(~215 B)
Verbouwkriebels door Kopen zonder Kijken

Verbouwkriebels door Kopen zonder Kijken

Zitten jullie ook elke week klaar voor een nieuwe aflevering Kopen zonder Kijken? Ik vind het zó’n leuk programma! Samen met Raymond ga ik er echt voor zitten en geniet ik van de verbouwingen van Bob en de styling van Roos. Toen ik Raymond vroeg of hij ooit mee zou doen met het programma riep hij direct ‘nee!’. Ik weet het niet zo goed: ik ben op zich niet zo heel gehecht aan een huis of woonplaats, als het binnen maar goed voelt. Waar we het wel over eens zijn, is dat Bob best ons huis mag verbouwen. We vinden alles leuk wat hij bedenkt en ik zou ook best de styling aan Roos overlaten. Ik weet dat de meningen hierover verschillen, maar ik vind het fijn dat het niet zo clean en voor de hand liggend is wat ze doet. Maar waar ik naartoe wil met deze intro: elke week doen we inspiratie op en elke week groeit de wens om het boven aan te pakken.

De kinderkamers

We hebben het al een tijd over het uitbouwen van de kinderkamers. Dit is prima te realiseren, aangezien dit vanuit de bouw gedaan kon worden. Het schuine dak wordt dan recht gemaakt en iets opgeschoven. Hierdoor ontstaat er veel extra ruimte. Helaas hebben de bewoners van toentertijd hier niet voor gekozen. Wij proberen al een lange tijd een bouwbedrijf te vinden die dit voor ons wil doen maar ja, zie deze maar te vinden in deze tijd. Ze zijn allemaal ontzettend druk, vragen torenhoge prijzen en al het bouwmateriaal is ook nog eens gestegen in prijs. Hierdoor wordt het echt een gigantische uitgave. We riepen steeds dat het geen haast heeft en dat heeft het nog steeds niet, maar de wens wordt wel steeds groter. Want hoe groot de woonkamer ook is; de kamers van de jongens zijn niet zo heel ruim. Bij Maddox wordt een groot bed ook best een gepuzzel.

Nu wil hij het liefst een bedhuisje of een hoogslaper zoals Skyler heeft. In ieder geval groter en interessanter dan het peuterbed waar hij nu nog in slaapt. Maddox is best klein en hij ligt nog prima in zijn bedje, maar het wordt wel tijd om te kijken naar een volgende stap. Met een hoogslaper creëren we voor nu extra ruimte onder het bed en dat hebben we wel nodig, maar als de uitbouw gerealiseerd wordt, kunnen we ook kijken naar eventuele andere kinderbedden van Emob. Tijd voor een mooiere grotejongenskamer!

Naast dat de muren verschoven gaan worden waardoor er meer ruimte wordt gecreëerd, wordt ook de houten vloer vervangen voor een PVC vloer. Dit is gewoon veel praktischer met kinderen in huis. Beneden hebben we ook een houten vloer en het liefst willen we daar ook wat anders. We willen voor de rest niet verhuizen en zien ons wel lang wonen in dit huis. Dan is het de investering wel waard.

De badkamer

De badkamer is netjes, maar absoluut niet naar mijn zin. Alles is grijs qua tegels en dat oogt niet zo gezellig. Helemaal nu ik steeds meer online speur naar badkamers en dus via de woonprogramma’s inspiratie opdoe, zie ik dat er een hoop mogelijk is. Het is een grote ruimte waar we veel kanten mee op kunnen. We hebben nu een bad dat niet gebruikt wordt en er van mij wel uit mag. Het is alleen maar een stofvanger en wordt gebruikt als opslagplaats. Zonde van de ruimte! Ik droom van een mooie kast met handdoeken, spullen en wat leuke plantjes. Gewoon gezelligheid! Raymond zou graag een zwartstalen douchewand willen, met zwarte accessoires. Dit zie ik ook wel zitten. Zwart en wit gecombineerd met hout vind ik echt de bom. Omdat ons bad zit ingebouwd met dezelfde tegels als op de vloer en op de muren, wordt het wel een fikse verbouwing. Maar om nu alleen een douchewand te veranderen en het dan nog steeds niet naar onze zin hebben vind ik ook niet leuk. Tijd om te sparen dan maar? Bob, where are you?

De zolder

We hebben een gigantische zolder waar we eigenlijk weinig mee doen. De wasmachine en het wasrek staan hier, wat kasten voor opbergruimte, veel speelgoed en een bureau waar Raymond wel eens aan werkt. Als we boven niet al te veel willen verbouwen, zouden we ervoor kunnen kiezen om van de twee kinderkamers één slaapkamer te maken. Dan zouden wij naar zolder kunnen en hebben de jongens allebei een heel grote ruimte om de eerste verdieping. Dan zit je niet met een hele uitbouw, maar creëer je toch op een redelijk snelle manier twee goede kamers. We hebben geen plannen meer voor een gezinsuitbreiding dus qua ruimte zou dit prima kunnen. Maar ja, waar kies je dan voor, he?

Zoveel ideeën

We hebben zoveel plannen en ideeën. Raymond roept ook al jaren dat hij een overkapping in de tuin wil en ik vind het al tijden tijd voor een compleet nieuwe inboedel. En dat terwijl we eigenlijk niks te klagen hebben. De badkamer werkt prima, de kinderen hebben niks te klagen qua slaapkamers want ze hadden het slechter kunnen treffen, de woonkamer is een heerlijke ruimte en de zolder is gewoon extra waar we alleen komen om de was op te hangen of gewoon om even te werken. We wonen hier nu zes jaar en het is een heerlijk huis. Een huis dat prima is, maar ook een huis met veel potentie. En alle ideeën komen dan weer bovendrijven als ik Bob en Roos door al die huizen zie wandelen. Zoveel mogelijkheden… Bob, kom er maar in!

Delen:
Secured By miniOrange