bij het prachtige raam met allemaal lekkere kussens. Ja, je kindje is gewoon bij je maar de kraamverzorgende let maar al te graag op zodat jij deze tijd kan pakken. Bovendien hoef je niet meer voor het eten te zorgen! Die tijd win je al. Pak dat leuke tijdschrift en plof op de bank. Er is niks anders wat jou op dat moment roept.

2015-11-16 17.10.09

2015-11-16 17.20.15

2015-11-17 11.31.25

4. De tijd met je kindje
De tijd voor mezelf vind ik daar heerlijk maar wat ook heel fijn is, is de qualitytime met Skyler. Ja, thuis doe je ook activiteiten en ja, thuis kun je ook lekker naar buiten. Maar hier ben je helemaal afgezonderd van de buitenwereld en heb je totaal geen prikkels van buitenaf. Geen mailtjes die binnenstromen, geen telefoontje dat gepleegd moet worden en geen stressvolle situaties die jouw lontje wat korter maakt. Je bent zelf heel relaxt en dat heeft een grote invloed op je kind. Ik vind het daar zo heerlijk samen met Skyler. Lekker knuffelen, buiten rennen, binnen spelen, noem het maar op.

2015-11-17 12.25.17

DSC_1396

5. Yoga
Ik heb altijd gezegd dat yoga niks voor mij is en dat is natuurlijk hartstikke stom om te roepen als je het nog nooit ervaren hebt. Tijdens de eerste retreat was ik al onder de indruk van de lessen en deze tweede keer werd dat nog eens bevestigd. Ik vond het fantastisch! Deze keer maakte nog meer indruk op me omdat er ook meditatie aan te pas kwam. Mensen die me kennen zullen denken: Shirley en meditatie? Wat gebeurt daar in Zeeland? Maar echt, ik vond het fantastisch. Het is een gekke en mooie ervaring en ik hoop in 2016 toch wel wat meer met yoga te kunnen doen. Gewoon even lekker ontspannen en wat oefeningen doen terwijl je kindje wordt bezig gehouden. Fijn! Met een kleiner kindje kun je ook nog deelnemen aan de baby-yoga die gegeven wordt.

6. Massage
Tsjah, moet ik nog meer vertellen? De massage duurt een uur en is héérlijk! Rianne weet al jouw pijntjes te vinden en zorgt dat jij super ontspannen weer naar buiten komt. Het is fijn om hiervan te kunnen genieten en dat het er eindelijk eens van komt. Ja moeders, wij verdienen af en toe een massage! Met een kleiner kindje kun je ook nog deelnemen aan de babymassage die gegeven wordt.

2015-11-17 09.52.55

7. Coaching
In het begin was ik behoorlijk gespannen voor de coaching. Wat heb ik zo iemand nu te vertellen? Wat kan zo iemand nu voor me doen? We moesten wat kwesties opschrijven waar we het over wilden hebben en uiteindelijk ging het bij mij een heel andere, meer persoonlijke kant op. Een coach denkt samen met jou mee over bepaalde situaties, stelt je vragen die jou je ogen doen openen en zorgen weer even voor een heldere blik op bepaalde situaties die in jouw leven spelen. Ik heb er enorm veel aan gehad, allebei de keren. Het is gek hoe iemand vragen stelt die zó geformuleerd worden, dat je eigenlijk zelf aan het eind antwoorden kan geven. Fijn zo’n spiegel. Verhelderend, opluchtend en een absolute toevoeging aan de retreat.

8. De foto’s
Marry is bekend van de geweldige geboortereportages die voorbij komen op Facebook en constant viral gaan. Keer op keer geweldige shots die je herkent uit duizenden. Ook zij is aanwezig om jou en je kindje mooi op de foto te kunnen zetten. De eerste keer waren Skyler en ik buiten waar Marry mooie foto’s schoot en dit keer bleven we binnen. Het resultaat is verbluffend. Wát een prachtige foto’s en wat een fijne herinnering is dit aan de mooie dagen in Zeeland. Marry is echt één van de beste fotografen als je het mij vraagt en het is een eer dat je als Pure Me Retreats-gast voor haar lens mag staan.

008-PMR nov 2015 logo

009-PMR nov 2015 logo

9. De sfeer
Ik voel me niet zo snel ergens thuis, helemaal niet als er ook nog eens andere, volledig vreemde, mensen bij zijn. In Zeeland is het goed zodra je de drempel over stapt en in een geweldig landhuis terecht komt. De open haard die brandt, Mandy die je welkom heet, het heerlijke eten dat klaar staat, de kamer die van alle gemakken voorzien is, de geweldige landelijke keuken, de andere mensen die naast Mandy staan en zich voor de volle 100% inzetten voor de retreats, de sfeer die het huis heeft… Ik weet niet wát het is maar het is goed. Zelfs Skyler gaat daar direct zijn gang en dat zegt toch ook wel wat. Het is fijn binnenkomen.

2015-11-16 15.22.44

2015-11-16 15.22.57

2015-11-16 15.23.04

2015-11-16 15.28.25

2015-11-16 15.28.34

10. Het niks moeten en alles mogen
Misschien heel overbodig na alle punten hierboven maar het is fijn dat je níks moet. Helemaal niks. Je hoeft zelfs niet eens deel te nemen aan iets op het programma als dat je niet uit komt of als je het niet leuk vindt. Je hoeft niet te werken, je hoeft geen eten klaar te maken, je mag overdag slapen als je dat wil, je mag naar buiten, je kunt zelfs naar het strand… Je moet helemaal niks en je mag alles. En dit alles bij elkaar maakt de retreat prachtig, bijzonder en indrukwekkend tegelijk. Je bent daar voor jezelf en voor je kindje. Om even helemaal weg te zijn en uit de soms wat zware wereld te ontsnappen. Ik heb een traantje gelaten toen ik weer naar huis moest.

Ik krijg veel te horen dat de retreats behoorlijk aan de prijs zijn. Voor een vierdaagse mini retreat betaal je 899,- samen met je kindje. Ja, dat is duur en nee, dat is niet voor iedereen weggelegd. Dat snap ik maar al te goed. Maar bedenk je wel dat je daar heel veel voor terug krijgt. Een verblijf, al het eten, de yoga, coaching, massage, fotosessie. Een coachingsessie zelf is al vaak best prijzig te noemen en natuurlijk een vierdaagse all inclusive verblijfplaats ook. Sommigen mensen kiezen ervoor om voor zo’n bedrag op vakantie te gaan naar het buitenland; anderen investeren meer in hunzelf en doen zichzelf een retreat cadeau. Allebei heeft het zijn charme, zij het niet dat je bij een retreat echt aan jezelf werkt en dat dat een bijkomstig voordeel is. Het is maar net waar je op dat moment behoefte aan hebt. Ik kan niet anders dan mijn verhaal delen en mijn ervaringen zo goed mogelijk over te brengen. Aan jou de keuze wat je ermee doet!

Meer informatie vind je hier. Ben je (nog) geen moeder maar wil je wel een retreat beleven? Kijk dan eens naar de mommy 2 be retreat als je zwanger bent of de 20/30 something retreat voor mensen die (nog) geen kinderen hebben maar het toch willen ervaren. De planning is dan iets anders maar je leest daarover op de site.

Ik ben niet gesponsord om dit te schrijven. De tweede retreat was geheel op mijn eigen kosten (min een fijne korting die ik ontving na de persreis). Ik ben gewoon heel erg enthousiast en sta voor de volle 100% achter het concept en de eigenaren.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 1 december 2015 / 15:48

  Het lijkt me ook echt heerlijk om te doen. Het is dat mijn dochter over 3 mnd al 2 is en ik voor die tijd echt het geld niet heb. Maar zag ook dat er een 30 something retreat is en dat lijkt me ook wel wat. Zorgen dat ik snel weer aan het werk kan dus, kan ik sparen! 😀

  ps. super mooie foto van Skyler

 2. 1 december 2015 / 15:48

  Wow wat een heerlijk gevoel van luxe en ontspanning moet dat zijn! Leuk om eens een indruk te krijgen van de sfeer en het lekkere eten. Soms heb je het gewoon nodig!

 3. Lisanne
  1 december 2015 / 17:56

  Wat zou ik dat heerlijk vinden… Als er een budgetversie van komt zou ik heel graag gaan. Vooralsnog zal ik het als alleenstaande, studerende moeten laten gaan 🙁

 4. 1 december 2015 / 19:42

  Het lijkt me echt heerlijk! Dat eten alleen al!

 5. 1 december 2015 / 20:26

  Het klinkt heerlijk! Helaas is het ook voor mij te duur.

 6. 1 december 2015 / 21:45

  Het klinkt allemaal wel fijn maar ik zou het geld er niet voor over hebben. En ik denk dat ik munne vent te veel zou missen ook…

 7. 1 december 2015 / 22:36

  Ik denk dat iedere mama zo’n retreat wel zou kunnen gebruiken….en proef je enthousiastme…maar inderdaad, het is wel veel geld…al zal het ongetwijfeld waar zijn voor dat geld. Mooie foto’s trouwens!

 8. 3 december 2015 / 18:21

  Het lijkt me heerlijk om met mijn lieve, kleine baby hier naar toe te gaan! Al zal het alleen al zijn om over de bevalling te kunnen praten en dit een plekje te leren geven. Ik heb alleen maar goede (en heerlijke) verhalen gehoord over deze retreat. Ik zou het geld er zeker wel voor over hebben als het niet zo zou zijn dat we het juist wat rustiger aan doen (financieel) op het moment. Helaas, maar misschien ooit :)!

 9. Ramona
  6 december 2015 / 16:26

  Ben ik nu de enige die dit toch wel zó overdreven vind?

  • Shirley
   Auteur
   6 december 2015 / 17:08

   Ik vergelijk het met een Chanel tas: de een vindt het fantastisch en maakt graag de investering, de ander vindt het zonde van het geld en overdreven. Net als met een designertas is het niet voor iedereen weggelegd. Heel persoonlijk, dus 🙂

Secured By miniOrange