(~215 B)
Skyler gehuldigd als Cyber Agent van HackShield door de politie en burgemeester

Skyler gehuldigd als Cyber Agent van HackShield door de politie en burgemeester

Een tijd geleden schreef ik een stuk over het spel HackShield. Ik mocht jeugdagent Kim interviewen over dit spel voor AmstelveenZ en vertelde Skyler erover toen ik thuis kwam. Hij zette het spel op zijn telefoon en is ermee aan de slag gegaan. Niet veel later zijn we ook nog naar een bijeenkomst gegaan in de bibliotheek, waar Kim aanwezig was en meer vertelde over wat HackShield is en waar je allemaal op moet letten als je op jonge leeftijd online gaat.

In HackShield houden ze de punten bij en uit iedere gemeente worden drie kinderen met de hoogste scoren gehuldigd als Cyber Agent. Niet zo heel lang geleden ontving ik een mail van het spel HackShield, met de mededeling dat Skyler gehuldigd mocht gaan worden omdat hij bij de beste kinderen van Aalsmeer hoort. Zo tof! Hij heeft een flink aantal levels gespeeld en ook veel punten behaald. Het systeem kiest dan elke keer de beste kinderen uit die dan een huldiging krijgen. Gisteren was het zover: Skyler mocht zich melden!

Om 14.30 uur werd Skyler opgehaald door jeugdagent Kim. Ik heb haar dus twee keer mogen interviewen (een keer over HackShield en een keer over haar werkzaamheden) en de jongens hebben haar eerder gezien bij de bibliotheek tijdens de bijeenkomst over HackShield. Skyler vond het heel spannend, maar Maddox stond al een paar minuten voor de deur te wachten om te zien of Kim eraan kwam, haha. Opeens hoor ik: ‘daar is de bus! Politie Kim komt eraan! Jaaaa!’ Maddox sprong een gat in de lucht en was enthousiast aan het zwaaien. Zo lief. Maar het draaide natuurlijk om Skyler dus toen ze uitstapte, kregen de kinderen een knuffel en mocht Skyler plaatsnemen in de politiebus. Naast een meisje dat ook gehuldigd ging worden.

Maddox en ik reden met de auto naar het gemeentehuis, waar ook Skyler naartoe werd gebracht. Maddox was natuurlijk super boos dat hij niet met de bus mee mocht, maar er was helaas geen plek voor alle broertjes en zusjes. Op het gemeentehuis werden we opgewacht door de burgemeester en de gemeente van Aalsmeer. Niet veel later kwam de politiebus met veel bombarie voor de deur.

Een paar minuutjes later mochten we plaatsnemen in de bruidszaal (heb ik die ook gezien, haha) en kon de huldiging beginnen. De kinderen werden toegesproken door de burgemeester en kregen een speldje, oorkonde en een tas vol toffe goodies. Daarna was het tijd voor een aantal foto’s. Skyler vond het heel spannend, maar was duidelijk aan het genieten. Maddox stal de show en deed er alles aan om Kim voor zich te winnen. Dat lukte aardig, lol.

Na afloop mochten de gehuldigden in de politiebus en gingen ze de kinderen van Amstelveen ophalen. Zij waren al eerde gehuldigd, maar met alle gehuldigden reden ze naar het politiebureau voor een rondleiding. Maddox had het geluk dat hij de rondleiding ook mee mocht maken, zolang ik hem maar daar naartoe kon brengen. Nou, dat hoefden ze ons natuurlijk geen tweede keer te vertellen. Wij waren al eerder op het bureau en Maddox raakte aan de praat met iemand van de politie. De beste man was ook weer helemaal ingepalmd en Maddox kreeg een tasje met allemaal politiegoodies. Zaklampje, lampen voor op de fiets, stoepkrijt, bellenblaas, kleurboek, stickers, haha.

Toen de rest er was, kon de rondleiding beginnen. Ze hebben echt alles kunnen zien en vragen. Ook de motoren en de politieauto werden van dichtbij bekeken. En ze hadden het geluk dat er een hondengeleider binnenkwam, met auto en hond. Dat maakte veel indruk. Skyler laat nooit zo erg merken of hij enthousiast is of iets leuk vindt, maar hij raakte er maar niet over uitgepraat. Maddox weet zeker dat hij bij de politie gaat werken, want hij wil net zo cool zijn als Kim. En het leukste? ‘Dat ik aardbeien heb gegeten met politie Kim’. Nou, die mag ze in haar zak steken, haha.

Al met al een heel geslaagde en mooie dag!

Delen:
Secured By miniOrange